Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus22904.06.201817

6472-2018 (01 01 00)

Päiväkodinjohtajan viran perustaminen sivistystoimialalle valmistuvaan Kastun päiväkotiin 1.9.2018 lukien

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että sivistystoimialalle perustetaan päiväkodinjohtajan virka.

Kh § 229

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Riitta Palmroth 31.5.2018:

Sivistystoimiala on esittänyt, että sivistystoimialalle perustetaan päiväkodinjohtajan virka. Sivistystoimiala on perustellut esitystään sillä, että varhaiskasvatuksen tulosalueelle on valmistumassa uusi Kastun päiväkoti, johon tarvitaan päiväkodin johtajan virka.

Strategisen HR:n vastuualueella ei ole huomautettavaa perustettavaksi esitetyn päiväkodinjohtajan viran palvelussuhteen ehtojen suhteen. Viralle esitetty tehtäväkohtainen palkka ja kelpoisuusvaatimus vastaavat sivistystoimialan muiden vastaavissa tehtävissä toimivien viranhaltijoiden tehtäväkohtaista palkkaa ja kelpoisuusvaatimusta.

Sivistystoimialan esityksen mukaan päiväkodinjohtajan viran perustamisen nettokustannusvaikutus henkilöstökuluineen on noin 47.000 euroa vuodessa. Sivistystoimialan esityksen tiedon mukaan päiväkodinjohtajan virka on kirjattu vuoden 2019 henkilöstösuunnitelmaan ja huomioitu vuoden 2019 budjettiin.

Toimiala vastaa siitä, että toiminta on järjestetty tarkoituksenmukaisimmalla tavalla. Perustettavaksi esitetyn viran toiminnallisen tarpeen osalta strategisen HR:n vastuualueella ei ole perusteita lausua asiasta toisin toimialajohtajan esityksen kanssa. Strategisen HR:n vastuualue toteaa, että viran perustamisesta aiheutuvat palkkakustannukset tulee sisältyä sivistystoimialan vuoden 2018 sekä sitä seuraavien vuosien talousarvioon sekä toimialan henkilöstö-suunnitelmaan.

Strategisen HR:n vastuualueella ei ole muutoin huomautettavaa toimialajohtajan viran perustamista koskevaan esitykseen.

Liite 1Esitys päiväkodinjohtajan viran perustamisesta

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

PäätösKaupunginhallitus päättää, että:

- Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana sivistystoimiala, perustetaan 1.9.2018 lukien päiväkodinjohtajan virka (KVTES / 05VKA020), jonka tehtäväkohtainen palkka on 2933,38 €/kk ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annettu laki (272/05) 10 § 3 mom., ja

- sivistystoimiala saa täyttää edellä mainitun viran ehdolla, että viran täyttäminen voi tapahtua toimialalle vahvistetun työvoimankäytön tavoitetason puitteissa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tpvKonsernihallinto, strateginen HR
tiedSivistystoimiala


Liitteet:

Kh § 229
Liite 1:Esitys päiväkodinjohtajan viran perustamisesta