Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus22704.06.201815

4200-2017 (014)

Edustajien nimeäminen maakunnan väliaikaiseen valmistelutoimielimeen

Tiivistelmä: -

Kh § 227

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

Hallituksen esityksessä maakuntalain, sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä annetun lain ja pelastustoimen järjestämisestä annetun lain voimaanpanosta ehdotetaan seuraavaa:

”§ 6 Maakunnan väliaikainen valmistelutoimielin

Maakunnan väliaikainen valmistelutoimielin vastaa maakunnan toiminnan ja hallinnon käynnistämisen valmistelusta siihen saakka, kunnes maakuntavaltuusto on valittu ja maakuntavaltuuston asettama maakuntahallitus on aloittanut toimintansa. Maakunnan alueen maakunnan liiton, kuntien, perusterveydenhuollon ja sosiaalihuollon yhteistoiminta-alueiden, sairaanhoitopiirin, erityishuoltopiirin, pelastuslaitoksen, elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskuksen ja työ- ja elinkeinotoimiston on sovittava välittömästi tämän lain voimaantultua väliaikaisen valmistelutoimielimen kokoonpanosta. Väliaikaisen valmistelutoimielimen jäsenet on valittava edellä mainittujen organisaatioiden viranhaltijoista, joilla on hyvä asiantuntemustoimialansa toiminnasta ja taloudesta.”

Väliaikaisen valmistelutoimielimen nimeää maakunnan liiton hallitus. Kaupunginhallitus esitti 24.4.2017 § 171 Varsinais-Suomen liitolle, että Turun kaupungin edustajiksi maakunnan väliaikaiseen valmistelutoimielimeen nimetään kaupunginjohtaja Aleksi Randell varaedustajanaan johtaja Tuomas Heikkinen ja toimialajohtaja Riitta Liuksa varaedustajanaan talous- ja hallintojohtaja Max Lönnqvist. Maakuntahallitus nimesi 26.6.2017 väliaikaiseen valmistelutoimielimeen Turun kaupungin edustajat kaupunginhallituksen esityksen mukaisesti. Nimeämisen jälkeen uudistukseen liittyvien lakien käsittelyaikataulu muuttui, eikä väliaikainen valmistelutoimielin ole aloittanut toimintaansa.

Koska Aleksi Randell ei ole enää Turun kaupungin palveluksessa ja Max Lönnqvist työskentelee maakunta- ja sote-uudistuksen valmisteluorganisaatiossa, on Varsinais-Suomen liitto pyytänyt kaupunkia tekemään esityksen uusista edustajista sekä varaedustajista maakunnan väliaikaiseen valmistelutoimielimeen.

EhdotusKaupunginhallitus päättää esittää Varsinais-Suomen liitolle, että Turun kaupungin edustajiksi maakunnan väliaikaiseen valmistelutoimielimeen nimetään kaupunginjohtaja Minna Arve varaedustajanaan johtaja Tuomas Heikkinen ja toimialajohtaja Riitta Liuksa varaedustajanaan kaupunginsihteeri Antti Perälä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedVarsinais-Suomen liitto
aoArve Minna
aoHeikkinen Tuomas
aoLiuksa Riitta
aoPerälä Antti