Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus23004.06.201818

5383-2018 (01 01 00)

Yhteensä kolmen erikoislääkärin viran perustaminen hyvinvointitoimialan sairaalapalveluihin

Tiivistelmä:

Esitetään, että hyvinvointitoimialan sairaalapalveluihin perustetaan kolme erikoislääkärin virkaa

Kh § 230

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 24.5.2018:

Hyvinvointitoimialan toimialajohtaja on esittänyt, että hyvinvointitoimialalle sairaalapalveluihin perustetaan kolme erikoislääkärin virkaa.

Toimialan tekemän tarvekartoituksen perusteella sairaalapalveluiden erikoislääkärimäärä ei ole riittävä kaikkiin toimintoihin. Sairaalapalveluissa on erikoislääkäritasoisia virkoja yhteensä 30, joista yksi on hallinnollinen, yksi 20 % geriatrian professorin virka, ja yksi varattu toimenpide- tai ulkopuoliselle päivystäjälle. Tarvekartoituksen mukaan kokonaistarve olisi 35 erikoislääkäritasoista virkaa. Nyt perustettavaksi esitetyt kolme uutta erikoislääkärin virkaa sisältyvät hyvinvointitoimialan vuoden 2018 henkilöstösuunnitelmaan. 

Toimialan esityksessä on kuvattu sairaalapalveluiden erikoissairaanhoidon palveluja, Sairaalapalveluissa on vuonna 2017 tehty yli- ja lisätöitä yhteensä 3025 tuntia, joka vastaa n. 1,5 lääkärityövuotta. Lisäksi virka-ajan ulkopuolista EVES-työtä jonojen purkamiseksi on tehty 617 käyntiä, jonka kustannukset olivat 71190,00 euroa, joka vastaa yhden erikoislääkärin vuosipalkkaa.

Koska sairaala toimii myös lääketieteen kliinisten perus-opintojen suorituspaikkana, tarvitaan toimialan näkemyksen mukaan yhden erikoislääkärin työpanoksen pelkästään opiskelijoiden pienryhmäopetuksen toteuttamiseksi.

Esityksen mukaan erikoislääkärivaje aiheuttaa lisääntyneitä siirtoviivemaksuja, hidastaa potilasvaihtoa, lisää tutkimustarvetta, heikentää tutkimuksen ja hoidon laatua eikä erikoistuvien lääkärien perehdytys ja koulutus toteudu tavoitteiden mukaisesti. Virkojen perustamisella olisi vaikutusta lisä- ja ylityön sekä virka-ajan ulkopuolisen EVES-työn tarpeeseen.

Esitys kolmen erikoislääkärin viran perustamisesta sisältyy Terveyspalvelujen kuluvan vuoden henkilöstösuunnitelmaan. Esitys lisää työvoiman määrää vuositasolla + 3 htv ja palkkakustannuksia 259.600 €. Kustannukset sisältyvät Terveyspalvelujen kuluvan vuoden talousarvioon.

Hyvinvointitoimialan esitystä voidaan pitää perusteltuna ja tarkoituksenmukaisena, eikä konsernihallinnon strategisella HR:llä ole huomautettavaa esityksen suhteen.

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana hyvinvointitoimiala, perustetaan 1.6.2018 lukien kolme erikoislääkärin virkaa (LS/L3SL3000), joiden tehtäväkohtainen palkka on 5361,88 €/kk ja joiden kelpoisuusvaatimuksena on erikoislääkärin oikeus virkaan soveltuvalla lääketieteen erikoisalalla ja

että virat voidaan täyttää ilman erillistä lupamenettelyä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedHyvinvointitoimiala
tpvKonsernihallinto, strateginen HR