AVUSTUSSOPIMUS

 

 

1. Sopijapuolet

 

Turun kaupunki

Yliopistonkatu 27 A

20100 Turku

Yhteyshenkilö:

Y-tunnus: 0204819-8

puh:

e-mail:

 

Life on a Leaf ry Life on a Leaf rf. (jäljempänä Päävastuutaho)
Rek. 220.543

Yhteyshenkilö:

puh: xx

e-mail: xx

 

2. Sopimuksen tarkoitus

 

Turun kaupunki antaa 40.000 euron avustuksen Lehtitalona tunnetun rakennuksen hankkimiskuluihin osakeyhtiön perustamiseksi. Hanke sekä Päävastuutahon toiminta määritellään Päävastuutahon 3.5.2018 päivätyssä avustusanomuksessa ja sen liitteissä (yhdistyksen säännöt ja toimintakonsepti).

 

3. Sopijapuolten yleiset velvoitteet ja työnjako

 

3.1. Turun kaupunki osallistuu Hankkeen kustannuksiin kohdassa 4 määritellyllä tavalla eikä ole muulla tavoin vastuussa Hankkeesta.

 

3.2.Päävastuutaho vastaa Hankkeen taloudesta ja toteutuksesta sekä kaikista Hankkeelle kuuluvista velvoitteista tämän sopimuksen ja sen liitteiden mukaisesti.

 

4. Turun kaupungin osallistuminen kustannuksiin ja raportointi

 

4.1. Turun kaupunki antaa Päävastuutaholle Hanketta varten vuonna 201xx yhteensä enintään xx euron avustuksen (Turun kaupunginhallitus xx).

 

4.2. Jos Päävastuutaho joutuu suorittamaan avustuksesta arvonlisäveroa, sen maksaminen on Päävastuutahon vastuulla.

 

4.3. Päävastuutaho loppuraportoi Hankkeen toteutumisesta, kun varat on käytetty, viimeistään kuitenkin xx mennessä.

 

Loppuraportin liitteineen tulee olla Päävastuutahon tilintarkastajan varmentama.

 

4.4. Maksatuspäivämäärä:

 

Avustus maksetaan yhdessä erässä (maksuerä 1/40.000 euroa) sopimuksen allekirjoituksen jälkeen.

 

Avustuksen maksuaika on 30 vrk sopimuksen allekirjoittamisen ja maksatushakemuksen toimittamisen jälkeen.

 

4.5. De minimis

 

Päävastuutaho vastaa de minimis –seurannasta koko hankkeen ajan ja vastaa siitä, ettei julkinen rahoitus ylitä de minimis –säännön mukaista sallittua julkisen tuen enimmäismäärää.

 

5. Päävastuutahon kirjanpito ja tilinpäätös

 

Päävastuutahon tulee pitää tuloistaan ja menoistaan ajantasaista kirjanpitoa kirjanpitolain edellyttämällä tavalla.

 

Käytettyjen kirjanpitotilien tulee olla sellaisia, että niistä saa selkeän kuvan Hankkeen toteutumisesta sekä Päävastuutahon toiminnasta ja taloudesta.

 

Päävastuutaho on velvollinen osoittamaan, että avustus on käytetty tämän sopimuksen mukaisesti ja velvollinen pyydettäessä toimittamaan Turun kaupungille edellisen vuoden tilinpäätöksen liitteineen huhtikuun 2019 loppuun mennessä. 

 

Turun kaupungilla on oikeus tarkastaa Päävastuutahon kirjanpitoa siltä osin kuin se on tarpeen tämän sopimuksen noudattamisen toteamiseksi.

 

6. Päävastuutahon toiminta

 

Päävastuutaho sitoutuu noudattamaan anomuksessa ja sen liitteissä esittämäänsä suunnitelmaa, yhdistyksen sääntöjä ja esittämäänsä toimintakonseptia ja on velvollinen oma-aloitteellisesti ilmoittamaan Turun kaupungille kaikista sellaisista sen tiedoissa olevista toimintaansa koskevista asioista, jotka voivat vaikuttaa Hankkeen, yhdistyksen toiminnan tai tämän sopimuksen toteutumiseen millään tavalla.

 

7. Maksetun avustuksen takaisinperintä ja palautus

 

Jos sopimus päättyy mistä tahansa syystä, Turun kaupungilla on oikeus saada Päävastuutaholta takaisin se määrä mahdollisesti jo maksetusta avustuksesta, joka kohdistuu sopimuksen päättymisen jälkeiseen aikaan.

 

Turun kaupungilla on oikeus saada Päävastuutaholta myös sopimuksen voimassaoloaikana maksettu avustus tai sen osa takaisin, jos:

-Päävastuutahon toiminnasta on annettu virheellisiä tai harhaanjohtavia tietoja tai salattu tietoja taikka on kieltäydytty antamasta vaadittuja tietoja, asiakirjoja tai muuta aineistoa;

-avustus on käytetty tämän sopimuksen tai avustuspäätöksen vastaiseen tarkoitukseen;

-Päävastuutaho on lopettanut yleishyödyllisen toimintansa, supistanut tai muuttanut sitä olennaisesti taikka luovuttanut sen toiselle;

-Päävastuutaho on joutunut ulosottotoimenpiteen kohteeksi, selvitystilaan, konkurssiin tai saneerausmenettelyn kohteeksi;

-lainsäädäntö tai viranomaisen päätös edellyttää avustuksen takaisin perimistä; taikka

-Päävastuutaho menettelee muulla tämän kohdan seikkoihin rinnastettavalla tavalla.

 

Päävastuutaho sitoutuu palauttamaan avustuksen, mikäli Lehtitalo-rakennuksen hankinta ei toteudu. Mikäli tarkoitus, johon avustus on myönnetty, on jäänyt toteutumatta tai meno on ollut etukäteen ilmoitettua pienempi, Päävastuutahon on palautettava avustus tai sen osa.

 

Turun kaupungilla on oikeus viivästyttää avustuksen maksua tai lopettaa avustuksen maksaminen sekä saada takaisin jo maksettu avustus, jos Hanke ei voi toteutua mistä tahansa syystä.

 

8. Immateriaalioikeudet

 

8.1. Päävastuutaho vastaa siitä, että se omistaa tai on hankkinut kaikki tarvittavat immateriaalioikeudet Hankkeen toteuttamista varten. Päävastuutaho vastaa siitä, ettei Hankkeeseen kohdistuvista immateriaalioikeuksia koskevista vaatimuksista tai velvoitteista aiheudu Turun kaupungille oikeudenkäyntikuluja eikä vahingonkorvaus- tai muita kolmannelle osapuolelle maksettavia kustannuksia tai muita vastuita kolmatta osapuolta kohtaan.

 

8.2. Mikäli sopijapuolet toteavat tai tuomioistuimen päätöksellä todetaan, että sopimuksen mukainen toiminta loukkaa kolmannen osapuolen immateriaalioikeuksia, Päävastuutaho hankkii kustannuksellaan Hankkeen toteuttamiseksi tarpeelliset oikeudet. Jos tämä ei ole mahdollista, Turun kaupungilla on oikeus purkaa sopimus.

 

8.3. Päävastuutaho vastaa siitä, että Turun kaupunki saa ilman eri korvausta käyttää Päävastuutahon Turun kaupungille toimittamaa aineistoa tiedotus-, markkinointi- ja dokumentointitarkoituksiin maailmanlaajuisesti kaikissa medioissa, mukaan lukien internetissä. Päävastuutaho on velvollinen antamaan hankkeeseen liittyvien immateriaalioikeuksien kannalta olennaiset tiedot esimerkiksi tekijöiden nimet ym.

 

9. Vahingonkorvaus

 

9.1. Sopijapuolen tulee korvata sopimusrikkomuksestaan toiselle osapuolelle aiheutuneet välittömät vahingot sekä vahingot, jotka aiheutuvat siitä, että Päävastuutaho ei ole hankkinut kohdan 8 alakohtien mukaisia tarvittavia immateriaalioikeuksia Hankkeen toteuttamiseen. Päävastuutaholla ei ole oikeutta vahingonkorvaukseen, jos Turun kaupunki vetäytyy rahoituksesta kohdan 7 perusteella kokonaan tai osittain.

 

9.2. Turun kaupungin Päävastuutaholle maksettavan korvausvelvollisuuden enimmäismäärä on maksamatta oleva avustuksen määrä.

 

10. Luottamuksellisuus

 

Sopijapuolet ja heidän edustajansa sitoutuvat käsittelemään tämän sopimuksen perusteella saamiaan tietoja, jotka on merkitty luottamuksellisiksi tai jotka on sellaisiksi ymmärrettävä, luottamuksellisena ja olemaan luovuttamatta sellaista tietoa kolmannelle ja käyttämään tietoa vain niihin kohteisiin ja tarkoituksiin kuin sopijapuolten kesken on sovittu, ellei pakottavasta lainsäädännöstä muuta johdu.

 

11. Sopimuksen siirto

 

Päävastuutaholla ei ole oikeutta siirtää tätä sopimusta ilman Turun kaupungin etukäteen antamaa nimenomaista kirjallista suostumusta.

 

12. Sopimuksen muutokset

 

Sopijapuolet voivat muuttaa tätä sopimusta kirjallisesti, muut muutokset ovat mitättömiä. Muutokset tulevat voimaan, kun sopijapuolet ovat ne asianmukaisesti hyväksyneet ja sopijapuolten toimivaltaiset edustajat ovat allekirjoittaneet muutosta koskevan lisäyksen sopimukseen.

 

13. Sopimuksen päättäminen

 

Mikäli Päävastuutaho laiminlyö olennaisesti tämän sopimuksen noudattamista, Turun kaupungilla on oikeus purkaa tämä sopimus. Turun kaupungilla on oikeus purkaa sopimus esimerkiksi jos se toteaa, että Päävastuutaho ei tule käyttämään tai ole käyttänyt avustusta sopimuksen mukaiseen tarkoitukseen tai mikäli sopimuksen tarkoituksen toteuttaminen käy mahdottomaksi mistä tahansa syystä.

 

Jos sopimusrikkomus on korjattavissa, sopimuksen purkaminen edellyttää, ettei sopimusrikkomukseen syyllistynyt sopijapuoli ole korjannut sopimusrikkomustaan 30 päivässä toiselta sopijapuolelta kirjallisen huomautuksen saatuaan.

 

Sopimuksen purkaminen on tehtävä kirjallisesti.

 

14. Oikeuspaikka

 

Sopimuksesta mahdollisesti aiheutuvat erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan sopijapuolten välisillä neuvotteluilla, mutta jos tässä ei onnistuta, erimielisyydet ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

15. Sopimuskappaleet

 

Tämä sopimus on laadittu kahtena samansisältöisenä kappaleena, josta yksi jää kummallekin sopijapuolelle.

 

Turussa, _____._____2018   Turussa, _____._____2018