Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus55618.12.201712

10464-2017 (112)

Kaupunkiympäristötoimialan maankäyttöjohtajan viran täyttäminen

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitus päätti 18.9.2017 § 385, että kaupunkiympäristötoimialan kaupunkisuunnittelu ja maaomaisuus -palvelualueelle perustetaan 1.1.2018 lukien maankäyttöjohtajan virka. Virka on ollut julkisessa haussa ja viran hakuaika on päättynyt 20.11.2017. Hakuajan päättymiseen mennessä virkaan tuli 19 hakemusta. Kaupunginhallitukselle esitetään, että maankäyttöjohtajan virkaan otetaan diplomi-insinööri Jyrki Lappi.

Kh § 556

Kaupunkiympäristötoimialan toimialajohtaja Christina Hovi 14.12.2017:

Kaupunginvaltuusto hyväksyi 29.5.2017 kaupungin uuden hallintosäännön. 1.1.2018 toimintansa aloittava Turun kaupungin kaupunkiympäristötoimiala muodostuu nykyisestä kiinteistötoimialasta ja ympäristötoimialasta, joiden palvelualueet, toiminnot ja prosessit järjestetään uudelleen.

Hallintosäännön 29 § mukaan kaupunkiympäristötoimiala vastaa toimintaedellytysten luomisesta ja järjestämisestä vetovoimaisen kaupungin kasvulle, kaupunkiympäristön kehittämiselle, rakenteelliselle toimivuudelle ja viihtyisyydelle sekä kaupungin rakennetusta infraomaisuudesta, laadukkaan kaupunkiympäristön toteuttamisesta ja ylläpidosta sekä terveellisten tilojen toteuttamisesta. Lisäksi toimiala vastaa ympäristöön ja rakentamiseen liittyvistä viranomaispalveluista, ympäristönsuojelusta sekä seudullisista joukkoliikenne- ja jätehuoltopalveluista.

Kaupunkiympäristötoimialalla toimii neljä palvelualuetta:

Maankäyttöjohtaja

Kaupunginhallitus päätti 18.9.2017 § 385, että kaupunkiympäristötoimialalle perustetaan 1.1.2018 lukien maankäyttöjohtajan virka.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä hyvä kokemus palvelualueen tehtävistä ja johtamisesta.

Maankäyttöjohtajan tehtävänä on johtaa ja valvoa kaupunkisuunnittelu- ja maaomaisuus -palvelualueen toimintaa, huolehtia palvelualueen toiminnan tuloksellisuudesta ja sovittaa palvelualueen toiminta ja palvelut yhteen palvelualueen tulosyksiköiden, toimialan muiden palvelualueiden, muiden toimialojen ja viranomaisten kanssa.

Maankäyttöjohtaja on suoraan toimialajohtajan alainen ja työnantajan edustaja. Maankäyttöjohtaja vastaa ja raportoi toimialajohtajalle koko palvelualueensa toiminnasta ja kehittämisestä sekä asetettujen tavoitteiden saavuttamisesta sekä tulosalueen talousarviosta, sisäisestä valvonnasta ja riskienhallinnasta.

Maankäyttöjohtaja vastaa omalla tehtäväalueellaan seudullisesta ja valtakunnallisesta yhteistyöstä. Lisäksi palvelualuejohtajien tehtävänä on huolehtia, että kaupungin asukkaat, toiminnanharjoittajat ja palveluiden käyttäjät saavat riittävästi tietoa valmisteltavina olevista yleisesti merkittävistä asioista ja voivat osallistua ja vaikuttaa näiden asioiden valmisteluun.

Maankäyttöjohtajan tarkempi tehtäväkuvaus ja toimivalta määritellään kaupunkiympäristötoimialan hallinnonjärjestämispäätöksessä.

Virka on ollut julkisessa haussa ja viran hakuaika on päättynyt 20.11.2017. Hakuajan päättymiseen mennessä virkaan tuli yhteensä 19 hakemusta.

Haastatteluun kutsuttiin hakemusten pohjalta 3 henkilöä: Petri Liski, Jyrki Lappi ja Outi Pekkala.

Hakemusten ja haastatteluiden pohjalta muodostetun kokonaisarvion perusteella maankäyttöjohtajan virkaan esitetään otettavaksi diplomi-insinööri Jyrki Lappi.

Kaupunginhallitus päättää 31.12.2017 asti viran täyttämisestä.

Hakemukset ovat nähtävänä johtavalla kaupunginsihteerillä kaupunginhallituksen kokouksessa.

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää,

että diplomi-insinööri Jyrki Lappi otetaan kaupunkiympäristötoimialan maankäyttöjohtajan virkaan ja

että kaupunkiympäristötoimialan toimialajohtaja oikeutetaan päättämään virantoimituksen aloittamispäivämäärästä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoHakijat
tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedKiinteistötoimiala
tpvKonsernihallinto, strateginen HR
tiedYmpäristötoimiala
tpvHovi Christina