Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus55518.12.201711

12469-2017 (112)

Muutosjohtajan viran täyttäminen

Tiivistelmä: -

Kh § 555

Johtaja Tuomas Heikkinen 13.12.2017:

Kaupunginhallitus on päätöksellään 6.11.2017 § 472 muuttanut Turun kaupungin konsernihallinnon johdon vastuualueen muutosjohtajan viran pysyväksi. Viran kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto, hyvä kokemus sosiaali- ja terveydenhuollosta sekä hyvä johtamiskokemus. Viran tehtäväkohtaiseksi palkaksi on määritelty 8 935 eur/kk.

Muutosjohtajan virka on ollut julkisesti haettavana Kuntarekryssä ajalla 13. – 27.11.2017. Määräaikaan mennessä virkaa haki seitsemän hakijaa.

Muutosjohtajan viran hoidon kannalta on tärkeää, että valittavalla henkilöllä on riittävän pitkä ja laaja-alainen työkokemuspohja sosiaali- ja terveyshuollosta, vahva näyttö johtajataidoista sekä viran hoidon kannalta tärkeä valmis yhteistyöverkostotuntemus sote-uudistusta valmistelevista yhteistyötahoista.

Hakijoista nämä yllä mainitut kriteerit täyttää parhaiten VTT Antti Parpo, joka on toiminut 1.2.2016 alkaen sote-uudistuksen vastuujohtajana Varsinais-Suomessa. Parpolla on myös pitkä johtajakokemus sekä sosiaali- ja terveys-, hyvinvointipalvelu- että perusturva-alalta. Sote-uudistuksen vastuujohtajana toimimisen kautta Parpolle on muodostunut myös varsin laaja, viran hoidon kannalta tärkeä, tuntemus yhteistyöverkostosta.

Hakemusasiakirjat ovat nähtävänä kaupunginhallituksen kokouksessa.

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että muutosjohtajan virkaan 00598 (KVTES/hinnoittelematon) valitaan yllä mainitun arvion pohjalta VTT Antti Parpo.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoHakijat
tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedHyvinvointitoimiala
tiedKonsernihallinto
tpvKonsernihallinto, strateginen HR