Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus50720.11.201710

11612-2017 (5110, 5127)

Esitys ammatillisen koulutuksen suoritepäätöksellä kohdennettavien opiskelijavuosien määrästä

Tiivistelmä:

Opetus- ja kulttuuriministeriö on pyytänyt koulutuksen järjestäjiltä esitystä ammatillisen koulutuksen suoritepäätöksellä kohdennettavien opiskelijavuosien määrästä. Asiaa ei ole voitu käsitellä kaupunginhallituksessa esityksen toimittamisajankohtaan mennessä. Esitys on toimitettu ministeriölle määräajan sisällä ehdollisena, ja kaupunginhallitukselle esitetään ministeriölle tehdyn esityksen hyväksymistä.

Kh § 507

Toimialajohtaja Timo Jalonen 16.11.2017

Ammatillisen koulutuksen valtakunnalliseen uudistamiseen liittyen on opetus- ja kulttuuriministeriö myöntänyt koulutuksen järjestäjille uudet koulutuksen järjestämisluvat, jotka tulevat voimaan 1.1.2018. Järjestämisluvalla annetaan koulutuksen järjestäjälle oikeudet toteuttaa siinä kirjattuja tutkintoja ja koulutuksia. Lisäksi järjestämisluvassa on määritelty myös koulutuksen järjestäjälle myönnetty vähimmäisopiskelijavuosien määrä. Koulutuksen järjestäjät neuvottelevat vuosittain seuraavan kalenterivuoden tavoitteellisen opiskelijavuosien määrän ja hakevat sitä erikseen opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Seuraavan vuoden rahoitus tulee olemaan tähän ns. suoritepäätökseen perustuva.

Opetus- ja kulttuuriminieriö on kirjeellään 30.10.2017 pyytänyt esitystä suoritepäätöksellä kohdennettavista opiskelijavuosista vuodelle 2018. Kirjeessä on myös esitetty ministeriön peruslaskelmat opiskelijavuosien jaon perusteista ja määrästä maakunnittain. Esitys tulee jättää 17.11.2017 mennessä sekä paperisena että sähköisenä.

Sivistystoimialalla on valmisteltu esitys opetus- ja kulttuuriministeriölle. Asiaa ei ole ehditty käsitellä kaupunginhallituksessa esityksen toimittamisajankohtaan mennessä. Esitys on toimitettu ehdollisena ministeriöön määräajan puitteissa.

Liite 1Turun kaupungin esitys ammatillisen koulutuksen suoritepäätöksellä kohdennettavista opiskelijavuosista vuodelle 2018

Oheismateriaali 1Opetus- ja kulttuuriministeriön kirje 30.10.2017

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää hyväksyä liitteenä 1 olevan esityksen ammatillisen koulutuksen suoritepäätöksellä kohdennettavista opiskelijavuosista vuodelle 2018.

Pöytäkirja tämän asian kohdalta tarkastetaan kokouksessa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiOpetus- ja kulttuuriministeriö


Liitteet:

Kh § 507
Liite 1:Turun kaupungin esitys ammatillisen koulutuksen suoritepäätöksellä kohdennettavista opiskelijavuosista vuodelle 2018