Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus42309.10.20175

8607-2017 (111)

Lastenvalvojan viran perustaminen

Tiivistelmä:

Hyvinvointitoimialan perheoikeudelliseen yksikköön esitetään perustettavaksi lastenvalvojan virka

Kh § 423

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen, palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 3.10.2017:

Hyvinvointitoimialan toimialajohtaja on esittänyt, että hyvinvointitoimialalle perustetaan 1.2.2018 lukien lastenvalvojan virka. Viran perustamisesityksessä on kyse aiemmin määräaikaisessa palvelussuhteessa hoidetun tehtävän vakinaistamisesta.

Esityksen mukaan sosiaalihuoltolaki on tuonut 1.4.2015 alkaen lastenvalvojille lisätehtäviä. Lastenvalvoja tekee palvelupäätökset koskien valvottuja ja tuettuja tapaamisia ja valvottuja vaihtoja. Lisäksi lastenvalvojalla on toimimisvelvollisuus, jos tapaamispaikka lähettää lastenvalvojalle tiedon valvottujen/tuettujen tapaamisten keskeyttämisestä/keskeytymisestä.

Lastenvalvojan työtehtäviin kuuluu myös lapsen isyyden selvittäminen, lapsen huolto-, tapaamis- ja elatussopimusten vahvistaminen, sijaishuollossa olevien lasten elatussopimusten vahvistamisen ja elatustuen hakeminen. Lastenvalvoja huolehtii myös avioliittolain 50 §:n mukaisten elatussopimusten vahvistamisesta sekä SHL:n mukaisten palvelupäätösten teosta valvotuista ja tuetuista tapaamisista ja valvotuista vaihdoista.

Hyvinvointitoimialalla on 1.2.2013 lukien toiminut määräaikaisessa palvelussuhteessa lastenvalvoja, jonka pääasiallisena työnä on ollut huostassa oleville lapsille tehtävät elatussopimukset. Tilapäisen määräaikaisen lastenvalvojan palkkaaminen on myös luonut mahdollisuuksia yksikön toiminnan kehittämiseen.

Esitys ei lisää hyvinvointitoimialan työvoiman käyttöä, eikä henkilöstökuluja, koska tehtävää on aiemmin hoidettu tilapäisellä palkkaamisluvalla.

Lastenvalvojan tehtävä sisältää julkisen vallan käyttöä mm. vahvistettaessa täytäntöönpanokelpoisia sopimuksia ja selvitettäessä lapsen isyyttä. Tästä syystä tehtävää varten tarvitaan uusi virka.

Perustettavaksi esitetyn viran toiminnallisen tarpeen osalta strategisen HR:n vastuualueella ei ole perusteita lausua asiasta toisin toimialan esityksen kanssa.

Konsernihallinnon strategisella HR:llä ole muutoinkaan huomautettavaa toimialajohtajan esitykseen.

Liite 1                                  Esitys viran/toimen perustamisesta (lomake)

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana hyvinvointitoimiala, perustetaan 1.2.2018 lukien lastenvalvoja virka (04SOS04A), jonka tehtäväkohtainen palkka on 2.801,00 €/kk ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalityöntekijän kelpoisuus tai tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto.

Perustettava virka saadaan täyttää ilman erillistä palkkaamislupaa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedHyvinvointitoimiala
tpvKonsernihallinto, strateginen HR


Liitteet:

Kh § 423
Liite 1:Esitys viran/toimen perustamisesta (lomake)