Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus38518.09.201711

9979-2017 (111)

Kaupunkiympäristötoimialan palvelualuejohtajien virkojen perustaminen ja julistaminen haettavaksi

Tiivistelmä: -

Kh § 385

Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen 14.9.2017:

Kaupunginvaltuusto hyväksyi 29.5.2017 kaupungin uuden hallintosäännön. 1.1.2018 toimintansa aloittava Turun kaupungin kaupunkiympäristötoimiala muodostuu nykyisestä kiinteistötoimialasta ja ympäristötoimialasta, joiden palvelualueet, toiminnot ja prosessit järjestetään uudelleen.

Kaupunkiympäristötoimiala vastaa toiminta-edellytysten luomisesta ja järjestämisestä vetovoimaisen kaupungin kasvulle, kaupunkiympäristön kehittämiselle, rakenteelliselle toimivuudelle ja viihtyisyydelle sekä vastaa kaupungin rakennetusta infraomaisuudesta, laadukkaan kaupunkiympäristön toteuttamisesta ja ylläpidosta sekä terveellisten tilojen suunnittelusta ja toteuttamisesta. Lisäksi toimiala vastaa ympäristöön ja rakentamiseen liittyvistä viranomaispalveluista, ympäristönsuojelusta sekä seudullisista joukkoliikenne- ja jätehuoltopalveluista.

Kaupunkiympäristötoimialan rakenne

Kaupunkiympäristötoimialaa johtaa toimialajohtaja, jonka tehtävänä on johtaa ja valvoa toimialan toimintaa sekä huolehtia toimialan toiminnan tuloksellisuudesta ja sovittaa toimialan toiminta ja palvelut yhteen kaupunginhallituksen, muiden kaupungin toimialojen ja viranomaisten kanssa.

Kaupunkiympäristötoimialalla toimii seuraavat neljä palvelualuetta:

Edellä mainittuja palvelualueita johtaa palvelualuejohtajat. Heidän esimiehenään toimii kaupunkiympäristötoimialan toimialajohtaja, jolle palvelualuejohtajat raportoivat. Toimialajohtaja toimii palvelualuejohtajien esimiehenä raportoiden itse kaupunginjohtajalle. Toimialajohtaja vastaa toimialan sidosryhmäsuhteista ja kumppanuuksista sekä toimii kaupungin johtoryhmän jäsenenä ja kaupunkiympäristölautakunnan esittelijänä. Palvelualuejohtajat vastaavat omalla tehtäväalueellaan seudullisesta ja valtakunnallisesta yhteistyöstä. Lisäksi palvelualuejohtajien tehtävänä on huolehtia, että kaupungin asukkaat, toiminnanharjoittajat ja palveluiden käyttäjät saavat riittävästi tietoa valmisteltavina olevista yleisesti merkittävistä asioista ja voivat osallistua ja vaikuttaa näiden asioiden valmisteluun.

Työntekijöitä uudella perustettavalla toimialalla on yhteensä noin 350. Henkilökunta jakautuu palvelualueille ja edelleen tulosyksiköihin hallinnonjärjestämispäätöksen mukaisesti.

Perustettavat virat ja niiden täyttäminen

1.1.2018 aloittavalle kaupunkiympäristötoimialalle esitetään perustettavaksi neljä uutta virkaa edellä mainittujen palvelualueiden johtotehtäviin, jotka täytetään julkisella haulla. Viranhaltijat ovat suoraan toimialajohtajan alaisia ja työnantajan edustajia.

Kaupunkiympäristötoimialalle esitetään perustettavaksi seuraavat uudet palvelualuejohtajien vakanssit:

Maankäyttöjohtaja, virka

Maankäyttöjohtajan kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä hyvä kokemus palvelualueen tehtävistä ja johtamisesta. Viran kokonaispalkka on 7.300 €/kk.

Maankäyttöjohtajan tehtävänä on johtaa ja valvoa Kaupunkisuunnittelu- ja maaomaisuus -palvelualueen toimintaa, huolehtia palvelualueen toiminnan tuloksellisuudesta ja sovittaa palvelualueen toiminta ja palvelut yhteen palvelualueen tulosyksiköiden, toimialan muiden palvelualueiden, muiden toimialojen ja viranomaisten kanssa.

Maankäyttöjohtaja vastaa ja raportoi toimialajohtajalle koko palvelualueensa toiminnasta ja kehittämisestä sekä asetettujen tavoitteiden saavuttamisesta sekä tulosalueen talousarviosta, sisäisestä valvonnasta ja riskienhallinnasta.

Kaupunkirakentamisjohtaja, virka

Kaupunkirakentamisjohtajan kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä hyvä kokemus palvelualueen tehtävistä ja johtamisesta. Viran kokonaispalkka on 7.300 €/kk.

Kaupunkirakentamisjohtajan tehtävänä on johtaa ja valvoa Kaupunkirakentaminen -palvelualueen toimintaa, huolehtia palvelualueen toiminnan tuloksellisuudesta ja sovittaa palvelualueen toiminta ja palvelut yhteen palvelualueen tulosyksiköiden, toimialan muiden palvelualueiden, muiden toimialojen ja viranomaisten kanssa.

Kaupunkirakentamisjohtaja vastaa ja raportoi toimialajohtajalle koko palvelualueensa toiminnasta ja kehittämisestä sekä asetettujen tavoitteiden saavuttamisesta sekä tulosalueen talousarviosta, sisäisestä valvonnasta ja riskienhallinnasta.

Valvontajohtaja, virka

Valvontajohtajan kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä hyvä kokemus palvelualueen tehtävistä ja johtamisesta. Viran kokonaispalkka on 6.900 €/kk.

Valvontajohtajan tehtävänä on johtaa ja valvoa Luvat ja valvonta -palvelualueen toimintaa, huolehtia palvelualueen toiminnan tuloksellisuudesta ja sovittaa palvelualueen toiminta ja palvelut yhteen palvelualueen tulosyksiköiden, toimialan muiden palvelualueiden, muiden toimialojen ja viranomaisten kanssa.

Valvontajohtaja vastaa ja raportoi toimialajohtajalle koko palvelualueensa toiminnasta ja kehittämisestä sekä asetettujen tavoitteiden saavuttamisesta.

Valvontajohtaja toimii esittelijänä rakennus- ja lupalautakunnassa. Viranomaisroolin korostamiseksi esittelijävastuuta on mahdollista delegoida rakennustarkastajana toimivalle viranhaltijalle, ympäristönsuojelusta vastaavalle viranhaltijalle ja ympäristöterveydenhuollosta vastaavalle viranhaltijalle.

Joukkoliikennepalvelujohtaja, virka

Joukkoliikennepalvelujohtajan kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä hyvä kokemus palvelualueen tehtävistä ja johtamisesta. Viran kokonaispalkka on 6.700 €/kk.

Joukkoliikennepalvelujohtajan tehtävänä on johtaa ja valvoa Seudullinen joukkoliikenne -palvelualueen toimintaa, huolehtia palvelualueen toiminnan tuloksellisuudesta ja sovittaa palvelualueen toiminta ja palvelut yhteen palvelualueen tulosyksiköiden, toimialan muiden palvelualueiden, muiden toimialojen ja viranomaisten kanssa. Joukkoliikennepalvelujohtaja huolehtii joukkoliikennepalveluiden suunnittelusta, järjestämisestä, valvonnasta ja kehittämisestä Turun kaupunkiseudun Föli-kunnissa.

Joukkoliikennepalvelujohtaja vastaa ja raportoi toimialajohtajalle palvelualueen toiminnasta ja kehittämisestä sekä asetettujen tavoitteiden saavuttamisesta.

Joukkoliikennepalvelujohtaja toimii Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan esittelijänä ja vastaa em. lautakunnan talousarviosta, sisäisestä valvonnasta ja riskienhallinnasta.

Virkojen täyttö

Hallintosäännön mukaan esitettyjen virkojen perustamisesta päättää kaupunginhallitus. Virat tulee täyttää julkisella hakumenettelyllä. Ne laitetaan julkiseen hakuun viipymättä.

Kaupunginhallitus päättää virkojen täyttämisestä 31.12.2017 asti. Vuoden 2018 alusta lukien maankäyttöjohtajan, kaupunkirakentamisjohtajan, valvontajohtajan ja joukkoliikennepalvelujohtajan valitsee kaupunkiympäristölautakunta.

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että kaupunkiympäristötoimialan palvelualueille perustetaan 1.1.2018 lukien:

maankäyttöjohtajan virka, jonka kokonaispalkka on 7.300 €/kk ja kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempikorkeakoulututkinto sekä hyvä kokemus palvelualueen tehtävistä ja johtamisesta,

kaupunkirakentamisjohtajan virka, jonka kokonaispalkka on 7.300 €/kk ja kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä hyvä kokemus palvelualueen tehtävistä ja johtamisesta,

valvontajohtajan virka, jonka kokonaispalkka on 6.900 €/kk ja kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä hyvä kokemus palvelualueen tehtävistä ja johtamisesta sekä

joukkoliikennepalvelujohtajan virka, jonka kokonaispalkka on 6.700 €/kk ja kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä hyvä kokemus palvelualueen tehtävistä ja johtamisesta.

Kaupunginhallitus päättää em. virkojen täyttämisestä.

PäätösKaupunginhallitus päätti, että kaupunkiympäristötoimialan palvelualueille perustetaan 1.1.2018 lukien:

maankäyttöjohtajan virka, jonka kokonaispalkka on 7.300 €/kk ja kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä hyvä kokemus palvelualueen tehtävistä ja johtamisesta,

kaupunkirakentamisjohtajan virka, jonka kokonaispalkka on 7.300 €/kk ja kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä hyvä kokemus palvelualueen tehtävistä ja johtamisesta,

valvontajohtajan virka, jonka kokonaispalkka on 6.900 €/kk ja kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä hyvä kokemus palvelualueen tehtävistä ja johtamisesta sekä

joukkoliikennepalvelujohtajan virka, jonka kokonaispalkka on 6.700 €/kk ja kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä hyvä kokemus palvelualueen tehtävistä ja johtamisesta.

Kaupunginhallitus päättää em. virkojen täyttämisestä.

Samalla kaupunginhallitus päätti julistaa em. virat haettavaksi.

Päätös asiassa tehtiin esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta.

Asian käsittely kokouksessa

Yrttiaho Lindforsin kannattamana esitti, että asia pannaan pöydälle.

Asian käsittelyä päätetiin jatkaa äänin 12-2.

Suoritetussa kättennostoäänestyksessä asian käsittelyn jatkamisen puolesta äänestivät Eklund, Hellstén, Maaskola, Miikkola, Schauman, Sundqvist, Hassan, Vornanen, Ruohonen, Aaltonen, Arve ja Kattelus.

Yrttiahon pöydällepanoehdotuksen puolesta äänesti häntä kannattanut Lindfors.

Yrttiaho Lindforsin kannattamana teki muutosehdotuksen, jonka mukaan kaupunginhallitus ei vielä tässä yhteydessä julista virkoja haettavaksi.

Suoritetussa kättennostoäänestyksessä esittelijän muutetun päätösehdotuksen puolesta äänestivät Eklund, Hellstén, Maaskola, Miikkola, Schauman, Sundqvist, Hassan, Vornanen, Ruohonen, Aaltonen, Arve ja Kattelus.

Yrttiahon muutosehdotuksen puolesta äänesti häntä kannattanut Lindfors.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedKonsernihallinto
tpvKonsernihallinto, strateginen HR