Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus38818.09.201714

12095-2016 (025)

Korkeimman oikeuden ratkaisu asfalttikartelliasian vahingonkorvauksia koskevassa asiassa

Tiivistelmä:

Korkein oikeus antoi 6.9.2017 valituslupahakemuksia koskevan ratkaisun asfalttikartelliasian vahingonkorvauksia koskevassa asiassa. Turun kaupungille ei myönnetty valituslupaa. Kaupunginhallitukselle esitetään asian merkitsemistä tiedoksi.

Kh § 388

Johtava kaupunginlakimies Laura Klami:

Korkein oikeus antoi 6.9.2017 klo 9 valituslupahakemuksia koskevan ratkaisun asfalttikartelliasian vahingonkorvauksia koskevassa asiassa.

Turun kaupungille ei myönnetty valituslupaa. Turun kaupungin osalta asia on nyt loppuun käsitelty.

Helsingin hovioikeus on aikaisemmin 20.10.2016 hylännyt Turun kaupungin kanteen asfalttikartelliasiassa. Kunnallistekniikan urakoiden osalta kanteen hylkääminen on perustunut vanhentumiseen. Sataman urakoiden osalta hovioikeus on hylännyt kanteen pääasiassa sillä perusteella, että urakoita ei ole kilpailutettu.

Turun kaupunginhallitus on käsitellyt vahingonkorvausasiaan liittyviä kysymyksiä viimeksi 9.1.2017 § 3.

Korkein oikeus myönsi asiassa kolme rajoitettua valituslupaa Vantaan kaupungille sekä Lemminkäinen Oyj:lle Mikkelin ja Rovaniemen kaupunkia koskevissa asioissa.

Forssan, Haapajärven, Helsingin, Hyvinkään, Kemijärven, Mikkelin, Oulun (myös ent. Kiimingin kuntaa koskeva hakemus), Paimion, Raaseporin, Rovaniemen, Salon, Tampereen ja Turun kaupungin sekä Hollolan, Sodankylän ja Tuusulan kunnan, SA-Capital Oy:n, Super-Asfaltti Oy:n ja VLT Trading Oy:n konkurssipesän Turun kaupunkia koskeva hakemus hylättiin.

Espoon kaupungin ja Nurmijärven kunnan sekä Lemminkäinen Oyj:n Espoon, Forssan, Helsingin, Hyvinkään, Paimion, Raaseporin, Salon ja Vantaan kaupunkia sekä Hollolan ja Tuusulan kuntaa koskevat hakemukset ja VLT Trading Oy:n konkurssipesän Espoon, Helsingin ja Vantaan kaupunkia koskevat hakemukset jäävät odottamaan nyt valitusluvan saaneiden asioiden ratkaisua.

Valtiota koskevassa asiassa hakemuksensa peruuttaneiden tahojen osalta asian käsittely raukesi ja SA Capital Oy:n hakemus hylättiin.

Asian käsittely päättyi kokonaan valtiota, Haapajärveä, Kemijärveä, Oulua (ml. ent. Kiimingin kuntaa), Sodankylää, Tamperetta ja Turkua koskevissa asioissa.

Korkein oikeus päätti pyytää Kaarinan kaupunkia koskevasta hakemuksesta Lemminkäinen Oyj:tä vastauksen menettelyvirhettä koskevassa väitteestä ennen valituslupa-asian ratkaisua.

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus merkitsee asian tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.