Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus20908.05.201712

1100-2015 (000, 014, 015)

Eräiden kaupunginhallituksen asettaminen neuvostojen toimikauden jatkaminen

Tiivistelmä: -

Kh § 209

Vanhusneuvosto 12.4.2017:

Vanhusneuvosto päätti esittää kaupunginhallitukselle, että nykyinen vanhusneuvosto jatkaisi tehtävässään siihen asti kunnes uusi vanhusneuvosto aloittaa toimintansa. Esitystä perustellaan vanhuspalvelulain (11 §) vaatimuksella, että jokaisessa kunnassa on oltava vanhusneuvosto. Vanhusneuvosto kokee myös, että sen tehtävät ovat luonteeltaan sellaisia, että niiden hoitaminen edellyttää neuvoston aktiivista toimintaa.

Johtava kaupunginsihteeri Ari-Pekka Korhonen ja kaupunginsihteeri Outi Kari-Granfors 5.5.2017:

Kunnan asukkaiden osallistumisoikeudesta säädetään uuden kuntalain 5 luvussa. Kunnassa asuvien nuorten, vanhusten ja vammaisten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi kunnanhallituksen on asetettava nuorisovaltuusto tai vastaava nuorten vaikuttajaryhmä (26 §), vanhusneuvosto (27 §) ja vammaisneuvosto (28 §), joille on annettava mahdollisuus vaikuttaa kunnan eri toimialojen toiminnan suunnitteluun, valmisteluun, toteuttamiseen ja seurantaan ao. kohderyhmää erityisesti koskevissa asioissa sekä nuorisovaltuuston osalta myös muissa kohderyhmän kannalta merkittävissä asioissa. Samalla kunnanhallituksen on lain mukaan huolehdittava näiden vaikuttajaryhmien toimintaedellytyksistä.

Kaupunginhallitus on 21.11.2016 § 449 päättänyt jatkaa eräiden toimikuntien ja neuvostojen toimikautta

nykyisissä kokoonpanoissa kaupunginvaltuuston toimikauden loppuun. Kuntalain säännöstä toimielimien toimikauden jatkumisesta uuden toiminnan alkuun sovelletaan kunnan luottamus- ja toimielimiin, mutta ei asukkaiden osallistumisoikeutta toteuttaviin vaikkakin lakisääteisiin vanhus- ja vammaisneuvostoon. Nuorisovaltuuston toimikausi vaihtuu syksyllä.  

Vanhusneuvoston ja vammaisneuvoston toiminnan jatkuvuuden varmistaminen toimikauden vaihtuessa on vanhusneuvoston esityksessä mainituin tavoin tehtävien luonteen vuoksi perusteltua, joten esitys olisi tarkoituksenmukaista hyväksyä.

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että vanhusneuvosto ja vammaisneuvosto voivat kokoontua nykyisessä kokoonpanossa uusien neuvostojen asettamiseen asti.

PäätösKaupunginhallitus päätti, että vanhusneuvosto ja vammaisneuvosto voivat kokoontua nykyisessä kokoonpanossa uusien neuvostojen asettamiseen asti.

Lisäksi kaupunginhallitus päätti, että avustustoimikunta ja työllisyystoimikunta voivat kokoontua nykyisessä kokoonpanossa kesäkuun loppuun asti.

Päätös asiassa tehtiin esittelijänä toimineen apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtasen muutetusta päätösehdotuksesta yksimielisesti.

Jakelu

tiedAvustustoimikunta
tiedTurun kaupungin vanhusneuvosto
tiedTyöllisyystoimikunta
tiedVammaisneuvosto