Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus20608.05.20179

5180-2017 (002, 042)

Voimistelun Suomi Gymnaestrada -tapahtuman yhteistyösopimuksen hyväksyminen

Tiivistelmä:

Turun kaupunki ja Suomen voimisteluliitto ry solmivat yhteistyösopimuksen, jolla sovitaan osapuolten tehtävistä ja vastuista sekä yhteistyöstä vuonna 2018 Turussa järjestettävässä Suomi Gymnaestrada -suurtapahtumassa. Turun kaupunki varaa sopimuksen edellyttämän tapahtuma-avustuksen vuoden 2018 talousarvioon.

Kh § 206

Yhteysjohtaja Antti Kirkkola 26.4.2017:

Suomen Voimisteluliitto ry järjestää Voimistelun Suomi Gymnaestrada -tapahtuman 7. – 10.6.2018 Turun kaupungissa. Tapahtumaan odotetaan 10.000 kisapassillista osallistujaa noin 200 voimisteluseurasta sekä tuhansia kävijöitä ja katsojia. Tapahtuman kokonaisvaikutuksen talousalueelle arvioidaan olevan noin 3 – 4 miljoonaa euroa. Tapahtuman kokonaisbudjetti on noin 2 milj.euroa. Pääsääntöisesti kulut katetaan osallistujamaksuin. Osallistujista noin puolet on lapsia ja nuoria, ja noin 90 % tyttöjä ja naisia. Liiton tavoitteena on tuoda tapahtuman kautta kesäiseen Turkuun yli 10.000 aktiivisia kävijää kokemaan yhdessä liikunnallinen pitkä viikonloppu. Tapahtuma elävöittää kesäistä kaupunkikuvaa ja vaikuttaa positiivisesti myös matkailumarkkinointiin.

Turun kaupunginhallitukselle esitetään Turun kaupungin ja tapahtuman järjestäjänä toimivan Suomen Voimisteluliitto ry:n välisen tapahtuman yhteistyösopimuksen hyväksymistä sekä kaupungin toiminnallista ja taloudellista sitoutumista yhteistyösopimuksessa mainittaviin asioihin. Yhteistyötä tehdään mm. tapahtumatilojen, liikuntavälineiden, majoitus ja matkailupalveluiden, tapahtuma- ja liikuntapalveluiden sekä viestinnän osa-alueilla.

Kaupunki osoittaa tapahtumakokonaisuudelle 60.000 euron tapahtuma-avustuksen, joka kohdennetaan yhteistyön eri osa-alueille sopimuksessa esitetyllä tavalla. Kaupunki varaa tapahtuma-avustuksen vuoden 2018 talousarvioon. Kaupunki järjestää myös 200 hengen vastaanoton tapahtuman järjestäjille ja tärkeimmille sidosryhmille.

Esitän, että kaupunginhallitus hyväksyy liitteessä 1 olevan yhteistyösopimuksen ja varaa tapahtuman toteutuksen edellyttämän kaupungin omarahoitusosuuden vuodelle 2018. Kaupunginjohtaja valtuutetaan allekirjoittamaan sopimus ja tekemään sen suhteen muutoksia jotka eivät oleellisesti muuta sopimuksen sisältöä tai rahoituksen määrää.

Liite 1Yhteistyösopimus liitteineen

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää,

että liitteenä 1 oleva yhteistyösopimus hyväksytään,

että tapahtuman edellyttämä kaupungin 60.000 euron omarahoitusosuus varataan vuoden 2018 talousarvioon ja

että kaupunginjohtaja oikeutetaan tekemään sopimukseen vähäisiä muutoksia ja allekirjoittamaan sopimus.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoSuomen Voimisteluliitto Svoli ry
tpvKonsernihallinto, lakiasiat
tpvKonsernihallinto, talous ja rahoitus
tiedKonsernihallinto, vetovoimatoiminnot


Liitteet:

Kh § 206
Liite 1:Yhteistyösopimus liitteineen