Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus17624.04.201716

6483-2014 (613, 627, 021)

Turun hallinto-oikeuden päätös Port Aboan asemakaavan valituksista

Tiivistelmä:

Valtuuston hyväksymästä Port Aboan asemakaavasta tehtiin kolme valitusta Turun hallinto-oikeudelle. Hallinto-oikeus on hylännyt valitukset. Jatkovalitus korkeimpaan hallinto-oikeuteen edellyttää valituslupaa.

Kh § 176

Konsernihallinto, kaupunginsihteeri Satu Lehto 19.4.2017:

Kaupunginvaltuusto on 20.6.2016 § 127 hyväksynyt Korppolaismäen kaupunginosan liikenne-, puisto- ja vesialueille laaditun asemakaavanmuutoksen Port Aboa. Asemakaavanmuutoksessa on kyse venesatamaa palvelevasta ravintola-kahvila-toimisto- ja myymälärakennuksesta sekä veneiden polttoaineen jakeluasemasta katoksineen.

Hallinto-oikeus on 10.4.2017 päätöksellään hylännyt kahden naapurustossa sijaitsevan asunto-osakeyhtiön ja alueen asukkaan valitukset sekä katselmuksen toimittamista koskevan vaatimuksen.

Hallinto-oikeuden päätöksen perusteluissa todetaan muun ohella seuraavaa: Asemakaavanmuutoksen johdosta venesatama-alueen vireisten asuinkerrostalojen huoneistoista meren suuntaan avautuvat näkymät muuttuvat, sillä alueen käyttötarkoituksen muuttaminen ja vähäinenkin uudisrakentaminen olemassa olevan kaupunkirakenteen keskelle aiheuttaa väistämättä muutoksia lähialueen asukkaiden elinympäristössä. Mahdollinen muutos huoneistoista avautuvaan merinäköalaan ei vakiintuneen oikeuskäytännön mukaan kuitenkaan merkitse elinympäristön heikkenemistä tai kohtuutonta haittaa maankäyttö- ja rakennuslaissa tarkoitetulla tavalla. Kaupunginvaltuuston päätös ei ole lainvastainen.

Hallinto-oikeuden päätökseen saa hakea muutosta valittamalla korkeimpaan hallinto-oikeuteen, jos se myöntää valitusluvan.

Oheismateriaali 1Turun hallinto-oikeuden päätös 10.4.2017

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää merkitä Turun hallinto-oikeuden päätöksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.