Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus17124.04.201711

4200-2017 (014)

Turun kaupungin edustajien nimeäminen maakunnan väliaikaiseen valmistelutoimielimeen

Tiivistelmä: -

Kh § 171

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

Hallituksen esityksessä maakuntalain, sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä annetun lain ja pelastustoimen järjestämisestä annetun lain voimaanpanosta on ehdotettu säädettäväksi seuraavaa:

”Maakunnan alueen maakunnan liiton, kuntien, perusterveydenhuollon ja sosiaalihuollon yhteistoiminta-alueiden, sairaanhoitopiirin, erityishuoltopiirin, pelastuslaitoksen, elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen sekä työ- ja elinkeinotoimiston on sovittava välittömästi tämän lain voimaantultua väliaikaisen valmistelutoimielimen kokoonpanosta. Väliaikaisen valmistelutoimielimen jäsenet on valittava edellä mainittujen organisaatioiden viranhaltijoista, joilla on hyvä asiantuntemus toimialansa toiminnasta ja taloudesta. Maakunnan liitto johtaa sopimusneuvotteluja.”

Väliaikainen valmistelutoimielin vastaa maakunnan toiminnan ja hallinnon käynnistämisen valmistelusta siihen saakka, kunnes maakuntavaltuusto on valittu ja maakuntavaltuuston asettama maakuntahallitus on aloittanut toimintansa. Voimaanpanolain on tarkoitus tulla voimaan 1.7.2017, mutta voimaantulon ajankohdasta ei ole vielä varmuutta.

Kaupunginhallitus on kokouksessaan 27.3.2017 § 133 käsitellyt maakuntauudistuksen väliaikaishallintoa ja väliaikaista toimielintä. Kaupunginhallitus on merkinnyt annetun selvityksen maakuntauudistuksen väliaikaishallinnosta ja väliaikaisesta toimielimestä tiedoksi sekä käydyn lähetekeskustelun perusteella todennut, että Turun kaupungin tulisi saada kaksi paikkaa väliaikaiseen toimielimeen ja että kaupunginjohtaja voi muilta osin käydä tarvittavat neuvottelut kokouksessa annetun selostuksen pohjalta.

Maakunnan liiton koolle kutsumassa maakunnan väliaikaista valmistelutoimielintä koskevassa 29.3.2017 pidetyssä neuvottelussa sovittiin väliaikaisen valmistelutoimielimen paikkajaosto seuraavasti:

-   Turku 2 ja muu Turun seutu 2

-   Salon seutu 1, Vakka-Suomi 1, Loimaan seutu 1 ja Turunmaa 1

-   Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiiri 2

-   Varsinais-Suomen erityishuoltopiiri 1

-   Varsinais-Suomen ELY-keskus 1

-   Varsinais-Suomen TE-toimisto 1

-   Varsinais-Suomen pelastuslaitos 1

-   Varsinais-Suomen liitto 1.

Kullekin edustajalle valitaan varaedustaja. Nimeämisissä on huomioitava sukupuolten välinen tasa-arvo.

Em. neuvottelussa sovitun mukaisesti Varsinais-Suomen liitto on pyytänyt em. tahoja tekemään esityksensä edustajasta/edustajista sekä varaedustajasta/varaedustajista maakunnan väliaikaiseen valmistelutoimielimeen 24.4.2017 mennessä. Väliaikaisen valmistelutoimielimen lopullinen kokoonpano tullaan päättämään seuraavassa, myöhemmin sovittavassa neuvottelussa.

Turun kaupungin edustajia nimettäessä tulee ottaa huomioon, että edustajilla on tuntemus kaupungin yleishallinnosta, maakuntauudistuksesta ja sote-uudistuksesta.

EhdotusKaupunginhallitus päättää esittää Varsinais-Suomen liitolle, että Turun kaupungin edustajiksi maakunnan väliaikaiseen valmistelutoimielimeen nimetään kaupunginjohtaja Aleksi Randell varaedustajanaan johtaja Tuomas Heikkinen ja toimialajohtaja Riitta Liuksa varaedustajanaan talous- ja hallintojohtaja Max Lönnqvist.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedVarsinais-Suomen liitto
aoHeikkinen Tuomas
aoLiuksa Riitta
aoLönnqvist Max
aoRandell Aleksi