Turun kaupungin ja Telet Oy:n välinen sopimus turkulaisten työmarkkinatuen kuntaosuudella olevien aktivoinnin ostamisesta

 

1.Sopimuksen osapuolet

 

Turun kaupunki

Y-tunnus: 0204819-8

Yliopistonkatu 27a, Turku

Postiosoite:

PL 355, 20101 Turku

Yhteyshenkilö: Mika Helva

mika.helva@turku.fi

 

 

Telet Oy

Y-tunnus: 2407300-1

Posti- ja käyntiosoite: Rauhankatu 30 B 7, 20100 TURKU

Yhteyshenkilö: Patrick Normia

Patrick.Normia@telet.fi

 

2.Yhteyshenkilöiden tehtävät

 

Yhteyshenkilöiden tehtävänä on valvoa sopimuksen toteutumista ja tiedottaa siitä oman organisaationsa sisällä ja toiselle osapuolelle. Yhteyshenkilön vaihtumisesta on heti ilmoitettava toisen osapuolen yhteyshenkilölle kirjallisesti.

 

Sopimukseen liittyvät ilmoitukset on tehtävä kirjallisesti toisen osapuolen yhteyshenkilölle.

 

3.Sopimuksen tarkoitus

 

Tällä sopimuksella sovitaan ehdoista, joilla Telet Oy sitoutuu järjestämään Turun kaupungin työmarkkinatuen kuntaosuudella oleville työttömille Turun kaupungin ostaman vähintään 300 päivää työmarkkinatuella olleiden työllistämishankkeen (jälj. hanke).

 

4.Palvelun osto

 

Turun kaupunki ostaa Telet Oy:ltä työmarkkinatuen kuntaosuuteen varatuilla määrärahoilla palvelua, jolla edellä mainitun työllistämishankkeen työttömille työnhakijoille Telet Oy juoksee kokoon rekrykoulutuksen, jota seuraa vähintään työssäoloehdon täyttävä työsuhde yrityksessä. Rekrykoulutuksen kustannuksista vastaavat TE-toimisto ja mukana olevat yritykset.

 

Turun kaupunki maksaa korvauksena hankkeen toteuttamisesta tulosten perusteella siten, että Turun kaupungin työmarkkinatuella olevan työttömän (vähintään 300 päivää työmarkkinatuella ollut turkulainen) vähintään kolmen kuukauden rekrykoulutuksen ajalta maksetaan kahdenkymmenen hengen osalta 900 euroa/hlö (alv 0 %) koulutuksen toteuduttua. Koulutuksen tavoitteena on työllistyminen. Työssä oloehdon täyttyvästä työllistymisestä maksetaan edelleen kahdenkymmenen hengen osalta 2000 €/hlö (alv 0 %). Tästä summasta maksetaan puolet eli 1000 €/hlö työsopimuksen solmimisen jälkeen ja toinen 1000 €/hlö työssäoloehdon toteuduttua. Laskutusperusteena on tälle ajalle tehty työsopimus, joka ehdoiltaan täyttää vähintään työssäoloehdon täyttymisen mukaisen minityöaika- ja palkkavaatimuksen. Telet Oy:llä on oikeus lisätä mainittuihin hintoihin mahdollinen arvonlisävero. Tällä sopimuksella Turun kaupunki ei sitoudu korvaamaan muita syntyviä kustannuksia.

 

   

Telet Oy raportoi projektin etenemisestä Turun kaupungin työllisyystoimikunnalle kahden kuukauden välein sähköpostitse (mika.helva@turku.fi). Raporttiin tulee liittää tiedot rekrykoulutuksessa olevista ja tehdyt työsopimukset. Lisäksi raportoidaan palveluun osallistuneiden Turun kaupungin työmarkkinatuella olleiden määrä ja palvelun vaikuttavuus heidän työllistymisensä kannalta.

 

Raportit toimitetaan seuraavasti:

 

-maalis- ja huhtikuulta viimeistään 15.5.2017

-touko- ja kesäkuulta viimeistään 5.8.2017

-heinä- ja elokuulta viimeistään 15.9.2017

-syys- ja lokakuulta viimeistään 15.11.2017

-marras- ja joulukuulta viimeistään 15.1.2018

 

Telet Oy sitoutuu siihen, että se ei hae tähän projektiin Turun kaupungilta muita avustuksia tai korvauksia.

 

Tämä nykyinen sopimus loppuu ilman irtisanomista 31.12.2017.

 

Telet Oy on velvollinen oma-aloitteellisesti viipymättä ilmoittamaan kirjallisesti kaikista sellaisista sen tiedoissa olevista asioista, joilla on sopimussuhteen tai sopimuksen täyttämisen kannalta olennaista merkitystä.

 

Turun kaupungilla on oikeus tarkastaa Telet Oy:n kirjanpitoa siltä osin kuin se on tarpeen tämän sopimuksen soveltamisen osalta.

 

Turun kaupungilla on oikeus ostaa vastaavaa palvelua muilta palveluntuottajilta vastaavin ehdoin.

 

5.Vahingonkorvausvelvollisuus

 

Sopimusrikkomukseen syyllistynyt osapuoli on velvollinen korvaamaan toiselle osapuolelle aiheutuvat välittömät vahingot. Vahingonkorvausvelvollisuuden rajoitukset eivät koske tapausta, jossa on kyse osapuolen, tämän henkilökunnan tai osapuolen lukuun toimivan tahon työssään tai sovitun mukaisia tehtäviä suorittaessaan tahallisesti tai törkeällä huolimattomuudella toiselle osapuolelle aiheuttamista vahingoista.

 

Osapuolet eivät vastaa sellaisesta vahingosta, joka aiheutuu osapuolen suorituksen estymisestä tai viivästymisestä, kun estymisen tai viivästymisen syynä on ylivoimainen este, kuten sota tai sitä vastaava levottomuus, luonnonkatastrofi, lakko, työsulku, yleisen liikenteen pysähtyminen tai muu näihin verrattava ylivoimainen tapahtuma.

 

6.Korvauksen palauttaminen

 

Telet Oy:n tulee viipymättä palauttaa virheellisesti, liikaa tai perusteettomasti saamansa maksusuoritus tai sen osa.

 

Turun kaupungilla on oikeus vaatia jo maksettu avustus tai sen osa palautettavaksi, jos:

 

-Telet Oy on antanut toiminnastaan virheellisiä tai harhaanjohtavia tietoja tai on salannut tietoja taikka on kieltäytynyt antamasta vaadittuja tietoja, asiakirjoja tai muuta aineistoa;

-Telet Oy on toiminut tämän sopimuksen vastaisesti;

-Telet Oy on lopettanut ostopalvelun kohteena olevan toimintansa, supistanut tai muuttanut sitä olennaisesti taikka luovuttanut sen toiselle;

-Telet Oy on joutunut ulosottotoimenpiteen kohteeksi, selvitystilaan, konkurssiin tai saneerausmenettelyn kohteeksi;

-lainsäädäntö edellyttää maksusuorituksen takaisin perimistä; taikka

-Telet Oy menettelee muulla tämän kohdan seikkoihin rinnastettavalla tavalla.

 

Mikäli sopimus puretaan, Turun kaupungilla on oikeus saada Telet Oy:ltä takaisin se määrä mahdollisesti jo maksetusta tämän sopimuksen mukaisesta korvauksesta, joka kohdistuu sopimuksen päättymisen jälkeiseen aikaan.

 

7.Sopimuksen purkaminen

 

Kumpikin osapuoli saa purkaa sopimuksen heti (purkuilmoituksesta) päättyväksi, jos toinen osapuoli on olennaisesti rikkonut sopimusvelvoitteitaan tai on ilmeistä, että olennainen sopimusrikkomus tulee tapahtumaan. Olennaisena sopimusrikkomuksena pidetään muun muassa sitä, että Telet Oy laiminlyö tämän sopimuksen mukaisten velvoitteiden, tavoitteiden tai yhteistyön noudattamista olennaisesti eikä Telet Oy Turun kaupungin kirjallisesta huomautuksesta huolimatta korjaa menettelyään sopimuksen mukaiseksi 30 päivän kuluessa huomautuksen saatuaan.

 

Olennaisena sopimusrikkomuksena pidetään myös muun muassa sitä, ettei palvelu vastaa sovittua ja virhe on olennainen eikä virhettä sopijapuolen vaatimuksesta huolimatta viipymättä korjata tai jos sopimuksen luonne huomioiden palvelun tuottaminen viivästyy olennaisesti tai vähäiset viivästykset ja/tai vähäiset virheet ovat toistuvia.

 

Sopimuksen purkaminen on tehtävä kirjallisesti.

 

8.Sopimuksen siirto

 

Osapuolella ei ole oikeutta siirtää tätä sopimusta kolmannelle osapuolelle ilman toisen osapuolen etukäteen antamaa kirjallista suostumusta.

 

9.Sopimuksen muutokset

 

Sopimusosapuolet voivat muuttaa tätä sopimusta kirjallisesti, muut muutokset ovat mitättömiä. Muutokset tulevat voimaan, kun molemmat osapuolet ovat ne asianmukaisesti hyväksyneet ja allekirjoittaneet.

 

10.Sopimuksen ja sen liitteiden soveltamisjärjestys

 

Jos tämä sopimus ja sen liitteet ovat sisällöltään keskenään ristiriidassa, niin ensin tulee sovellettavaksi tämä sopimus ja sen jälkeen liitteet liitteiden mukaisessa numerojärjestyksessä siten, että numeroltaan pienempi liite tulee sovellettavaksi ennen numeroltaan suurempaa liitettä.

 

11.Sopimuksen voimaantulo

 

Sopimus tulee voimaan kun molemmat osapuolet ovat sen allekirjoittaneet.

 

12.Oikeuspaikka ja sovellettava lainsäädäntö

 

Tässä sopimuksessa ilmenevät erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan Turun kaupungin ja Telet Oy:n välisillä neuvotteluilla. Ne sopimusta koskevat erimielisyydet, joita ei pystytä neuvottelemalla sopimaan, ratkaistaan ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

 

Tähän sopimukseen sovelletaan Suomen lakia, muttei sen lainvalintasäännöksiä.


 

 

13.Allekirjoitukset

 

Tätä sopimusta on laadittu kaksi samasanaista kappaletta, toinen Turun kaupungille ja toinen Telet Oy:lle.

 

 

Turussa

 

 

TURUN KAUPUNKI,         Telet Oy

Konsernihallinto, kaupunkikehitysryhmä

 

 

 

_________________________      ___________________________

   Pekka Sundman         Tuula-Marja Normia

   johtaja            toimitusjohtaja