Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus8313.02.20172

1688-2017 (115)

Turun kaupungin pronssisen kunniaplaketin myöntäminen Szegedin Unkari-Suomi -seuran puheenjohtaja János Alexille

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että Szegedin Unkari-Suomi -seuran puheenjohtaja János Alexille myönnetään Turun kaupungin pronssinen kunniaplaketti.

Kh § 83

Kansainvälisten asioiden päällikkö Mika Akkanen 10.2.2017

Aiempi kaupunginjohtaja Armas Lahoniitty on lähestynyt kaupunkia esityksellä, että Turun ystävyyskaupungin Szegedin Unkari-Suomi-seuran puheenjohtaja János Alexille myönnettäisiin Suomen itsenäisyyden 100- vuotisjuhlavuonna kaupungin tunnustuspalkinto Turun ja Szegedin välisestä yhteistyöstä. Lahoniityn esityksestä käy ilmi János Alexin pitkäaikainen, edelleen jatkuva merkittävä sitoutuminen Turku-Szeged-yhteistyöhön. On perusteltua, että Turun kaupunki huomioisi hänet esitetyllä tavalla.

Kokouksessaan 29.3.1943 Turun kaupunginvaltuusto päätti, että tunnustuksena ansioituneesta toiminnasta Turun kaupungin hyväksi kaupunki voi myöntää lyöttämänsä pronssisen kunniaplaketin kunniakirjoineen. Kunniaplaketin sääntöjen mukaan päätöksen myöntämisestä tekee kaupunginhallitus.

Pronssinen kunniaplaketti on myönnetty n. viidellekymmenelle henkilölle tai yhteisölle. Edellisen kerran plaketti on myönnetty vuonna 2013. Tätä ennen sitä ei ollut myönnetty viiteentoista vuoteen. Plaketin harkittua käyttöä kaupunginhallituksen tunnustuksen osoituksena tulisikin aktivoida. Kunniaplaketti on 7 x 10 cm pronssilaatta, jonka pääelementit ovat Turun vaakuna ja linna.

Esitän, että kaupunginhallitus myöntää Szegedin Unkari-Suomi-seuran puheenjohtaja János Alexille Turun kaupungin pronssisen kunniaplaketin kunniakirjoineen tunnustuksena hänen Turun hyväksi tekemästään työstä.

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Szegedin Unkari-Suomi -seuran puheenjohtaja János Alexille myönnetään Turun kaupungin pronssinen kunniaplaketti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKonsernihallinto, kansainväliset asiat ja protokollapalvelut