Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus7213.02.201712

1383-2017 (111)

Valvojan viran (vak. nro 608184) perustaminen Kiinteistöliikelaitoksen infrapalveluihin

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että Kiinteistöliikelaitoksen infrapalveluihin perustetaan valvojan virka 1.3.2017 lukien.

Kh § 72

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Tarja Kullanmäki 8.2.2017:

Kiinteistöliikelaitoksen hallintojohtaja, toimialajohtajan varahenkilö on esittänyt, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana Kiinteistöliikelaitoksen Infrapalvelujen ylläpitoyksikkö, perustetaan 1.3.2017 lukien valvojan virka (TS/palkkaryhmä II, 5 01 02 01 4, vak. nro 608184), jonka tehtäväkohtainen palkka on 2.944,34 €/kk ja jonka kelpoisuusvaatimukseksi vahvistetaan tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto tai muu tehtävään soveltuva tekniikan alan tutkinto.

Toimialan esityksen mukaan infrapalvelujen katuvalvontayksikön tehtävänä on valvoa ja myöntää kaivu-, aitaamis- ja sijoituslupia mm. johto-operaattoreille, esimerkiksi Turku Energia, Turun Vesihuolto Oy ja tietoliikenneoperaattorit. Tehtävää on hoidettu aliresursoituna yhden valvojan siirryttyä muun kunnan palvelukseen. Toimintoa on tuettu määräaikaisten opiskelijoiden ja harjoittelijoiden toimesta.

Vesilaitoksen ja kaupungin tuottajaorganisaation kuntatekniikan yhtiöidyttyä myös näiden toimijoiden kaivu- ja aitaamisluvat ovat tulleet ulkoisten toimijoiden lupaprosessin piiriin ja koska kyseessä on välitön ulkoinen asiakaspalvelu, on Kiinteistöliikelaitos esittänyt resursoinnin lisäämistä.

Kaivu-, aitaamis- ja sijoituslupaprosesseja tutkittiin lean-menetelmällä vuonna 2016. Yhtenä prosessin sujuvoittamiskohteeksi osoittautui luvan valmistelu ja hyväksymisprosessi eli käytännössä valvoja voisi hyväksyä luvan suoraan sähköisessä järjestelmässä, eikä lupaa tarvitse kierrättää erikseen organisaatiossa hyväksyttävänä. Järjestelyllä parannettaisiin merkittävästi asiakaspalvelua sekä laadullisesti että määrällisesti. Tämä edellyttää kuitenkin, että vakanssi perustettaisiin virkana, koska se sisältää julkisen vallan käyttöä.

Toimialan esityksen mukaan kaupunginjohtaja on 17.1.2017 hyväksynyt vakanssin perustamisen työsopimussuhteisena toimena osana Kiinteistöliikelaitoksen vuoden 2017 henkilöstösuunnitelmaa lisäperustelujen jälkeen. Kiinteistöliikelaitos on edellä mainituin perustein esittänyt, että vakanssi voitaisiin perustaa virkana. Vakanssin perustaminen on huomioitu Kiinteistöliikelaitoksen hyväksytyssä HTV-luvussa sekä talousarviossa.

Toimialalta saadun lisäselvityksen mukaan perustettavan valvojan viran on tarkoitus vastata tehtäviltään ja palkkaukseltaan infrapalvelujen katuvalvontayksikössä olevan toisen valvojan virkaa. Toimiala on esittänyt perustettavan viran tehtäväkohtaiseksi palkaksi 2.944,34 €/kk, mikä vastaa yksikössä olevan toisen valvojan viran tehtäväkohtaista palkkaa. Strategisen HR:n vastuualueella ei ole huomautettavaa perustettavaksi esitetyn valvojan viran tehtäväkohtaisen palkan määrästä.

Perustettavaksi esitetyn viran toiminnallisen tarpeen osalta strategisen HR:n vastuualueella ei ole perusteita lausua toisin toimialan esityksen kanssa. Strategisen HR:n vastuualueella ei ole myöskään huomautettavaa perustettavaksi esitetyn viran kelpoisuusvaatimuksen osalta.

Liite 1Vakanssin perustamislomake

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana Kiinteistöliikelaitoksen Infrapalvelujen ylläpitoyksikkö, perustetaan 1.3.2017 lukien valvojan virka (TS/palkkaryhmä II, 5 01 02 01 4, vak. nro 608184), jonka tehtäväkohtainen palkka on 2.944,34 €/kk ja jonka kelpoisuusvaatimukseksi vahvistetaan tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto tai muu tehtävään soveltuva tekniikan alan tutkinto.

Toimiala oikeutetaan täyttämään valvojan virka julkisella haulla ilman erillistä lupamenettelyä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedKiinteistöliikelaitos
tpvKonsernihallinto, strateginen HR


Liitteet:

Kh § 72
Liite 1:Vakanssin perustamislomake