Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus1616.01.20175

12201-2016 (011, 034, 035)

Vesiliikelaitoksen lakkauttamiseen liittyvät tehtävät ja toimenpiteet (Kv)

Tiivistelmä: -

Kh § 16

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

Kaupunginhallitus on 5.12.2016 § 471 päättänyt luovuttaa Turun Vesiliikelaitoksen toiminnot Turun Vesihuolto Oy:lle ja hyväksynyt Turun Vesiliikelaitoksen liiketoimintakaupan ja siihen liittyvät sopimukset. Vesiliikelaitoksen toiminta on siirtynyt 1.1.2017 alkaen Turun Vesihuolto Oy:lle.

Vesiliikelaitoksen yhtiöittämisen johdosta vesiliikelaitoksen johtokunta tulee tarpeettomaksi ja johtokunnan ja sen jäsenten toimikauden voidaan katsoa päättyneeksi Turun Vesiliikelaitoksen toimintojen siirryttyä Turun Vesihuolto Oy:lle 1.1.2017 alkaen. Johtokunnan ja sen jäsenten toimikauden päättymisestä päättää kaupunginvaltuusto. Turun Vesiliikelaitoksen johtokunnan johtosäännön kumoaminen käsitellään sen jälkeen kun vesiliikelaitoksen lakkauttamiseen liittyvät toimenpiteet on saatettu loppuun.

Turun vesiliikelaitos on toiminut kuntalain mukaisena liikelaitoksena, jolle laaditaan erillinen tilinpäätös vielä vuodelta 2016. Tilinpäätöksen laatii ja allekirjoittaa liikelaitosjohtaja ja liikelaitoksen johtokunta. Vuoden 2016 tilinpäätös valmistuu ja tulee allekirjoitettavaksi helmikuussa 2017. Lisäksi vuoden 2017 puolella tulee hoidettavaksi Vesiliikelaitoksen lakkauttamiseen liittyviä tehtäviä sekä hyväksyttäväksi tilinpäätökseen 2016 kohdistuvia menoja. Jotta tarvittavat em. Vesiliikelaitoksen lakkauttamiseen liittyvät toimenpiteet voidaan asianmukaisella tavalla suorittaa, tulee määrätä henkilö hoitamaan Vesiliikelaitoksen toiminnan lakkauttamiseen liittyviä operatiivisia toimenpiteitä ja päättää, että kaupunginhallitus toimii vesiliikelaitoksen johtokuntana 1.1.2017 alkaen.

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

Lisäksi kaupunginhallitus päättää esittää kaupunginvaltuustolle, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginvaltuusto
tpvLaiho Jukka
tpvMoisiolinna Kim
tpvNordman Irina