Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus49214.12.20161

8847-2016 (041)

Talousarvion noudattamista koskevat määräykset vuodelle 2017 (Kv)

Tiivistelmä:

Kaupunginvaltuusto antaa hallintosäännön 28 §:n mukaan vuosittain talousarvion noudattamista koskevat määräykset siitä, miten talousarvio ja sen perustelut sitovat kaupungin viranomaisia. Samassa yhteydessä kaupunginhallitus antaa määräykset toimialojen strategisten sopimusten noudattamisesta ja täytäntöönpanosta.

Kh § 492

Johtaja Jukka Laiho ja controller Valtteri Mikkola 7.12.2016:

Kaupunginvaltuusto on kokouksessaan 14.11.2016 § 179 hyväksynyt vuoden 2017 talousarvion ja vuosien 2017 – 2020 taloussuunnitelman.

Kaupunginvaltuusto määrää miten talousarvio ja sen perustelut sitovat kaupunginhallitusta ja muita toimielimiä. Kaupungin konsernihallinnossa on valmisteltu ehdotus talousarvion noudattamista koskeviksi määräyksiksi.

Määräyksissä on huomioitu strategisen ohjauksen ja sopimusohjausmallin vaikutukset talousarviossa ja sen noudattamisessa. Pääperiaate on, että talousarvioon ja taloussuunnitelmaan kirjatut tavoitteet sitovat toimielimiä kaupunginvaltuustoon nähden, ellei talousarvion noudattamista koskevissa määräyksissä ole toisin todettu. Strategisiin sopimuksiin kirjatut tavoitteet ja toimenpiteet sitovat toimielimiä kaupunginhallitukseen nähden.

Ehdotus talousarvion noudattamista koskeviksi määräyksiksi koostuu kahdesta asiakirjasta. Kaupunginvaltuusto antaa talousarvion noudattamista koskevista määräykset, joilla määrätään tavoitteiden sitovuudesta ja seurannasta kaupunginvaltuustoon nähden (Liite 1 Talousarvion noudattamista koskevat määräykset). Lisäksi on valmisteltu asiakirja strategisten sopimusten noudattamisesta ja täytäntöönpanosta, jolla kaupunginhallitus antaa määräykset, siitä miten strategisiin sopimuksiin kirjatut sitovat tavoitteet ja toimenpiteet sitovat kaupungin viranomaisia kaupunginhallitukseen nähden (Liite 2 Strategisten sopimusten noudattamista ja täytäntöönpanoa koskevat määräykset).

Talousarvion hyväksymisen yhteydessä kaupunginvaltuusto päätti lisätä talousarviokirjaan 20 kirjausta. Kokouksessa kirjattiin myös 8 ponsiesitystä. Kirjausten ja ponsien valmisteluvastuu on jaettu toimielimille ja kirjaukset on lisätty strategisiin sopimuksiin liitteen 3 mukaan.

Liite 1Talousarvion noudattamista koskevat määräykset vuodelle 2017

Liite 2Strategisten sopimusten noudattamista ja täytäntöönpanoa koskevat määräykset

Liite 3Talousarvion hyväksymisen yhteydessä päätettyjen kirjausten ja ponsien valmisteluvastuut

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:             

Kaupunginhallituksen ehdotus

Kaupunginhallitus päättää esittää kaupunginvaltuustolle talousarvion noudattamista koskevat määräykset hyväksyttäväksi liitteen 1 mukaisesti.

Lisäksi kaupunginhallitus päättää hyväksyä strategisten sopimusten noudattamista ja täytäntöönpanoa koskevat määräykset liitteen 2 mukaisesti sekä talousarvion hyväksymisen yhteydessä päätettyjen kirjausten ja ponsien valmisteluvastuut liitteen 3 mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa selvitti controller Valtteri Mikkola.

Jakelu

tiedHyvinvointitoimiala
esiKaupunginvaltuusto
tiedKiinteistötoimiala
tiedKonsernihallinto, asianhallinta
tiedSivistystoimiala
tiedVapaa-aikatoimiala
tiedYmpäristötoimiala


Liitteet:

Kh § 492
Liite 1:Talousarvion noudattamista koskevat määräykset
Liite 2:Strategisten sopimusten noudattamista ja täytäntöönpanoa koskevat määräykset
Liite 3:Talousarvion hyväksymisen yhteydessä päätettyjen kirjausten ja ponsien valmisteluvastuut