Turun kaupungin ja Turun Seudun TST ry:n välinen sopimus tekstiilikierrätystoiminnasta

 

1.   Sopimuksen osapuolet

 

Turun kaupunki

Y-tunnus 0204819-8

PL 355, 20101 TURKU

Yhteyshenkilö: Mika Helva

 

Turun Seudun TST ry

Y-tunnus 0925102-5

Kanslerintie 19, 20200 Turku

Yhteyshenkilö: Joe Majanen

 

Yhteyshenkilöiden tehtävänä on valvoa sopimuksen toteutumista ja tiedottaa siitä oman organisaationsa sisällä ja toiselle osapuolelle. Yhteyshenkilön vaihtumisesta on heti ilmoitettava toisen osapuolen yhteyshenkilölle kirjallisesti.

 

Sopimukseen liittyvät ilmoitukset on tehtävä kirjallisesti toisen osapuolen yhteyshenkilölle.

 

2.   Sopimuksen kohde, tausta ja tarkoitus

 

Tällä sopimuksella sovitaan ehdoista, joilla Turun Seudun TST ry sitoutuu aktivoimaan Turun kaupungin työmarkkinatuen kuntaosuudella olevia työttömiä 2017-2018.

 

Turun Seudun TST ry järjestää pitkäaikaistyöttömiä aktivoivaa tekstiilijätteen kierrätystoimintaa Turun kaupungin omistamassa kohteessa osoitteessa Kanslerintie 19.

 

3.   Avustus

 

Turun kaupunki antaa Turun Seudun TST ry:lle työmarkkinatuen kuntaosuuteen varatuista määrärahoista avustusta enintään 263 600 euroa vuodessa tässä sopimuksessa esitetyin ehdoin.

 

Avustusta myönnetään tällä sopimuksella ajalle 1.1.2017–31.12.2018. Avustus maksetaan kahden kuukauden osuuksina.

 

Avustuksen määrä on enintään 263 600 euroa. Mikäli joku kustannus olisi pienempi kuin esitetyssä budjetissa on arvioitu, Turun kaupungin avustuksen määrää vähennetään tätä vastaavasti.

 

Turun kaupungilla on oikeus tarkastaa Turun Seudun TST ry:n kirjanpitoa siltä osin kuin se on tarpeen tämän sopimuksen soveltamisen osalta.

 

Tilojen osalta Turun Kiinteistöliikelaitos tekee erillisen vuokrasopimuksen Turun kaupungin Kiinteistöliikelaitoksen ja Turun Seudun TST ry:n välillä (viite: Turun Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätös 3.2.2016 § 50 (dnro 1065-2016). Kiinteistöliikelaitoksen. Turun kaupunki ei myönnä kohteeseen erillistä vuokra-avustusta.

 

4.   Turun Seudun TST ry:n velvollisuudet

 

Turun Seudun TST ry sitoutuu hankkimaan ja aktivoimaan 150 Turun kaupungin työmarkkinatuen kuntaosuuksilla olevaa pitkäaikaistyötöntä kuudeksi kuukaudeksi tai vastaavaksi kokonaiskuukausimääräksi, joka koostuu useamman henkilön lyhemmistä aktivointijaksoista. Näistä yhteensä kuuden kuukauden jaksoista vähintään 75 tulee olla henkilöitä, jotka ovat olleet vähintään 1000 päivää työmarkkinatuella. Aktivoinnilla tarkoitetaan tekstiilikierrätykseen työllistämistä, työkokeilua tai kuntouttavaa työtoimintaa.

 

Turun Seudun TST ry sitoutuu käyttämään määrärahat esittämänsä budjetin mukaisiin kustannuksiin.

 

Turun Seudun TST ry raportoi projektin etenemisestä Turun kaupungin työllisyystoimikunnalle kahden kuukauden välein sähköpostitse mika.helva@turku.fi

 

Turun Seudun TST ry:llä on oikeus käyttää vuokrattavasta tilasta 250 neliötä EU:n vähävaraisille tarkoitetun ruoka-avun varastointiin ja jakeluun. Muu osa tilasta käytetään pääasiassa tekstiilikierrätykseen. Pääasiassa tarkoittaa, että Turun Seudun TST ry voi harjoittaa lisäksi jotakin muutakin yhdistyksen tarkoitusta tukevaa toimintaa kuin tässä sopimuksessa mainittua, kun tuo toiminta ei häiritse tässä sopimuksessa tarkoitettua toimintaa.

 

Jos joku edellä mainituista aktivoiduista työllistyy tai aloittaa päätoimisen opiskelun kesken kuuden kuukauden jakson siten, että hän ei pala työmarkkinatuelle, lasketaan hänen aktivointijaksonsa tässä sopimuksessa tarkoitetuksi kuuden kuukauden jaksoksi.

 

Turun Seudun TST ry sitoutuu siihen, että se ei hae tähän toimintaan Turun kaupungilta muita avustuksia eikä sille makseta tähän toimintaan liittyen erikseen Turun työllisyyden kuntalisää tai kuntouttavan työtoiminnan korvauksia. Turun Seudun TST ry voi hakea ulkoista rahoitusta toimintaa sivuavaan erilliseen hankkeeseen kuten esimerkiksi kotouttamishankkeeseen. Turun Seudun TST ry:n tulee selvittää mahdollisuus hakea toimintaansa työllistämistukea.

 

Turun Seudun TST ry:llä on erillinen sopimus kuntouttavan työtoiminnan 30 yksilöasiakkaasta ensi vuonna optiokaudella. Näitä yksilöasiakkaita tai myöhemmin kaupungin Turun Seudun TST ry:ltä kilpailuttamalla tai palvelusetelillä hankkimia kuntouttavan työtoiminnan asiakkaita voidaan ohjata myös tekstiilijätekierrätykseen, mutta näitä asiakkaita ei lasketa nyt tehtävän sopimuksen mukaiseen 150 asiakkaan kiintiöön.

 

Turun Seudun TST ry sitoutuu tukemaan tämän sopimuksen mukaan aktivoitavien pitkäaikaistyöttömien ns. jatkopolutusta sekä kehittämään heidän työkykyään.

 

Turun Seudun TST ry sitoutuu toimittamaan Turun kaupungille toiminta- ja taloussuunnitelmansa, noudattamaan toiminta- ja taloussuunnitelmaa ja on velvollinen oma-aloitteellisesti ilmoittamaan kaikista sellaisista sen tiedoissa olevista toimintaansa koskevista asioista, jotka voivat vaikeuttaa toiminta- ja taloussuunnitelman toteutumista. Turun Seudun TST ry:n on toimitettava Turun kaupungille selonteko avustuksen käyttämisestä myönnettyyn tarkoitukseen.

 

Turun Seudun TST ry on velvollinen toimittamaan Turun kaupungille edellisen vuoden tilinpäätöksen liitteineen ja selvityksen avustuksen käytöstä seuraavan vuoden, vuoden 2017 huhtikuun loppuun mennessä.

 

Turun Seudun TST ry:n tulee ilmoittaa viipymättä kirjallisesti Turun kaupungille asioista, joilla on sopimussuhteen tai sopimuksen täyttämisen kannalta olennaista merkitystä. Mikäli tarkoitus, johon avustus on myönnetty, on jäänyt toteutumatta tai meno on ollut myönnettyä avustusta pienempi, käyttämättä jäänyt avustus tai sen osa on palautettava avustuksen myöntäneelle viran-omaiselle. Turun Seudun TST ry:n tulee säilyttää tuen myöntämistä koskevat tiedot 10 vuoden ajan, jotta tarvittaessa voidaan todentaa, että de minimis -asetuksen määräyksiä on noudatettu.

 

5.   Vahingonkorvausvelvollisuus

 

Sopimusrikkomukseen syyllistynyt osapuoli on velvollinen korvaamaan toiselle osapuolelle aiheutuvat välittömät vahingot. Vahingonkorvausvelvollisuuden rajoitukset eivät koske tapausta, jossa on kyse osapuolen, tämän henkilökunnan tai osapuolen lukuun toimivan tahon työssään tai sovitun mukaisia tehtäviä suorittaessaan tahallisesti tai törkeällä huolimattomuudella aiheuttamasta vahingosta.

 

Osapuolet eivät vastaa sellaisesta vahingosta, joka aiheutuu osapuolen suorituksen estymisestä, kun estymisen tai viivästymisen syynä on ylivoimainen este, kuten sota tai sitä vastaava levottomuus, luonnonkatastrofi, lakko, työsulku, yleisen liikenteen pysähtyminen tai muu näihin verrattava ylivoimainen tapahtuma.

 

6.   Avustuksen palauttaminen

 

Turun Seudun TST ry:n tulee viipymättä palauttaa virheellisesti, liikaa tai perusteettomasti saamansa avustus tai sen osa, tai jos avustusta tai sen osaa ei voida käyttää tässä sopimuksessa edellytetyllä tavalla.

 

Turun kaupungilla on oikeus vaatia jo maksettu avustus tai sen osa palautettavaksi, jos:

-Turun Seudun TST ry on antanut toiminnastaan virheellisiä tai harhaanjohtavia tietoja tai on salannut tietoja taikka on kieltäytynyt antamasta vaadittuja tietoja, asiakirjoja tai muuta aineistoa;

-Turun Seudun TST ry on käyttänyt avustusta tämän sopimuksen vastaiseen tarkoitukseen;

-Turun Seudun TST ry on lopettanut avustuksen kohteena olevan toimintansa, supistanut tai muuttanut sitä olennaisesti taikka luovuttanut sen toiselle;

-Turun Seudun TST ry on joutunut ulosottotoimenpiteen kohteeksi, selvitystilaan, konkurssiin tai saneerausmenettelyn kohteeksi;

-lainsäädäntö edellyttää avustuksen takaisin perimistä; taikka

-Turun Seudun TST ry menettelee muulla tämän kohdan seikkoihin rinnastettavalla tavalla.

 

Mikäli sopimus irtisanotaan tai puretaan, Turun kaupungilla on oikeus saada Turun Seudun TST ry:ltä takaisin se määrä mahdollisesti jo maksetusta avustuksesta, joka kohdistuu sopimuksen päättymisen jälkeiseen aikaan.

 

7.   Sopimuksen irtisanominen

 

Jos tässä sopimuksessa tarkoitettu pitkäaikaistyöttömien aktivointi ei toteudu sopimuksen mukaisessa laajuudessa tai jos Turun Seudun TST ry laiminlyö tämän sopimuksen tai sen liitteiden mukaisia velvoitteita, Turun kaupungilla on oikeus irtisanoa tämä sopimus. Kaupungilla on sopimuksen irtisanomisoikeus myös siinä tapauksessa, että se saamansa informaation perusteella toteaa, että Turun Seudun TST ry ei pysty toteuttamaan toiminta- ja taloussuunnitelmaa.

 

Turun Seudun TST ry:llä on vastaava irtisanomisoikeus, jos Turun kaupungin avustus ei toteudu tämän sopimuksen mukaisesti.

 

Irtisanominen tulee tehdä kirjallisesti ja irtisanomisaika on kaksi (2) kuukautta irtisanomisilmoituksen tiedoksisaannista.    

 

8.   Sopimuksen purkaminen

 

Kumpikin osapuoli saa purkaa sopimuksen kokonaan tai osittain, jos toinen osapuoli on olennaisesti rikkonut sopimusvelvoitteitaan tai on ilmeistä, että olennainen sopimusrikkomus tulee tapahtumaan. Olennaisena sopimusrikkomuksena pidetään muun muassa sitä, että Turun Seudun TST ry laiminlyö tämän sopimuksen mukaisten velvoitteiden, tavoitteiden tai yhteistyön noudattamista olennaisesti eikä Turun Seudun TST ry Kaupungin huomautuksesta huolimatta viipymättä korjaa menettelyä tai jos laiminlyönnit ovat toistuvia.

 

Sopimuksen purkaminen on tehtävä kirjallisesti.

 

9.   Sopimuksen siirto

 

Osapuolella ei ole oikeutta siirtää tätä sopimusta ilman toisen osapuolen etukäteen antamaa kirjallista suostumusta.

 

10.   Sopimuksen muutokset

 

Sopimusosapuolet voivat muuttaa tätä sopimusta kirjallisesti, muut muutokset ovat mitättömiä. Muutokset tulevat voimaan, kun molemmat osapuolet ovat ne asianmukaisesti hyväksyneet ja allekirjoittaneet.

 

11.   Sopimuksen kesto

 

Sopimus tulee voimaan kun molemmat osapuolet ovat allekirjoittaneet sen. Sopimus päättyy ilman eri irtisanomista viimeistään 31.12.2018.

 

12.   Oikeuspaikka ja sovellettava lainsäädäntö

 

Tässä sopimuksessa ilmenevät erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan Turun kaupungin ja Turun Seudun TST ry:n välisillä neuvotteluilla. Ne sopimusta koskevat erimielisyydet, joita ei pystytä neuvottelemalla sopimaan, ratkaistaan ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

 

Tähän sopimukseen sovelletaan Suomen lakia.

 

13.   Allekirjoitukset

 

Tätä sopimusta on tehty kaksi samasanaista kappaletta siten, että toinen jää Turun kaupungin ja toinen Turun Seudun TST ry:n haltuun.

 

Turussa ____. päivänä toukokuuta 2018

 

 

Turun kaupunki

 

 

 

___________________________   ___________________

Pekka Sundman johtaja       Jukka Vanto

johtaja         kaupunginlakimies

 

 

Turussa ___. päivänä joulukuuta 2016

 

 

Turun Seudun TST ry

 

 

 

___________________________

Hannu Isotalo

puheenjohtaja