KAUPPAKIRJA

 

Myyjä:

Turun kaupunki

Y-tunnus: 0204819-8

Ostaja:

YH Kodit Oy omaan, perustettavan tai perustetun yhtiön taikka perustettavien tai perustettujen yhtiöiden lukuun

 

Kaupan kohteet:

1.Turun kaupungin Suikkilan kylän Kukola 1:12 tilan (853-509-0001-0012) noin 1825 m2:n suuruinen määräala

2.Turun kaupungin Suikkilan kylän Suikkila 1:35 tilan (853-509-0001-0035) noin 8245 m2:n suuruinen määräala.

 

Kaupan kohteiden yhteenlaskettu pinta-ala on noin 10070 m2, ja ne muodostavat yhdessä 25.3.2013 hyväksytyn tonttijaon mukaisen tontin Ruohonpää-67-4 (853-075-0067-0004).

 

Kaupan kohteet on osoitettu kartalla M251/18.8.2016.

 

Kauppahinta ja kauppahinnan tarkistus:

 

Kauppahinta on miljoona seitsemänsataakaksikymmentätuhatta (1,720.000) euroa.

 

Kauppahinta on määritetty käyttämällä asuntorahaston myytävällä alueelle hyväksymää asuntotonttien enimmäishintaa 172 €/k-m2.

 

Kauppahintaa tarkistetaan 1.1.2021 niiltä osin kuin tonttia Ruohonpää-67-4 ei ole tarkistuspäivänä toteutettu ARA-tuotantona. Mahdollinen lisäkauppahinta määräytyy tämän kauppakirjan 2. kohdan mukaisesti.

 

Kaupan perusteet:

 

Muut kaupan ehdot:

Tämän kiinteistökaupan kaikki ehdot on esitetty tässä kauppakirjassa.

 

1. Kauppahinnan maksaminen

 

Kauppahinta 1.720.000 euroa suoritetaan myyjän tilille kokonaisuudessaan ja kuitataan maksetuksi tämän kauppakirjan allekirjoituksilla.

 

2. Kauppahinnan tarkistus

 

Ostaja maksaa kaupungille lisäkauppahintaa 50 €/k-m2 siltä osin kuin tontilla Ruohonpää-67-4 on kokonaisrakennusoikeudesta toteutumatta 1.1.2021 ARA-tuotantona. Lisäkauppahinnan eräpäivä on 1.6.2021.

 

3. Omistus- ja hallintaoikeus

 

Ostaja saa kiinteistöt heti omistukseensa ja hallintaansa vapaana kiinnityksistä, rasitteista ja muista maksuvelvoitteista kuin mitä tässä kauppakirjassa on mainittu.

 

Ostaja vastaa kaupanvahvistajan palkkiosta, kohteen lainhuudatuksesta sekä varainsiirtoverosta.

 

4. Kohteeseen tutustuminen ja asiakirjat

 

Ostaja on tutustunut kiinteistön alueeseen ja rajoihin sekä maasto-olosuhteisiin. Ostaja on verrannut ko. seikkoja kaupan kohdetta koskeviin asiakirjoihin, minkä johdosta ostajalla ei ole huomauttamista.

 

Ostaja on tutustunut kaupan kohdetta koskeviin asiakirjoihin.

 

5. Ympäristönsuojelulain mukainen ilmoitus

 

Ympäristönsuojelulain 139 §:n mukaisesti kaupunki ilmoittaa, että myytävä tontti on ollut aikaisemmin rakentamattomana puistoalueena. Kaupungin taholta ei ole tutkittu, onko alueella ympäristönsuojelulaissa tarkoitettuja jätteitä tai aineita, jotka saattavat aiheuttaa maaperän tai pohjaveden pilaantumista.

 

Ostaja vastaa maaperän saastuneisuuden selvittämisestä.

 

Mikäli myyjän tai sen edeltäjän omistusaikana syntynyttä maaperän pilaantumista ilmenee, ostaja laatii kaupan kohteen maaperän kunnostussuunnitelman. Kunnostussuunnitelma tulee laatia siten, että puhdistaminen tapahtuu taloudellisesti edullisimmalla tavalla. Ostajan on esitettävä kunnostussuunnitelma myyjän hyväksyttäväksi ennen kunnostussuunnitelman esittämistä viranomaisille. Myyjän tulee hyväksyä tai hylätä kunnostussuunnitelma kuukauden kuluessa. Hyväksyttyään kunnostussuunnitelman myyjä vastaa viranomaisten kunnostussuunnitelman perusteella vaatimista maa-alueen puhdistuskustannuksista.

 

Puhdistuksen toteuttaa ostaja taloudellisesti edullisimmalla tavalla siten, että puhdistaminen ei aiheuta viivästyksiä ostajan tontilla toteuttamalle rakennushankkeelle. Myyjä ei vastaa puhdistuskustannuksista, jotka eivät perustu kunnostussuunnitelmaan tai asianomaisen viranomaisen päätökseen. Puhdistuskustannusten maksu tapahtuu ostajan lähettämää laskua tai laskuja vastaan.

 

Jos ostaja ei esitä kunnostussuunnitelmaa viranomaiselle vuoden kuluessa kaupantekopäivästä tai esittää kunnostussuunnitelman viranomaiselle ennen kuin myyjä on sen hyväksynyt tai määräaika myyjän hyväksymiselle on päättynyt, vastaa puhdistuskustannuksista ostaja.

 

Jos kunnostussuunnitelmasta ei saada sovittua ja maan puhdistaminen jää ympäristönsuojelulain 133 §:n mukaisesti kaupungin hoidettavaksi, kaupunki kilpailuttaa puhdistusurakan lain julkisista hankinnoista mukaisesti. Mikäli kaupungin suorittama puhdistusurakan hankintalain mukainen kilpailuttaminen ja sen jälkeinen puhdistustyö aiheuttaa viivästyksiä tontin rakentamisen aloittamiseen, kaupunki ei ole miltään osin vastuussa tästä viivästyksestä ostajalle mahdollisesti aiheutuneista lisäkustannuksista tai vahingoista.

 

6. Rakentamiskelpoisuus

 

Mikäli kaupan kohteelle tullaan tulevaisuudessa kohdistamaan rakennushanke, on ostaja vastuullinen kiinteistön perustamistavan valinnasta, rakennushankkeen suunnitteluun liittyvien maaperätutkimusten suorittamisesta, maaperän edellyttämistä hankkeen rakenteellisien ratkaisujen sekä mahdollisten maanalaisten johtojen sijainnin selvittämisestä.

 

Mikäli kaupan kohteen uudisrakentamisen johdosta joudutaan kaupan kohteella ja/tai sen läheisillä alueilla (katu, puisto, virkistysalue, tontti) olevia putkia, johtoja ja vastaavia laitteita siirtämään, poistamaan ja/tai tulppaamaan, vastaa ostaja näiden toimien kustannuksista. Suunnitelmat on hyväksytettävä ao. johtolaitoksella ja/tai ostajan määräämällä taholla.

 

7. Luiskat

 

Mikäli katujen rakentaminen vahvistettujen suunnitelmien mukaan vaatii kadun ja kiinteistön pihatason korkeuseroista johtuen joko penger- tai leikkausluiskan ulottamista kiinteistölle, kiinteistönomistajan on sallittava tämä korvauksetta.

 

8. Rasiteoikeudet

 

Kaupankohteen kautta kulkee Turun Vesiliikelaitoksen omistamat vesi- ja viemärijohdot. Kaupunki pidättää rasiteoikeuden ko. johtojen varten alueella.

 

Kiinteistönomistaja on velvollinen korvauksetta sallimaan kaupungin tai sen osoittamien yhdyskuntaa tai kiinteistöä palvelevien johtojen, laitteiden ja kiinnikkeiden sijoittamisen kiinteistölle, sen yli tai sillä oleviin rakennuksiin, kuitenkin siten että ne eivät kohtuuttomasti haittaa tontin käyttöä.

 

Kiinteistönomistajalle korvataan em. toimenpiteistä mahdollisesti aiheutuvat suoranaiset vahingot ja haitat. Kaupungilla on oikeus merkitä em. oikeus rasitteena kiinteistörekisteriin kiinteistönomistajaa enempää kuulematta. Tämä oikeus koskee myös kaupan kohteella olevia johtoja, laitteita ja kiinnikkeitä.

 

9. Kunnallistekniikka ja liittymismaksut

 

Turun Vesiliikelaitoksella on oikeus periä ostajalta voimassaolevan taksansa mukaisen, runkolinjasta mahdollisesti rajalle tuodun, ns. tonttijohdon rakentamiskustannuksen välittömästi tämän kauppakirjan allekirjoittamisen jälkeen. Lisäksi Turun Vesiliikelaitoksella on oikeus periä vesihuollon liittymismaksu sen jälkeen, kun liittymissopimus on allekirjoitettu.

 

Kaupunki rakentaa kustannuksellaan rakentamisen edellyttämässä aikataulussa kiinteistön kohdalla sijaitsevat kadut katupiirustusten mukaisesti, yleiset sähkö-, vesi-, viemäri- ja kaukolämpöjohdot sekä katuvalaistuksen.

 

10. Lämpö- ja porakaivot

 

Ostaja on velvollinen ilmoittamaan Turun Kiinteistöliikelaitokselle tiedon, mikäli kaupankohteelle maaperään porataan lämpö- tai porakaivo tai -kaivoja. Tieto tulee toimittaa viipymättä toimenpiteen suorittamisen jälkeen.

 

11. Naapurin oikeudet ja velvollisuudet

 

Naapurikiinteistön omistajalla tai haltijalla on oikeus käyttää tontin aluetta tarpeelliselta osalta siten, ettei käyttö haittaa kohtuuttomasti tontin rajaan mahdollisesti ulottuvan seinän ja vesikaton rakentamis-, korjaus-, huolto- ym. töiden suorittamista varten. Naapuri on velvollinen korjaamaan ja korvaamaan aiheuttamansa vahingon.

 

Kiinteistönomistajalla on oikeus ulottaa tontin rajaan kiinni rakennettaessa räystäs- ja routalevy enintään 500 mm naapuritontin alueelle, mikäli Turun kaupunki omistaa kyseessä olevan naapurialueen. Naapurikiinteistön omistajalla tai haltijalla on puolestaan oikeus ulottaa tontin rajaan kiinni rakennettaessa räystäs- ja routalevy enintään 500 mm puheena olevan tontin alueelle.

 

12. Kiinteistön käyttö

 

Kiinteistö on pidettävä siistissä kunnossa ja vaadittaessa aidattava viranomaisten hyväksymällä tavalla.

 

13. Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Mahdolliset kauppakirjan tulkinnasta johtuvat erimielisyydet ja riidanalaiset korvaus- ja sopimussakkokysymykset ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

14. Irtain omaisuus

 

Tällä kauppakirjalla ei luovuteta mitään irtainta omaisuutta eikä sellaisen luovuttamisesta ole tämän kaupan yhteydessä tehty eri sopimustakaan.

 

Tätä kauppakirjaa on tehty kolme yhtäpitävää kappaletta, yksi myyjälle, yksi ostajalle ja yksi julkiselle kaupanvahvistajalle.