Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus45621.11.20161

589-2013 (014)

Uuden jäsenen valitseminen kunnan keskusvaalilautakuntaan (Kv)

Tiivistelmä: -

Kh § 456

Kaupunginsihteeri Outi Kari-Granfors 17.11.2016:

Vaalilain 13 § mukaan valtuuston on asetettava kuntaan toimikaudekseen kunnan keskusvaalilautakunta, johon kuuluu puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja kolme muuta jäsentä sekä tarpeellinen määrä varajäseniä, joita on kuitenkin oltava vähintään viisi. Varajäsenet on asetettava siihen järjestykseen, jossa he tulevat jäsenten sijaan. Sekä jäsenten että varajäsenten tulee mahdollisuuksien mukaan edustaa kunnassa edellisissä kuntavaaleissa ehdokkaita asettaneita äänestäjäryhmiä. Jäsen tai varajäsen, joka keskusvaalilautakunnalle toimitetun ehdokashakemuksen mukaan on asetettu puolueen tai valitsijayhdistyksen ehdokkaaksi, ei voi osallistua keskusvaalilautakunnan työskentelyyn kyseisissä vaaleissa

Kaupunginvaltuusto on 28.1.2013 § 6 päättänyt kunnan keskusvaalilautakunnan jäsenten ja viiden sijaantulojärjestyksessä asetettavan varajäsenen valinnasta toimikaudeksi 2013 – 2016. Lautakunnan jäseneksi valittu Pirjo Saarinen on henkilökohtaisista syistä pyytänyt eroa lautakunnan jäsenyydestä ja hänen tilalleen tulisi valita uusi jäsen. Saarinen on edustanut lautakunnassa Vihreä Liitto ry:tä.

Kaupunginhallituksen ehdotus      

Kaupunginvaltuusto päättää myöntää Pirjo Saariselle pyytämänsä eron kunnan keskusvaalilautakunnan jäsenyydestä ja päättää, että hänen tilalleen kunnan keskusvaalilautakuntaan päätöksentekopäivästä jäljellä olevaksi toimikaudeksi valitaan Maarit Kaipiainen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginvaltuusto