Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus45321.11.201613

11629-2016 (111)

Terveyskeskuslääkärin viran perustamien opiskeluterveydenhuoltoon

Tiivistelmä:

Esitetään, että hyvinvointitoimialalle opiskeluterveydenhuoltoon perustetaan terveyskeskuslääkärin virka.  Virka tarvitaan ensisijaisesti ammattikorkeakoulun opiskelijoiden terveydenhuoltopalvelujen takaamiseksi.

Kh § 453

Henkilöstöpäällikkö Maaria Palomäki 2.11.2016:

Terveyspalveluiden avopalveluiden ehkäisevän terveydenhuollon ylilääkäri Hannele Kallio ja avosairaanhoidon ylilääkäri Päivi-Leena Honkinen ovat esittäneet, että opiskeluterveydenhuoltoon perustetaan terveyskeskuslääkärin virka 1.1.2017 alkaen, jolloin tilapäisen vakanssin 922028 käyttölupa päättyy.

Vakituisia lääkärin virkoja opiskeluterveydenhuollossa on 3,5. Opiskelijamäärä on runsas 13 000, joista ammattikorkeakoulun opiskelijoita on noin 7 500. Opiskeluterveydenhuollossa on ollut elokuusta 2013 lähtien käytössä tilapäinen terveyskeskuslääkärin vakanssi vahvistamaan ammattikorkeakoulun opiskelijoiden terveyden- ja sairaanhoitopalveluita. Tilapäistä vakanssia on hoitanut yleislääkäri. Lääkäriresurssin lisäys on osoittautunut pysyväksi. Viran perustamisen perusteluna on ensisijaisesti ammattikorkeakoulun opiskelijoiden terveydenhuoltopalvelujen takaaminen.

Palvelualuejohtaja Katariina Korkeila puoltaa esitystä.

Liite 1Esitys viran perustamisesta

Vakituisen viran perustaminen sisältyy vuoden 2016 henkilöstösuunnitelmaan. Vakanssin perustaminen ei lisää työvoimaa eikä kustannuksia, koska tehtävää on hoidettu vuodesta 2013 lähtien tilapäisellä palkkaamisluvalla. Palkkamäärärahat sisältyvät ehkäisevän terveydenhuollon budjettiin.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 4.11.2016:

EhdotusEsitän, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana hyvinvointitoimiala, perustetaan 1.1.2017 lukien terveyskeskuslääkärin (LS/L1TK5200) virka, jonka tehtäväkohtainen palkka on 4.312,81 €/kk ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on yleislääkärin oikeuden omaava laillistettu lääkäri sekä molempien kotimaisten kielten hyvä suullinen ja kirjallinen taito.

Lisäksi esitän, että perustettavaksi esitetty virka voidaan täyttää ilman erillistä lupamenettelyä.

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen, palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 10.11.2016:

Hyvinvointitoimialan toimialajohtaja on esittänyt, että hyvinvointitoimialalle opiskeluterveydenhuoltoon perustetaan 1.1.2017 lukien terveyskeskuslääkärin virka.

Terveyskeskuslääkärin viran perustamisella korvattaisiin nyt määräaikaisella lääkärityöpanoksella hoidettu resurssi. Tarve lääkäriresurssin lisäykselle opiskelijoiden terveyden- ja sairaanhoitopalveluissa on osoittautunut toimialan esityksen mukaan pysyväksi. Vakituisia lääkärin virkoja opiskeluterveydenhuollossa on 3,5. Opiskelijamäärä on runsas 13 000, joista ammattikorkeakoulun opiskelijoita on noin 7 500. Uusi terveyskeskuslääkärin virka tulisi perustaa ensisijaisesti ammattikorkeakoulun opiskelijoiden terveydenhuoltopalvelujen takaamiseksi.

Viran perustaminen sisältyy hyvinvointitoimialan henkilöstösuunnitelmaan. Viran perustaminen ei lisää toimialan henkilötyövuosina mitattavaa työvoiman käyttöä eikä kustannuksia, koska tehtävää on hoidettu vuodesta 2013 lähtien tilapäisellä palkkaamisluvalla. Palkkamäärärahat sisältyvät ehkäisevän terveydenhuollon budjettiin.

Perustettavaksi esitetyn viran toiminnallisen tarpeen osalta konsernihallinnon strategisella HR:llä ei ole perusteita lausua asiasta toisin toimialajohtajan esityksen kanssa.

Hallintosäännön 43 §:n 3 momentin mukaan virkaa tai tointa haettavaksi julistettaessa tulee haettavaksi julistavan viranomaisen päättää, edellytetäänkö viran tai toimen kielitaitoa koskevan kelpoisuusvaatimuksen lisäksi suomen ja/tai ruotsin kielen taitoa, jota on pidettävä viran tai toimen tehtävien menestyksellisen hoidon edellyttämänä tai joka virka- tai työsuhteeseen otettaessa luetaan eduksi. Tällöin voidaan lisäksi ottaa huomioon myös muiden kielten kuin suomen ja ruotsin kielen tarve. Tämän momentin mukaisesti päätetystä kielitaitoedellytyksestä tai kielitaidon eduksi lukemisesta on oltava maininta viran tai toimen hakuilmoituksessa.

Strategisen HR:n näkemyksen mukaan kielitaitovaatimuksen osalta tulisi menetellä edellä todetun hallintosäännön määräyksen mukaisesti, eikä viran kelpoisuusvaatimukseen ole tarkoituksenmukaista sisällyttää erillistä kielitaitovaatimusta.

Muilta osin konsernihallinnon strategisella HR:llä ole huomauttamista toimialan esitykseen.

Liite 1Esitys viran perustamisesta

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana hyvinvointitoimiala, perustetaan 1.1.2017 terveyskeskuslääkärin (LS/L1TK5200) virka, jonka tehtäväkohtainen palkka on 4.312,81 €/kk ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on yleislääkärin oikeuden omaava laillistettu lääkäri.

Virka voidaan täyttää julkisella haulla ilman erillistä palkkaamislupaa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedHyvinvointitoimiala
tpvKonsernihallinto, strateginen HR


Liitteet:

Kh § 453
Liite 1:Esitys viran perustamisesta