Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus41324.10.20168

1715-2011 (653)

Yli-Maarian koulu -hankkeen 3. neljännesvuosiraportointi 2016

Tiivistelmä:

Kiinteistö Oy Turun Yli-Maarian koulun hallitus on toimittanut Turun kaupungille 3. neljännesvuosiraportin Yli-Maarian koulu -hankkeen etenemisestä.

Kh § 413

Tilacontroller Nora Hildén 19.10.2016:

Turun kaupunginvaltuusto hyväksyi 26.10.2015 § 179 Yli-Maarian koulun ja päiväkodin uudisrakennuksen hankesuunnitelman siten, että sen kattohinnaksi asetettiin 22 M€:a. Lisäksi kaupunginvaltuusto päätti, että hanke toteutetaan yhtiömuotoisesti allianssimallilla.

23.11.2015 § 497 kaupunginhallituksen päätöksen mukaisesti KOy Turun Yli-Maarian koulu on käynnistänyt allianssihankkeen ja tuo sen kaupunginhallituksen päätöksen mukaisesti myöhemmin päätettäväksi kehitysvaiheen lopussa, ennen toteutusvaiheeseen siirtymistä.

Turun kaupunginhallituksen 7.12.2015 § 532 päätöksen mukaisesti perustettu KOy Turun Yli-Maarian koulun hallitus valitsi kokouksessaan 23.6.2016 kumppanikseen allianssiryhmittymä Harpin (päätoteuttaja Hartela Oy). Asia on tuotu kaupunginhallitukselle tiedoksi 22.6.2016 § 292.

KOy Turun Yli-Maarian koulun hallitus on toimittanut Turun kaupungille 14.10.2016 päivätyn kolmannen neljännesvuosiraportin Yli-Maarian koulu -hankkeen etenemisestä. Raportissa käsitellään hankkeen tilannetta, tontin riittävyyttä, kustannusarviota sekä kohteen energiaratkaisua.

Hankkeen tilanne 14.10.2016

Yhtiö kertoo raportissaan, että hankkeen kehitysvaihe on käynnissä ja, että se saadaan päätökseen vuoden loppuun mennessä. Tämän jälkeen eteneminen tuodaan edellä mainitun päätöksen mukaisesti kaupunginhallituksen päätettäväksi.

Tontin riittävyys

Yhtiön toimittamassa raportin mukaisesti kaavoittaja on esittänyt huolensa yhtiölle hankesuunnitelmassa hankkeelle osoitetun tontin riittävyydestä. Alkuperäisen suunnitelman mukaisesti tontille piti toteuttaa vain alakoulu, mutta hanke laajennettiin yhtenäiskouluksi (kv 26.10.2015 § 179). Yhtiön mukaan kaavoittaja on esittänyt ratkaisuksi viereisen rivitalorakentamiseen tarkoitetun vielä tyhjän tontin käyttämistä koulun piha-alueen laajentamiseen. Yhtiön mukaan tämä lisäisi hankkeen kustannuksia.

Yhtiö esittää piha-alueen laajentamisen vaihtoehtona myös tontille toteutettavien parkkipaikkojen vähentämistä. Yhtiön mukaan tähän vaaditaan kaavoittajan poikkeuslupa rakennusluvan saamiseksi ja se saattaa aiheuttaa viivästystä hankkeelle.

Yhtiön mukaan hankkeen kehittämistyöhön osallistuneet käyttäjien edustajat eivät ole pitäneet tonttia ja sen piha-aluetta liian pienenä. Yhtiö toteaa, että mikäli kaupunginhallituksella ei ole asiasta huomautettavaa, se tulee valmistelemaan hanketta siten, että hankkeeseen käytetään vain kaupunginvaltuuston 26.10.2015 § 179 hyväksymää hankesuunnitelman mukaista tonttia, johon toteutetaan kaavan edellyttämä parkkipaikkamäärä.

Yhtiö on kuitenkin sopinut Turun Kiinteistöliikelaitoksen kanssa laajentumisvarauksen viereiselle rivitalotontille, mikäli havaitaan, että nykyisen tontin piha-alue ei riitä. Rivitalotontin käyttöönottoa arvioidaan tarvittaessa myöhemmin.

Kustannusarvio

Yhtiön mukaan hankkeelle asetettu kattohinta 22 M€:a pitää sisällään kohteen kalustamisen (arvio 1 M€), hankevarauksia (1,7 M€) sekä varautumisen taidehankintoihin (0,2 M€). Yhtiö toteaa hankkeen olevan tällä hetkellä kustannusarviossaan, mutta kalustehankinnoissa tullee ylitystä muutamia satoja tuhansia euroja.

Yhtiö toteaa raportissaan, että käyttämällä Syvälahden koulu -hankkeessa käytössä olevaa taidehankintamallia Turun Ammattikorkeakoulun oppilastyönä, se toisi Yli-Maarian kouluhankkeelle 150.000 €:n kustannussäästön.

Kohteen energiaratkaisu

Yhtiö tuo raportissaan esille, että kohteen energiaratkaisuksi on päätymässä maalämpö yhdistettynä aurinkopaneeleihin. Tämä ratkaisu nähdään tällä hetkellä edullisimmaksi ratkaisuksi.

Oheismateriaali 13. neljännesvuosiraportti KOy Turun Yli-Maarian koulu (salassa pidettävä, JulkL 24 § 20)

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus merkitsee tiedokseen Kiinteistö Oy Turun Yli-Maarian koulun hallituksen antaman 3. neljännesvuosiraportin 2016 Yli-Maarian koulu -hankkeen etenemisestä ja päättää, ettei sillä ole huomautettavaa kirjeen johdosta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa selvittivät Kiinteistö Oy Turun Yli-Maarian koulun hallituksen puheenjohtaja Tuomas Koskiniemi ja hallituksen jäsen Jouko Turto.

Jakelu

tiedKiinteistöosakeyhtiö Turun Yli-Maarian koulu
tiedKonsernihallinto, strateginen tilojen ohjaus