Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus36219.09.201616

8219-2016 (111)

Korjausneuvojan viran (vak.nro 608177) perustaminen Kiinteistöliikelaitoksen Kiinteän omaisuuden kehittäminen -tulosyksikköön

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että Kiinteistöliikelaitoksen Kiinteän omaisuuden kehittäminen -yksikköön perustetaan 1.10.2016 lukien korjausneuvojan virka.

Kh § 362

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Tarja Kullanmäki 31.8.2016:

Kiinteistöliikelaitoksen toimialajohtaja on esittänyt, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana Kiinteistöliikelaitoksen Kiinteän omaisuuden kehittäminen -tulosyksikön 751300 asuntotoimeen perustetaan 1.10.2016 lukien korjausneuvojan virka (TS/palkkaryhmä II, 5 01 02 01 4, vak.nro 608177), jonka tehtäväkohtainen palkka on 3.251,50 €/kk ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on rakennusalan AMK-tutkinto tai aiempi rakennusmestarin tutkinto ja perehtyneisyys alan tehtäviin.

Toimialan esityksen mukaan Kiinteistöliikelaitoksen Kiinteän omaisuuden kehittäminen -yksikön asuntotoimeen kuului aiemman toimintamallin mukaisesti esimiehenä toimistopäällikkö, kolme korjausneuvojan virkaa sekä kaksi yksikön toimistotehtäviin kuuluvaa virkaa. Korjausneuvojien vakanssien tultua avoimiksi niitä ei enää täytetty vanhan toimintamallin mukaisesti, vaan yksi lakkautettiin kokonaan, yksi vakanssi hoitajineen (vakanssi numero 603023) siirrettiin rakennusvalvontaan, missä tehtävänkuvaa ja nimikettä on tämän jälkeen muutettu.

Asuntotoimen tehtävien uudelleen järjestelyihin on edelleen kuulunut, että toimistopäällikön viran tultua avoimeksi eläkkeelle siirtymisen johdosta tätäkään vakanssia ei enää täytetty vanhan tehtävänkuvan mukaisesti vaan korjausneuvoja Mika Palmroos ryhtyi hoitamaan myös tähän vakanssiin kuuluvia tehtäviä ja tilalle esitettiin hyväksytyn henkilöstösuunnitelman mukaisesti toisen korjausneuvojan viran perustamista, mihin kuuluisi enemmän korjausneuvojan perustehtäviä. Toimistopäällikön virka (vak.nro 603016) on lakkautettu 1.5.2016 alkaen.

Esityksen mukaan korjausneuvojan ja asuntotoimen tehtäviin kuuluu muun ohella korjausavustukset ja -neuvonta (esim. asunto-osakeyhtiöiden julkisivu- ja ikkunakorjaukset), yksityiset ja erityisryhmien korkotukilainat, hissiasiamies ja -avustukset ja yhteydenpito valtion viranomaisiin (ARA), mitä kautta kaupunki saa rahoituksen em. hankkeisiin. Keskimäärin hakemuksia on vuositasolla noin 400, jotka edellyttävät hakemuksen vastaanoton, neuvottelun hyväksyttävästä hankkeesta, suunnitelman hyväksyminen, lopullisten kulujen vahvistaminen urakan valmistuttua ja maksuliikenteen ARA:n, kaupungin ja asiakkaan välillä, vuositasolla korvausmäärät välillä 800.000-5.000.000 euroa.

Niinä vuosina, jolloin valtio elvytystoimina rahoittaa korjausrakentamista, on hakemuksia tullut jopa noin 1200 vuodessa. Tätä taustaa vasten resursointi Turun kokoisessa kaupungissa yhden korjausneuvojan varaan on ollut vähintäänkin riskialtista ottaen huomioon mm. hakemusten käsittelyyn liittyvät sitovat määräajat sekä ARA-rahoituksen täysimittaisen hyödyntämisen.

Kaupunginjohtaja on hyväksynyt vakanssin perustamisen ja täyttämisen osana Kiinteistöliikelaitoksen vuoden 2016 henkilöstösuunnitelmaa. Koska korjausneuvojan tehtävät ovat viranomaistehtäviä ja niihin kuuluu julkisen vallan käyttämistä, tulee tämän johdosta perustaa virka.

Toimiala on esittänyt perustettavan viran tehtäväkohtaiseksi palkaksi 3.251,50 €/kk, joka vastaa Mika Palmroosin korjausneuvojan viran tehtäväkohtaista palkkaa. Toimialan hallintojohtajan Jari Lehmussaaren kanssa käydyissä keskusteluissa todettiin, että perustettavan korjausneuvojan viran tehtävät eivät vastaa korjausneuvoja Mika Palmroosin tehtäviä, joten toimiala esittää perustettavan viran tehtäväkohtaiseksi palkaksi 2.956,50 €/kk. Strategisen HR:n vastuualueella ei ole huomautettavaa perustettavaksi esitetyn korjausneuvojan viran tehtäväkohtaisen palkan määrästä.

Perustettavaksi esitetyn viran toiminnallisen tarpeen osalta strategisen HR:n vastuualueella ei ole perusteita lausua toisin toimialajohtajan esityksen kanssa. Strategisen HR:n vastuualueella ei ole myöskään huomautettavaa perustettavaksi esitetyn viran kelpoisuusvaatimuksen osalta.

Liite 1Vakanssin perustamislomake

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana Kiinteistöliikelaitoksen Kiinteän omaisuuden kehittäminen -tulosyksikön 751300 asuntotoimeen perustetaan 1.10.2016 lukien korjausneuvojan virka (TS/palkkaryhmä II, 5 01 02 01 4, vak.nro 608177), jonka tehtäväkohtainen palkka on 2.956,50 €/kk ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on rakennusalan AMK-tutkinto tai aiempi rakennusmestarin tutkinto ja perehtyneisyys alan tehtäviin.

Kiinteistöliikelaitos saa täyttää perustettavan korjausneuvojan viran julkisella haulla ilman erillistä lupamenettelyä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Eevan ehdotus viran perustamisesityksen hylkäämisestä raukesi kannatuksen puuttuessa.

Eeva jätti asiassa seuraavansisältöisen eriävän mielipiteen:

Korjausneuvojan virkaa ei tulisi perustaa koska Kilan toiminnat ovat muutosvaiheessa toimialojen yhdistymisen vuoksi. Viran tarve tulisi harkita muutoksen yhteydessä.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedKiinteistöliikelaitos
tpvKonsernihallinto, strateginen HR


Liitteet:

Kh § 362
Liite 1:Vakanssin perustamislomake