Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus33905.09.20165

9115-2016 (060, 001)

Turun seudun hankintayhteistyösopimus

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitus päätti 23.6.2009 § 397, että Turun kaupunki tarjoaa seudun kunnille mahdollisuuden tehdä yhteistyötä kaupungin kanssa hankintojen tekemisessä. Yhteistyösopimuksen ovat hyväksyneet Turun lisäksi 18 Varsinais-Suomen kuntaa. Sopimus on uusittu aina kahdeksi vuodeksi vuodesta 2013 alkaen (Kh 13.8.2012 § 360). Hankinta- ja logistiikkakeskus on neuvotellut sopimuskuntien kanssa uuden yhteistyösopimuksen, joka astuisi voimaan heti kun nykyinen sopimus päättyy. Uusi sopimus ei sisällä merkittäviä muutoksia nykyiseen.

Kh § 339

Hankinta- ja logistiikkajohtaja Fredrik Lindström 30.8.2016:

Turun kaupunki on tehnyt seudullista hankintayhteistyötä 18 seudun kunnan kanssa jo yli seitsemän vuoden ajan. Jokaiselle kunnalle samansisältöisessä yhteistyösopimuksessa ovat mukana Aura, Kaarina, Koski TL, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Oripää, Paimio, Pöytyä, Raisio, Rusko, Sauvo, Taivassalo, ja Turku. Tarvasjoki oli mukana, mutta se on myöhemmin liitetty Lietoon. Seutuhankintoina kilpailutetaan tiettyjä Turun yhteishankintoja. Kukin kunta päättää ennen tarjouspyynnön julkaisemista, onko se mukana kyseisessä hankintasopimuksessa. Turku vastaa kilpailuttamisesta ja tekee hankintapäätöksen. Kilpailutuksen tuloksena syntyneen hankintasopimuksen allekirjoittaa jokainen kunta itse ja sitoutuu noudattamaan sitä oman kuntansa osalta. Kilpailutukset tehdään Turun sopimusaikataulujen mukaisesti. Tarjouspyynnön valmisteluvaiheessa kunkin siihen osallistuvan kunnan edustajalla on mahdollisuus osallistua hankinnan määrittelyyn. Käytännössä määrittelytyö on ollut Turun vastuulla.

Sopimusyhteistyö on sujunut hyvin. Kilpailuttaminen isommalle kuntaryhmälle edellyttää Turulta pidempää valmisteluaikaa. Sopimuskunnat ovat olleet tyytyväisiä yhteistyöhön.

Uusi sopimus

Koko seutuhankintojen johtoryhmän tahtotila on jatkaa edelleen seudullista hankintayhteistyötä. Seudullisen hankintayhteistyön sopimuksen uusimista on käsitelty seutuhankintojen johtoryhmässä 27.5.2016. Johtoryhmä päätti yksimielisesti, että esitetään yhteistyön jatkamista nykyisessä muodossa ja laajuudessa. Sopimus esitetään hyväksyttäväksi ensin Turun kaupunginhallituksessa ja sen jälkeen kussakin kunnassa.

Vuonna 2009 voimaan astunut sopimus on osoittautunut käytännössä erittäin toimivaksi. Uusi sopimus esitetään alkavaksi 1.1.2017 jolloin nykyinen sopimus päättyy. Sopimus päättyisi määräaikaisena 31.12.2018. Yhteistyössä kilpailutettavat tuoteryhmät säilyisivät pääosin samoina kuin tälläkin hetkellä. Sopimus mahdollistaa yhteistyön laajentamisen myös muihin hankintoihin, mikäli se katsotaan tarkoituksenmukaiseksi.

Kuntien osallistumisesta yhteishankintoihin esitetään veloitettavaksi 0,38 (alv 0 %) euroa/asukas/kunta/kalenterivuosi.

Liite 1Esitys uudeksi sopimukseksi Turun seudun hankintayhteistyöstä

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus hyväksyy liitteenä 1 olevan Turun seudun hankintayhteistyötä koskevan sopimuksen siten, että se astuu voimaan 1.1.2017. Turku veloittaa sopijapuolina olevia kuntia 0,38 euroa (alv 0 %) / kunta / asukas / kalenterivuosi.

Samalla kaupunginhallitus oikeuttaa kaupunginjohtajan tekemään sopimukseen tarvittaessa vähäisiä muutoksia ja allekirjoittamaan sopimuksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHankinta- ja logistiikkakeskus


Liitteet:

Kh § 339
Liite 1:Esitys uudeksi sopimukseksi Turun seudun hankintayhteistyöstä