Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Tarkastuslautakunta 2013-201614616.06.20163
Kaupunginhallitus32322.08.20164

11353-2012 (065, 021)

Turun kaupungin tilintarkastajan valitseminen, option käyttö vuosille 2017 - 2018 (Kv)

Tiivistelmä: -

Tlk2013- § 146

Revisiotoimisto 13.6.2016:

 

Kuntalain 121 §:n mukaan tarkastuslautakunnan tehtävänä on valmistella valtuuston päätettävät hallinnon ja talouden tarkastusta koskevat asiat. Kuntalain 122 §:n mukaan valtuusto valitsee hallinnon ja talouden tarkastamista varten tilintarkastusyhteisön, jonka tulee olla julkishallinnon ja -talouden tilintarkastuslautakunnan hyväksymä yhteisö (JHTT-yhteisö). Tilintarkastusyhteisö voidaan valita kerrallaan enintään kuuden tilikauden hallinnon ja talouden tarkastamista varten.

 

Kaupunginvaltuusto on 6.5.2013 § 104 tarkastuslautakunnan 11.4.2013 § 26 tekemästä esityksestä päättänyt,

 

että Turun kaupungin tilintarkastajaksi vuosille 2013 - 2016 valitaan KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy,

 

että mahdollisesta option käyttöönotosta vuosille 2017 - 2018 tekee päätöksen Turun kaupunginvaltuusto ja option käytöstä päätetään 30.9.2016 mennessä,

 

että valtuusto oikeuttaa tarkastuslautakunnan kaupungin puolesta solmimaan kaupungin ja valitun tilintarkastajan välillä tehtävän tilintarkastusta koskevan sopimuksen.

 

Tarkastuslautakunnan esityksestä kaupunginvaltuusto on edelleen päättänyt todeta, että Turun kaupungin tytäryhteisöjen ja säätiöiden tilintarkastajavalinnoista päättävät yhtiökokoukset ja säätiöiden vuosikokoukset siten kuin näistä valinnoista on säädetty ja määrätty. Tarjouskilpailuun perustuvassa valinnassa noudatetaan tähän tarjouskilpailuun perustuvaa hinnoittelua ja muita ehtoja.

 

Tilintarkastussopimuksen mukaan optiolla tarkoitetaan sopimuskauden jatkamista koskevaa optiokautta 2017 - 2018 vastaavilta vuosilta. Toimeksiannon saaja sitoutuu mahdolliseen optioon. Option käyttö on ainoastaan Toimeksiantajan harkinnassa ja sen mahdollisesta käyttöönottamisesta Turun kaupungin osalta päättää tarkastuslautakunnan ehdotuksesta Turun kaupunginvaltuusto. Jos Toimeksiantaja päättää jatkaa sopimuskautta tarjouskilpailuasiakirjoissa mainitulla optiokaudella, on Toimeksiannon saaja velvollinen toimittamaan kyseessä olevan palvelun.

 

Kaupungin lakisääteisen tilintarkastuksen arvioitu vuosittainen työpanos on 130 päivää. Optiovuosien 2017 - 2018 tilintarkastuksen hinnoittelu perustuu alkuperäiseen tarjouspyyntöön ja siihen annettuun tarjoukseen.

 

Kaupunginreviisori Kari Koivuluhta:

 

Ehdotus        Tarkastuslautakunta päättää esittää kaupunginvaltuuston päätettäväksi, että

valtuusto päättää käyttää tilintarkastuksen hankintasopimukseen sisältyvän option ja

valita Turun kaupungin tilintarkastajaksi vuosille 2017 - 2018 KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy:n, vastuunalaisena tilintarkastajana JHT, KHT Leif-Erik Forsberg.

Edelleen tarkastuslautakunta esittää valtuustolle, että valtuusto päättää todeta, että Turun kaupungin tytäryhteisöjen ja säätiöiden tilintarkastajavalinnoista päättävät yhtiökokoukset ja säätiöiden vuosikokoukset siten kuin näistä valinnoista on säädetty ja määrätty. Tarjouskilpailuun perustuvassa valinnassa noudatetaan tähän tarjouskilpailuun perustuvaa hinnoittelua ja muita ehtoja.

Lisäksi tarkastuslautakunta päättää, että pöytäkirja tämän pykälän kohdalta tarkastetaan tässä kokouksessa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kh § 323

Tarkastuslautakunnan ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää käyttää tilintarkastuksen hankintasopimukseen sisältyvän option ja
valita Turun kaupungin tilintarkastajaksi vuosille 2017 - 2018 KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy:n, vastuunalaisena tilintarkastajana JHT, KHT Leif-Erik Forsberg.

Lisäksi kaupunginvaltuusto päättää todeta, että Turun kaupungin tytäryhteisöjen ja säätiöiden tilintarkastajavalinnoista päättävät yhtiökokoukset ja säätiöiden vuosikokoukset siten kuin näistä valinnoista on säädetty ja määrätty. Tarjouskilpailuun perustuvassa valinnassa noudatetaan tähän tarjouskilpailuun perustuvaa hinnoittelua ja muita ehtoja.

PäätösAsia lähetettiin kaupunginvaltuustolle.

Jakelu

esiKaupunginvaltuusto