YHTEISTYÖSOPIMUS

 

 

 

 

 

 

Sopimuksen osapuolet

 

 

Turun kaupunki (Kaupunki)

y- tunnus 0204819-8

Yhteyshenkilö:

 

Åbo Svenska Teaterförening rf. (Yhdistys)

y-tunnus

Yhteyshenkilö:

 

Yhteyshenkilön vaihtumisesta on viipymättä ilmoitettava toiselle sopimuksen osapuolelle kirjallisesti.

 

Tausta ja sopimuksen tarkoitus

 

Åbo Svenska Teater - toimintaa ylläpitää Åbo Svenska Teaterförening rf. Yhdistys tuottaa korkeatasoista ja laaja-alaista teatteritoimintaa Turussa, Lounais-Suomessa, Länsi-Uudellamaalla ja Ahvenanmaalla.

 

Turun kaupunki on tukenut yhdistyksen toimintaa vuosittaisella toiminta-avustuksella. Tämän sopimuksen tarkoituksena on vahvistaa yhteistyötä ja tukea toiminnan pitkäjänteistä kehittämistä.

 

Yhdistyksen käyttötalouden perustana on tasapainoinen talous, joka perustuu opetus- ja kulttuuriministeriön, Turun kaupungin ja muiden yhteistyökuntien tukeen sekä teatterin omaan tuottoon. Yhdistyksen toiminta edistää osaltaan Turun kaupunkistrategiaa ja siihen sisältyviä teemoja ja painopisteitä.

 

Teatterin ohjelmistovalinnassa huomioidaan mahdollisimman monet kohdeyleisöt. Esityksiä järjestetään suurella näyttämöllä, studiossa, kahvio-Tiljanissa sekä kiertueilla ja ohjelmistoon sisältyy sekä puhe- että musiikkiteatteria myös lapsille ja perheille. Ruotsinkielinen teatteritoiminta mahdollistetaan suomenkieliselle yleisölle tekstittämällä suurimmat musiikkiesitykset sekä valikoidut puhenäytelmät suomeksi.

 

Tällä sopimuksella Yhdistys ja Kaupunki sopivat osapuolten yhteistyöstä ruotsinkielisen teatteritoiminnan tuottamisesta turkulaisille ja Yhdistyksen toimintaan myönnettävästä Kaupungin avustuksesta jäljempänä mainituin ehdoin.

 

Sopimusehdot

 

1.Kaupunki tukee Yhdistyksen Turun toimintaa vuosina 2017–2019 625.000 eurolla kuitenkin siten, että kaupungin tuki määräytyy kaupunginvaltuuston talousarviossa vahvistaman määrärahan mukaan.

 

2.Yhdistys sitoutuu ylläpitämään monipuolista ruotsinkielistä teatteritoimintaa sekä tuottamaan taiteellisesti korkeatasoista ja asiakaslähtöistä teatteria Turussa. Toimintaa ohjaavat yhdistyksen säännöt sekä yhdistyksen hallituksen hyväksymään toiminta-ajatukseen ja painopisteisiin pohjautuva toimintasuunnitelma. Yhdistyksen toiminnalla edistetään Turun kaupunkistrategiaa, siihen sisältyviä ohjelmia ja näiden teemoja.

 

3.Opetus- ja kulttuuriministeriön erillistuella Yhdistys tarjoaa palveluja Ahvenanmaan maakunnassa sekä Paraisten, Kemiönsaaren, Hangon ja Raaseporin kunnissa ja vastaa ruotsinkielisestä teatteritarjonnasta eräillä suomenkielisillä paikkakunnilla, joissa on vahva ruotsinkielinen perinne.

 

4.Yhdistys huolehtii teatteritoiminnan ylläpitämisestä ja kehittämisestä Turussa siten, että teatteri säilyttää asemansa yhtenä Turun merkittävistä kulttuuritoimijoista mm:

-tuottamalla ja ylläpitämällä monipuolista, laajan kohdeyleisön huomioivaa ohjelmistoa,

-järjestämällä esityksiä teatterin suurella näyttämöllä, studiossa, kahvio- Tiljanissa ja kiertueilla siten, että vuosittain on vähintään kolme omaa ensi-iltaa, joihin voi sisältyä yksi yhteistuotanto. Lisäksi toimintaan sisältyy muiden toimijoiden vierailuja teatterin näyttämöillä,

-pyrkimällä tavoittamaan erityisesti omiin ja yhteistuotantoesityksiin Turussa vähintään 30.000 katsojaa

-mahdollistamalla ruotsinkielistä teatteritoimintaa suomenkieliselle yleisölle tekstittämällä suurimmat musiikkiesitykset sekä valikoidut puhenäytelmät suomeksi

-järjestämällä osallistavaa yleisötyötä kuten kirjoitustyöpajat, teatterikasvatus ja lukuteatteri

-kehittämällä aluetoiminnan ja yhteistyötuotantojen kustannustehokkuutta ja talouden seurantaa

-järjestämällä oman erikoisalan tapahtumia verkostoitumalla alan teatterien ja kolmannen sektorin toimijoiden kanssa

-kehittämällä markkinointia ja tiedotusta myös yhteistyössä Turun kaupungin kanssa sekä lisäämällä sosiaalisen median käyttöä sekä

-huomioimalla vuoden 2017 ohjelmistossaan Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlateeman

 

5.Yhdistyksen tulee vuosittain etukäteen toimittaa Kaupungille toimintasuunnitelmansa ja talousarvionsa.

 

6.Sopimukseen sovelletaan lisäksi kaupungin avustuksia koskevia yleisiä ohjeita.

 

7.Tämä sopimus tulee voimaan molempien osapuolten allekirjoitettua sopimuksen ja päättyy 31.12.2019 ilman eri irtisanomista.

 

8.Osapuolella ei ole oikeutta siirtää tätä sopimusta ilman toisen osapuolen etukäteen antamaa kirjallista suostumusta.

 

9.Kaupungilla on oikeus irtisanoa tämä sopimus, jos Yhdistys laiminlyö sopimusehtojen tai sen liitteiden noudattamista taikka jos Yhdistyksen tässä sopimuksessa esitetty toiminnan sisältö ja tavoitteet eivät mistä tahansa syystä toteudu olennaisilta osiltaan. Yhdistyksellä on oikeus irtisanoa tämä sopimus, jos Kaupungin taloudellinen tuki muuttuu olennaisesti.

 

Irtisanominen tulee tehdä kirjallisesti ja irtisanomisaika on kuusi (6) kuukautta sen kuukauden päättymisestä, jonka aikana irtisanomisilmoitus on annettu tiedoksi toiselle osapuolelle. Mikäli sopimus irtisanotaan, Kaupungilla on oikeus periä Yhdistykseltä takaisin se määrä mahdollisesti jo maksetusta avustuksesta, joka kohdistuu sopimuksen päättymisen jälkeiseen aikaan.

 

Yhdistyksen tulee viipymättä palauttaa virheellisesti, liikaa tai perusteettomasti saamansa avustus tai sen osa, tai jos avustusta tai sen osaa ei voida käyttää tässä sopimuksessa edellytetyllä tavalla.

 

Tätä sopimusta on laadittu kaksi samasanaista kappaletta, yksi kummallekin sopimuksen osapuolelle.

 

 

 

Turussa, kuun päivänä 2016

 

TURUN KAUPUNKI

 

 

 

Aleksi Randell      Laura Klami

kaupunginjohtaja      johtava kaupunginlakimies   

 

 

 

ÅBO SVENSKA TEATERFÖRENING R.F.

 

 

 

Sääntöjen mukaiset nimenkirjoittajat

 

 

Liite   Kaupungin yleiset avustusohjeet