Maa-ainesyhtiö Kiertomaa / L-S Kiertomaa / Maapartnerit Oy:n yhtiöjärjestys

 

 

1 § Yhtiön toiminimi ja kotipaikka

Yhtiön toiminimi on Kiertomaa / L-S Kietomaa / Maapartnerit Oy ja kotipaikka on Turku.

 

2 § Yhtiön toimiala

Yhtiön toimialana on ns. maa-ainespankkitoiminta; maa-ainesten tuotanto, kierrätys, varastointi, loppusijoitus, välitys ja myyntitoiminta; kalliokiviaineksen louhinta, murskaus, käsittely, jatkojalostaminen ja myynti; jätteiden vastaanotto, lajittelu, käsittely, varastointi ja jäte-erien vastaanottoasemapalvelut; lumenkaatopaikkatoiminta; maa-ainesten pesu; vanhojen kaatopaikkojen muotoilu, maisemointi ja niissä käytettävien raaka-aineiden tuottaminen; sekä pilaantuneiden maiden käsittely.

 

Yhtiö voi toimintaansa varten omistaa tai vuokrata kiinteistöjä. Yhtiö voi ostaa, myydä ja omistaa osakkeita ja muita arvopapereita.

 

3 § Hallitus

Yhtiöllä on hallitus, johon kuuluu kolme (3) tai viisi (5) varsinaista jäsentä. Hallituksen jäsenten toimikausi kestää valitsemista seuraavan vuoden varsinaisen yhtiökokouksen päättymiseen saakka.

 

Hallituksen puheenjohtajan valitsee yhtiökokous.

 

4 § Toimitusjohtaja

Yhtiöllä voi olla hallituksen nimittämä toimitusjohtaja.

 

5 § Edustaminen

Yhtiötä edustavat paitsi hallitus, myös hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja kumpikin yksin sekä hallituksen jäsenet kaksi yhdessä. Lisäksi hallitus voi antaa nimetylle henkilölle prokuran tai oikeuden yhtiön edustamiseen joko yksin tai kaksi yhdessä.

 

6 § Varsinainen yhtiökokous

Varsinaisessa yhtiökokouksessa on päätettävä

1. tilinpäätöksen vahvistamisesta,

2. taseen osoittaman voiton käyttämisestä,

3. vastuuvapaudesta hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle

ja

4. hallituksen jäsenten ja tilintarkastajien valinnasta ja palkkioista

sekä käsiteltävä muut kokouskutsussa mainitut asiat.

 

7 § Tilikausi

Yhtiön tilikausi on kalenterivuosi.

 

8 § Lunastuslauseke

Jos osake siirtyy yhtiön ulkopuoliselle uudelle omistajalle, osakkeenomistajilla ja yhtiöllä on oikeus lunastaa osake riippumatta siirron perusteesta.

 

Ensisijainen lunastusoikeus on osakkeenomistajalla. Mikäli osakkeenomistaja ei käytä lunastusoikeuttaan, on lunastusoikeus yhtiöllä. Jos useampi osakkeenomistaja haluaa käyttää lunastusoikeuttaan, hallitus ratkaisee arvalla osakkeenomistajien etuoikeusjärjestyksen.

 

Muilta osin lunastuksessa noudatetaan seuraavaa:

1)lunastusoikeus koskee kaikenlaisia saantoja;

2)saman saannon kohteena olevat osakkeet on kaikki lunastettava;

3)lunastushinta on myyjän ja ostajan keskenään vilpittömässä mielessä sopima hinta, taikka jos saanto on vastikkeeton, osakkeen viimeisin verotusarvo;

4)hallituksen on ilmoitettava osakkeen siirtymisestä sille, jolla on oikeus lunastaa osake, kirjallisesti tai siten kuin kutsu yhtiökokoukseen toimitetaan kuukauden kuluessa siitä, kun osakkeen siirtymisestä on ilmoitettu hallitukselle;

5)lunastusvaatimus on esitettävä yhtiölle tai yhtiön käyttäessä lunastusoikeuttaan osakkeen saajalle kahden kuukauden kuluessa siitä, kun osakkeen siirtymisestä on ilmoitettu hallitukselle; sekä

6)lunastushinta on suoritettava kuukauden kuluessa 5 kohdassa mainitun määräajan päättymisestä tai, jos lunastushintaa ei ole kiinteästi määrätty, lunastushinnan vahvistamisesta.

 

9 § Suostumuslauseke

 

Yhtiön osakkeen hankkimiseen luovutustoimin muulle, kuin jo ennestään yhtiön osakkeita omistavalle vaaditaan yhtiön hallituksen suostumus. Suostumusta koskevasta ratkaisusta on kahden kuukauden kuluessa hakemuksen saapumisesta yhtiölle kirjallisesti ilmoitettava hakijalle uhalla, että suostumus muuten katsotaan annetuksi. Hallitus ei perustele asiassa tekemäänsä ratkaisua.