Turun Työterveyshuolto Oy:n yhtiöjärjestys

 

1§ Yhtiön toiminimi ja kotipaikka

 

   Yhtiön toiminimi on Turun Työterveyshuolto Oy ja sen kotipaikka on Turku.

 

2§ Yhtiön toimiala

 

Yhtiön toimialana on tuottaa ja tarjota monipuolisia työterveyshuolto- ja työhyvinvointipalveluja. Yhtiö voi myös harjoittaa edellä mainittuihin tehtäviin liittyvää koulutus-, konsultointi- ja tutkimustoimintaa. Yhtiö voi toimintaansa varten omistaa ja hallita osakkeita, osuuksia ja kiinteistöjä sekä käydä niillä kauppaa ja vuokrata niitä.

 

3§ Hallitus

 

Yhtiöllä on hallitus, johon kuuluu kolmesta viiteen varsinaista jäsentä. Hallituksen jäsenten toimikausi jatkuu toistaiseksi.

 

4§ Toimitusjohtaja

 

Yhtiöllä voi olla toimitusjohtaja, jonka hallitus valitsee ja erottaa.

 

5§ Edustaminen

 

Yhtiötä edustavat paitsi hallitus, myös hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja kumpikin yksin ja hallituksen jäsenet kaksi yhdessä. Lisäksi hallitus voi antaa nimetylle henkilölle prokuran tai oikeuden yhtiön edustamiseen.

 

6§ Tilintarkastaja

 

Yhtiössä on tilintarkastaja, jonka tulee olla KHT-tilintarkastusyhteisö. Yhtiölle ei valita varatilintarkastajaa. Tilintarkastajan toimikausi jatkuu toistaiseksi.

 

7§ Tilikausi

 

   Yhtiön tilikausi on kalenterivuosi.

 

8§ Yhtiökokouskutsu

 

Kutsu yhtiökokoukseen on toimitettava osakkeenomistajille kirjallisesti aikaisintaan kahta kuukautta ja viimeistään viikkoa ennen yhtiökokousta osakkeenomistajien yhtiölle ilmoittamana postiosoitteeseen tai sähköpostiosoitteeseen.

 

9§ Varsinainen yhtiökokous

 

Varsinainen yhtiökokous on pidettävä vuosittain hallituksen määräämänä päivänä kuuden kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä.

 

Varsinaisessa yhtiökokouksessa on päätettävä:

1.tilinpäätöksen vahvistamisesta;

2.taseen osoittaman voiton käyttämisestä;

3.vastuuvapaudesta hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle;

4.tarvittaessa hallituksen ja tilintarkastajan valinnasta.

 

10§ Lunastuslauseke

 

Osakkeenomistajalla ja yhtiöllä on oikeus lunastaa muulta omistajalta kuin yhtiöltä toiselle siirtyvä osake. Ensisijainen lunastusoikeus on osakkeenomistajalla. Jos useampi osakkeenomistaja haluaa käyttää lunastusoikeuttaan, osakkeet jaetaan lunastukseen halukkaiden kesken heidän omistamiensa osakkeiden mukaisessa suhteessa. Mikäli osakkeiden jako ei mene tasan, jaetaan ylijääneet osakkeet lunastusta haluavien kesken arvalla. Yhtiöllä on lunastusoikeus, mikäli kukaan osakkeenomistaja ei lunasta siirtyviä osakkeita.

 

Muilta osin lunastukseen sovelletaan osakeyhtiölain määräyksiä.

 

11 § Suostumuslauseke

 

Osakkeen hankkimiseen luovutustoimin vaaditaan yhtiön hallituksen yksimielisellä päätöksellä annettu suostumus. Suostumusta koskeva hakemus on todisteellisesti jätettävä yhtiön kaupparekisteriin merkittyyn osoitteeseen, hallitukselle osoitettuna.

 

Muilta osin suostumukseen sovelletaan osakeyhtiölain määräyksiä.