Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus28622.06.20165

4797-2016 (014, 011)

Syvälahden koulu -hankkeen 2. neljännesvuosiraportointi 2016 ja yhtiön hallituksen pyyntö omistajan näkemykseksi

Tiivistelmä:

Kiinteistö Oy Syvälahden koulun hallitus on toimittanut Turun kaupungille 2. neljännesvuosiraportin Syvälahden koulu -hankkeen etenemisestä ja pyytää lisäksi omistajan ennakkonäkemystä taidehankintaan liittyen.

Kh § 286

Tilacontroller Nora Hilden 15.6.2016:

Kaupunginvaltuusto päätti 25.1.2016 § 10, että Syvälahden koulun allianssi-hankkeessa edetään toteutusvaiheeseen. Hankkeen kustannusarvioksi vahvistettiin 29,13 M€ ja, että kohteen tulee olla valmis syyslukukaudeksi 2018.

Turun kaupunki on vastaanottanut Kiinteistö Oy Syvälahden koulun hallitukselta 15.6.2016 päivätyn kirjeen, jossa KOy Syvälahden koulun hallitus antaa 2. neljännesvuosiraportin vuodelle 2016 Syvälahden koulu -hankkeen etenemisestä.

Yhtiön hallitus kertoo 2. neljännesvuosiraportissaan, että kohteen perustustyöt ovat edenneet ja käynnissä ovat mm. sokkelipalkkien asennustyöt ja pohjaviemäröintien teko.

Yhtiön mukaan hankkeen aliurakka- ja tarvikehankinnoista on tehty noin kolmannes, mutta rakennusalan nousevasta kustannustasosta huolimatta hankkeen arvioidaan alittavan näillä näkymin hienoisesti sille asetetun kustannusarvion. Hankesuunnitelmassa asetettua ylitysvarausta ei ole käytetty.

Hanke etenee aikataulun ja kustannusarvion mukaisesti. Kohteen peruskiven muuraustilaisuus järjestetään 24.8.2016.

Yhtiön hallitus pyytää kirjeessään omistajan näkemystä taidehankinnan tekemisestä ylitysvarauksen käyttämisestä sen rahoittamiseksi.

Yhtiö kertoo käyneensä neuvotteluja Turun ammattikorkeakoulun, kohteen arkkitehdin sekä Wäinö Aaltosen museon edustajien kanssa mahdollisen rakennukseen sijoitettavan taiteen toteuttamisesta oppilastyönä. Idea on todettu neuvotteluissa hyväksi ja toteuttamiskelpoiseksi.

Yhtiö esittää taiteelle varatuksi summaksi 50.000 € ja summa esitetään katettavaksi hankkeen ylitysvarauksesta. Hankesuunnitelmassa ylitysvaraukseksi on määritetty 930.000 €:a ja tätä summaa ei ole vielä käytetty lainkaan.

Yhtiö pyytää omistajan näkemystä taidehankinnasta, sillä se katsoo sen olevan päätettyyn rakennushankkeeseen kuulumaton hankinta.

Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen 15.6.2016:

Kaupunginhallituksen 8.2.2016 (§ 56) antaman ennakkonäkemyksen ja 10.2.2016 pidetyn yhtiökokouksen päätöksen mukaisesti toimivalta päättää yli 50.000 euron lisäkustannuksista on apulaiskaupunginjohtajalla. Hankinta on euromääräisesti kiinteistöyhtiön hallituksen toimivallassa.

Yhtiön esittämä taidehankinta ja sen toteutustapa oppilastyönä ovat kannatettavia sekä hankkeen että Turun ammattikorkeakoulun taideopintojen kehittämisen kannalta. Lisäksi yhtiön esitys taidehankinnan rahoittamisesta ylitysvaraukseen sisältyvistä varoista on hyväksyttävissä.

Oheismateriaali 12. neljännesvuosiraportti ja näkemyspyyntö KOy Syvälahden koulu (salassa pidettävä, JulkL 24 § 20)

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus merkitsee tiedokseen Kiinteistö Oy Syvälahden koulun hallituksen antaman 2. neljännesvuosiraportin Syvälahden koulu -hankkeen etenemisestä.

Lisäksi kaupunginhallitus vahvistaa omalta osaltaan apulaiskaupunginjohtajan ratkaisun Syvälahden koulun taidehankintaan liittyen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKiinteistö Oy Turun Syvälahden koulu
tiedKonsernihallinto, strateginen tilojen ohjaus