Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta11731.05.20168
Kaupunginhallitus24106.06.201610

3618-2016 (035)

Sosiaalirahaston vuoden 2015 tuoton jako

Tiivistelmä: -

Sosterla § 117

Vanhus- ja vammaispalvelujen palvelualuejohtaja Sari Ahonen, avopalvelujen johtaja Anne Vuorinen ja asumispalvelujen johtaja Kirsi Kiviniemi 2016:

Sosiaalirahaston toiminnallinen ylijäämä vuodelta 2015 oli 56.804,80 euroa eli laskettuna vuoden 2014 alun pääomalle 8,42 %.

Talous- ja strategiaryhmä suosittelee jakamaan rahaston jakokelpoisesta tuotosta enintään 23.000 euroa. Tähän summaan sisältyy Totti Soran rahaston tuotto, joka testamentin jälkisäädöksen mukaisesti kohdennetaan kaupungin vanhainkotien ja asumispalveluyksiköiden asukkaiden kestityksiin.

Sosiaalirahaston sääntöjen 3 § kuuluu seuraavasti:

"Rahaston varoja käytetään sosiaalilautakunnan harkinnan mukaan erilaisiin sosiaalihuollollisiin tarkoituksiin turkulaisten hyväksi ottaen huomioon rahaston perustana olevien testamenttien ja lahjakirjojen määräykset."

Vanhuspalveluiden kotihoito esittää, että rahaston varoja olisi tarkoituksenmukaista käyttää erityisesti erilaisten ryhmätoimintojen, mm kuntosaliryhmien kuljetuksiin tai erilaisiin tapahtumiin. Kotona asuvilla ja erityisesti kotihoidon asiakkailla on toimintakyky esteitä ja ryhmätoimintoihin osallistuminen tulee usein mahdottomaksi, jos ryhmätoimintaan ei ole järjestetty toimivaa kuljetusta ryhmäkuljetuksina. Lisäksi tuoton ylijäämää ehdotetaan käytettäväksi erilaisiin kotona asuvien ikääntyneiden toimintakykyä ylläpitäviin yhteistilaisuuksiin sekä niihin liittyviin kuljetuksiin.

Totti Soran rahaston tuotto tullaan käyttämään testamentin määräyksen mukaisesti asumispalveluasukkaiden kestityksiin.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle, että sosiaalirahaston jakokelpoisesta tuotosta vuodelta 2015 myönnettäisiin sosiaali- ja terveyslautakunnan talousarvioon 23.000 euroa vanhuspalvelujen avopalvelujen tulosyksikköön kotona asuvien ikäihmisten kuntoutumista edistävään ja toimintakykyä ylläpitävään toimintaan sekä asumispalveluiden asukkaiden kestityksiin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kh § 241

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että sosiaalirahaston jakokelpoisesta tuotosta vuodelta 2015 myönnetään sosiaali- ja terveyslautakunnalle 23.000 euroa käytettäväksi vanhuspalvelujen avopalvelujen tulosyksikköön kotona asuvien ikäihmisten kuntoutumista edistävään ja toimintakykyä ylläpitävään toimintaan sekä asumispalveluiden asukkaiden kestityksiin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedHyvinvointitoimiala
tpvKonsernihallinto, talous ja rahoitus
tiedSosiaali- ja terveyslautakunta