Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus25006.06.201618

5392-2016 (114)

Luostarivuoren lukion rehtorin viran (vak.nro 806100) muuttamisesta lukion apulaisrehtorin viraksi 1.8.2016 lukien

Tiivistelmä:

Sivistystoimiala esittää lukion rehtorin viran (vak.nro 806100) muuttamista lukion apulaisrehtorin viraksi. Sivistystoimialalta saadun tiedon mukaan esityksellä ei ole kustannusvaikutuksia, eikä se lisää henkilötyövuosien määrää. Strategisen HR:n vastuualue esittää, että järjestely toteutetaan sivistystoimialan esittämällä tavalla.

Kh § 250

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Riitta Palmroth 23.5.2016:

Sivistystoimiala esittää Luostarivuoren lukion rehtorin viran (vak.nro 806100) muuttamista lukion apulaisrehtorin viraksi. Esitystä perustellaan sillä, että Luostarivuoren ja Lyseon lukiot yhdistetään hallinnollisesti 1.8.2016 lukien siten, että yhdistyvä lukio toimii kesään 2018 asti kahdessa eri toimipaikassa Luostarinkadulla ja Runosmäessä Varusmäentiellä.

OVTES:n yleissivistävää koulua koskevassa osio B:ssä on säännökset kokonaistyöajassa ja –palkkauksessa olevasta lukion rehtorista ja apulaisrehtorista. Lukion rehtorin tehtäväkohtainen palkka määräytyy OVTES:n hinnoittelukohdan 404020000 mukaisesta palkka-asteikosta.  OVTES:n säännösten mukaan kokonaistyöaikaan ja – palkkaukseen otetun lukion apulaisrehtorin viranhaltijan tehtäväkohtainen peruspalkka määrätään asteikosta, joka on 7 % alempi kuin ao. koulun rehtorin hinnoittelutunnuksen palkka-asteikko.

Apulaisrehtorin viran työaikaa ja opetustuntimäärää koskevat määräykset ovat OVTES:n osio B:n 12 §:ssä. Apulaisrehtorin viran työaika on kokonaistyöaika, joka on soveltuvin osin peruskoulun toiminnalliset vaatimukset huomioon ottava toimistotyöaika (36,25 h/vko). Lisäksi OVTES:ssä on säännökset apulaisrehtorin viikoittaisesta opetusvelvollisuudesta, mikä sisältyy apulaisrehtorin em. viikkotyöaikaan.

Opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetussa asetuksessa (986/98) on määritelty rehtorin kelpoisuusvaatimukset. Em. asetuksessa ei ole erikseen määritelty apulaisrehtorin viralle kelpoisuusvaatimusta. Lukion rehtorin viralle (vak.nro 806100) ei ole vahvistettu kelpoisuusvaatimusta. Strategisen HR:n vastuualue esittää sivistystoimialan kanssa käytyjen keskustelujen perusteella, että uuden apulaisrehtorin viran kelpoisuusvaatimukset määritellään tässä yhteydessä opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen mukaisesti.

Sivistystoimialalta saadun tiedon mukaan lukion rehtorin viran (vak.nro 806100) muuttaminen lukion apulaisrehtorin viraksi ei lisää palkkakustannuksia eikä myöskään henkilötyövuosien määrää.

Muutettavaksi esitetyn viran toiminnallisen tarpeen osalta strategisen HR:n vastuualueella ei ole perusteita lausua asiasta toisin toimialajohtajan esityksen kanssa.

Liite 1Esitys lukion rehtorin viran 806100 muuttamisesta apulaisrehtorin viraksi

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää:

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tpvKonsernihallinto, strateginen HR
tiedSivistystoimiala


Liitteet:

Kh § 250
Liite 1:Esitys lukion rehtorin viran 806100 muuttamisesta apulaisrehtorin viraksi