Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus25106.06.201619

5368-2016 (111)

Toimitusinsinöörin viran (vak. nro 608175) perustaminen Kiinteistöliikelaitoksen Kiinteistönmuodostus ja maastomittauksen palvelualueelle

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että Kiinteistöliikelaitoksen Kiinteistönmuodostus ja maastomittauksen palvelualueelle perustetaan 1.7.2016 lukien toimitusinsinöörin virka.

Kh § 251

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Tarja Kullanmäki 23.5.2016:

Kiinteistöliikelaitoksen toimialajohtaja on esittänyt, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana Kiinteistöliikelaitoksen matriisipalvelujen Kiinteistönmuodostus ja maastomittauksen palvelualue, perustetaan 1.7.2016 lukien toimitusinsinöörin virka (TS/palkkaryhmä II, 5 01 02 01 4, vak.nro 608175), jonka tehtäväkohtainen palkka on 2.956,50 €/kk ja jonka kelpoisuusvaatimukseksi vahvistetaan tehtävään soveltuva insinöörin tutkinto.

Toimialan esityksen mukaan kiinteistönmuodostusprosessia on kehitetty ja järjestelty uudelleen ikärakenteen ja työtapojen muutosten johdosta siten, että toimitusinsinööri huolehtisi jatkossa kiinteistönmuodostuksesta myös toimituksen valmisteluun liittyvien tehtävien osalta. Vuosina 2016 - 2017 eläköityy kiinteistörekisterinhoitaja, tonttijakoja valmistellut kartoittaja sekä kymmenen vuoden siirtymäjaksolla muut toimitusvalmistelijat.

Nykyisin toimitusinsinööri pystyy huolehtimaan valtaosan valmistelutöistä. Tämän johdosta toimiala esittää, että perustetaan toinen toimitusinsinöörin vakanssi, jolloin kaksi toimitusinsinööriä voi hoitaa siirtymäkauden jälkeen jatkossa tehtävät, joita aiemmin on hoitanut yksi toimitusinsinööri sekä viisi toimitusvalmistelijaa. Toimialalta saadun lisäselvityksen mukaan kolme toimitusvalmistelijaa eläköityy helmikuun 2017 loppuun mennessä eikä heidän tilalleen enää palkata uusia henkilöitä.

Kiinteistörekisterinhoitajan vakanssi tulee lakisääteisenä säilyttää. Koska toimitusinsinöörin tehtävät ovat viranomaistehtäviä ja niihin kuuluu julkisen vallan käyttämistä, tulee tämän johdosta perustaa virka.

Kaupunginjohtaja on hyväksynyt vakanssin perustamisen osana Kiinteistöliikelaitoksen vuoden 2016 henkilöstösuunnitelmaa. Nyt perustettavaksi esitettyä virkaa täytettäessä tulee huomioida toimialan henkilöstöresursseissa tapahtuvat muutokset siten, että yksikön tehtävien uudelleenjärjestelyjen seurauksena htv ei kasva.

Toimiala on esittänyt perustettavan viran tehtäväkohtaiseksi palkaksi 2.956,50 €/kk, joka on hieman alempi kuin yksikössä olevan toisen toimitusinsinöörin tehtäväkohtainen palkka. Toimitusinsinöörin viran perustamisen nettokustannusvaikutukset ovat toimialan ilmoituksen mukaan vuositasolla 51.500 €/vuosi. Strategisen HR:n vastuualueella ei ole huomautettavaa perustettavaksi esitetyn viran tehtäväkohtaisen palkan määrästä.

Perustettavaksi esitetyn viran toiminnallisen tarpeen osalta strategisen HR:n vastuualueella ei ole perusteita lausua toisin toimialajohtajan esityksen kanssa. Strategisen HR:n vastuualueella ei ole myöskään huomautettavaa perustettavaksi esitetyn viran kelpoisuusvaatimuksen osalta.

Liite Vakanssin perustamislomake

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana Kiinteistöliikelaitoksen matriisipalvelujen Kiinteistönmuodostus ja maastomittauksen palvelualue, perustetaan 1.7.2016 lukien toimitusinsinöörin virka (TS/palkkaryhmä II, 5 01 02 01 4, vak.nro 608175), jonka tehtäväkohtainen palkka on 2.956,50 €/kk ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva insinöörin tutkinto.

Kiinteistöliikelaitos saa luvan täyttää perustettavan toimitusinsinöörin viran julkisella haulla ilman erillistä lupamenettelyä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedKiinteistöliikelaitos
tpvKonsernihallinto, strateginen HR


Liitteet:

Kh § 251
Liite 1:Vakanssin perustamislomake