Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus22325.05.201611

5035-2016 (111)

Perheohjaajan viran perustaminen ja suunnittelijan toimen lakkauttaminen

Tiivistelmä:

Esitetään, että hyvinvointitoimialalle perustetaan perheohjaajan virka ja samassa yhteydessä lakkautetaan suunnittelijan toimi.

Kh § 223

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen, palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 11.5.2016:

Hyvinvointitoimialan toimialajohtaja on esittänyt että toimialalle perustetaan 1.9.2016 lukien perheohjaajan virka ja, että samasta ajankohdasta lukien lakkautetaan suunnittelijan työsopimussuhteinen toimi.

Perheohjaajan virka esitetään perustetavaksi toimialan neuvolan perhetukiyksikköön. Tehtävää on hoidettu aiemmin tilapäisellä palkkaamisluvalla.

Sosiaalihuoltolain 19 § mukainen lapsiperheille tarkoitettu kotipalvelu järjestetään Turussa yksityisiltä palveluntuottajilta hankittavana palveluna palvelusetelillä. Palvelusetelin myöntämisestä tehdään muutoksenhakukelpoinen viranhaltijapäätös ja päätös kirjataan sosiaalihuollon asiakasjärjestelmään. Perustettavaksi esitetty virka tarvitaan em. tarkoitukseen. Hyvinvointitoimialan johtosäännön 6 § mukaan neuvolan perheohjaajan toimivaltaan kuuluu lapsiperheiden kotipalvelun antamisesta päättäminen.

Perheohjaajan tehtävänä on esityksen mukaan selvittää lapsiperheiden kotipalveluun tarve, arvioida tarvittavan palvelun määrä ja sisältö, tehdä viranhaltijapäätökset palvelusetelin määrästä ja arvosta sekä olla yhteydessä palvelun tuottajiin sekä tarvittaessa ohjata muiden palvelujen piiriin.

Perheohjaajan viran perustaminen ja suunnittelijan toimen lakkauttaminen sisältyvät hyvinvointitoimialan kuluvan vuoden henkilöstösuunnitelmaan. Palkkamäärärahat on varattu perhetuen budjettiin. Esitys ei lisää työvoiman käyttöä, koska tilapäinen palkkaamislupa on ollut voimassa 1.4.2015 lukien eikä tilapäistä tehtävää hoideta enää sinä vaiheessa, kun vakituinen vakanssi otetaan käyttöön.

Perustettavaksi esitetyn viran toiminnallisen tarpeen osalta konsernihallinnon strategisella HR:llä ei ole perusteita lausua asiasta toisin toimialajohtajan esityksen kanssa.

Toimialan erityksen otsikossa ja esittelytekstissä puhutaan perheohjaajan viran perustamisesta, toimialajohtajan esitykseen on nimikkeeksi muuttunut palveluohjaaja. Toimialalta on varmistettu, että oikea suunniteltu tehtävänimike on perheohjaaja. Konsernihallinnon strategisen HR:n näkemyksen mukaan perustettavaksi esitetyn viran tehtäväkohtainen palkka ja kelpoisuusvaatimus on määritelty oikein. Strategisella HR:llä ei ole muutoinkaan huomautettavaa toimialan esitykseen.

Liite 1Esitys viran perustamisesta (lomake)

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää,

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedHyvinvointitoimiala
tpvKonsernihallinto, strateginen HR


Liitteet:

Kh § 223
Liite 1:Esitys viran perustamisesta