Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus22225.05.201610

4583-2016 (111)

Ylilääkärin viran perustaminen terveyspalveluiden sairaalapalveluiden kuntouttavaan osastoryhmään

Tiivistelmä:

Esitetään, että hyvinvointitoimialalle terveyspalveluiden sairaalapalvelujen kuntouttavaan osastoryhmään perustetaan ylilääkärin virka.

Kh § 222

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen, palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 3.5.2016:

Hyvinvointitoimiala on esittänyt että toimialalle perustetaan kuntouttavaan osastoryhmään 1.6.2016 lukien ylilääkärin virka.

Kuntouttavan osastoryhmän tilapäisen osastonylilääkärin vakinaistaminen sisältyy hyvinvointitoimialan terveyspalveluiden kuluvan vuoden henkilöstösuunnitelmaan. Sairaalapalveluiden kehittämissuunnitelman valmistuttua joulukuussa 2015 hyvinvointitoimialan esitys on täsmentynyt siten, että esitykseen sisältyy myös nimikkeen muuttaminen ylilääkäriksi.

Tehtävään tullaan sisällyttämään myös esimiesvastuu ja vastuu kuntoutustoiminnan kehittämisestä.

Esityksen nettokustannusvaikutukset vuositasolla ovat 3.500 €. Tilapäisen osastonylilääkärin vakanssin palkkaamislupa on voimassa 31.12.2016 saakka. Tätä tilapäistä tehtävää ei tulla käyttämään samanaikaisesti perustettavaksi esitetyn uuden viran kanssa, jolloin esityksellä ei ole vaikutusta työvoiman määrään.

Esitystä on perusteltu mm. valmistautumisella tulevien vuosien aikana tapahtuvaan väestön ikärakenteen muutokseen.  Esityksen mukaan palvelutarpeen lisääntymisen huippu saavutetaan noin 20 vuoden kuluttua, kun sodan jälkeen syntyneet suuret ikäluokat ovat suurimman avun tarpeessa.

Turun kaupunginsairaalassa on muunnettu pitkäaikaissairaanhoidon paikkoja kotihoitoa tukevaksi kuntoutustoiminnaksi. Kotihoitoa tukeva kuntoutusosasto on kolminkertaistanut osaston potilasvaihdon ja omalta osaltaan mahdollistanut oikea-aikaisen sairaalaan pääsyn ja hillinnyt siirtoviivepäivien kertymistä.

Neurologisen jatkokuntoutusosaston avokuntoutuspoliklinikalle on ohjattu kotiutuvia potilaita ja hoitopäivien keskimääräistä pituutta on onnistuttu lyhentämään merkittävästi (47,8 pv => 38 pv).

Kuntouttavaan osastoryhmään on maaliskuusta 2015 lähtien ollut palkattuna tilapäinen osastonylilääkäri. Esityksen mukaan vaikuttavan kuntoutustoiminnan luominen ja kehittäminen eivät ole mahdollista erikoistuvien lääkäreiden työpanoksen turvin. Kuntoutustoiminnan kehittämiseksi osastoryhmään esitetään nyt perustettavaksi vakituinen ylilääkärin virka, jonka tehtävänkuvaan liitetään kuntoutusosastoryhmän hallinnollisia tehtäviä sekä vastuu kuntoutustoiminnan kehittämisestä yhteistyössä kuntoutusosastoryhmän ylihoitajan, sairaalan ylilääkärin ja hyvinvointitoimialan muiden kuntoutuspalveluja tuottavien yksiköiden kanssa.

Toimialan esityksessä on laajasti kuvattu ylilääkärin viran tarvetta ja tehtäviä.  Perustettavaksi esitetyn viran toiminnallisen tarpeen osalta konsernihallinnon strategisella HR:llä ei ole perusteita lausua asiasta toisin toimialajohtajan esityksen kanssa.

Ylilääkärin viran tehtävänimike, kelpoisuusvaatimus ja tehtäväkohtainen palkka ovat konsernihallinnon strategisen HR:n näkemyksen mukaan määritelty oikein, eikä strategisella HR:llä muutoinkaan ole huomautettavaa toimialan esitykseen.

Liite 1Esitys viran perustamisesta (lomake)

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana hyvinvointitoimiala, perustetaan 1.6.2016 lukien ylilääkärin (LS/ L1TK2000) virka, jonka tehtäväkohtainen palkka on 5.646,56 €/kk ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on erikoislääkärin oikeus virkaan soveltuvalla lääketieteen erikoisalalla sekä hyvä kokemus johtamistehtävissä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedHyvinvointitoimiala
tpvKonsernihallinto, strateginen HR


Liitteet:

Kh § 222
Liite 1:Esitys viran perustamisesta (lomake)