Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus21825.05.20166

5379-2016 (111)

Viiden lukion opinto-ohjaajan viran perustaminen sivistystoimialalle 1.8.2016 lukien ja viiden avoinna olevan perusopetuksen ja lukion lehtorin viran lakkauttaminen samasta ajankohdasta lukien

Tiivistelmä:

Sivistystoimiala esittää viiden lukion opinto-ohjaajan viran perustamista sivistystoimialalle ja samalla viiden avoinna olevan perusopetuksen ja lukion lehtorin viran lakkauttamista.

Kh § 218

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Riitta Palmroth 12.5.2016:

Sivistystoimiala esittää viiden vuosityöaikaan otettavan opinto-ohjaajan viran perustamista sivistystoimialan lukiokoulutuksen palvelualueelle. Sivistystoimiala perustelee esitystä sillä, että lukioiden koon ja samalla työmäärän kasvaessa Puolalanmäen lukioon on tarve palkata yksi opinto-ohjaaja lisää. Opinto-ohjaajan virkasuhteessa on tarkoitus noudattaa OVTES:n mukaista lukioiden opinto-ohjaajia koskevaa kokeiluvirkaehtosopimusta, jolloin opinto-ohjaajan työaika saadaan joustavammin käyttöön. Kokeiluvirkaehtosopimuksen käyttöönotto edellyttää valtakunnallisen OVTES:n mukaisesti, että asiasta sovitaan asianomaisen pääluottamusmiehen kanssa.

Strategisen HR:n vastuualueella ei ole huomautettavaa perustettavaksi esitettyjen lukion opinto-ohjaajan virkojen suhteen. Lukion opinto-ohjaajan virkojen perustaminen sivistystoimialan esittämällä tavalla on tarkoituksenmukaista ottaen huomioon mm. opinto-ohjaajien työajan joustavampi sijoittelu kesäaikana.

Esitys lisää toimialan ilmoituksen mukaan työvoiman käyttöä ensi vaiheessa yhdellä henkilötyövuodella. Sivistystoimialan ilmoituksen mukaan yhden uuden lukion opinto-ohjaan viran täyttäminen lisää palkkakustannuksia työnantajasivukuluineen vuositasolla enintään n. 72.000 euroa opinto-ohjaajalle maksettavista vuosisidonnaisista osista riippuen. Sivistystoimialan esityksen mukaan yhden perustettavan viran täyttämiseen on varattu palkkamäärärahat lukiokoulutuksen palvelualueen talousarvioon kuluvalle vuodelle. Nyt perustettavat virat on tarkoitus täyttää sitä mukaa kuin lukion opetusvelvollisuustyöajassa olevat tuntiopettajuudet vähenevät.

Perustettavaksi esitettyjen virkojen toiminnallisen tarpeen osalta strategisen HR:n vastuualueella ei ole perusteita lausua asiasta toisin toimialajohtajan esityksen kanssa.

Viiden lukion opinto-ohjaajan viran perustamisen yhteydessä lakkautetaan vastaavasti viisi avoinna olevaa perusopetuksen ja lukion lehtorin virkaa.

Liite 1Esitys perusopetuksen ja lukion lehtorin virkojen muuttamisesta lukion opinto-ohjaajan viroiksi

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää,

- että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana sivistystoimialan lukiokoulutuksen palvelualue, perustetaan 1.8.2016 lukien viisi kappaletta OVTES:n mukaiseen vuosityöaikaan (1600/400 t/vuosi) otettavaa lukion opinto-ohjaajan virkaa,

- että lukion opinto-ohjaajan kelpoisuuden omaavan em. opettajanviranhaltijan tehtäväkohtainen palkka on 3.706,69 €/kk (OVTES/ 4 04 04 06 6) ja opettajan, jolla ei ole em. kelpoisuutta, hinnoittelutunnuksen (OVTES/ 4 04 04 06 7) mukainen tehtäväkohtainen palkka,

- että em. virkojen kelpoisuusvaatimukset määräytyvät opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen (986/1998/muutoksineen) mukaisesti, ja

- että 1.8.2016 lakkautetaan 5 avoinna olevaa perusopetuksen ja lukion lehtorin virkaa (vak.nrot 802282, 803145, 803321, 803337 ja 803342).

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tpvKonsernihallinto, strateginen HR
tiedSivistystoimiala


Liitteet:

Kh § 218
Liite 1:Esitys perusopetuksen ja lukion lehtorin virkojen muuttamisesta lukion opinto-ohjaajan viroiksi