Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus15818.04.20169

3889-2016 (111, 114)

Virkojen, joissa ei käytetä julkista valtaa, muuttaminen vastaaviksi työsopimussuhteisiksi toimiksi

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään yhteensä 134 viran muuttamista työsopimussuhteisiksi toimiksi.

Kh § 158

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen 5.4.2016:

Kuntalain mukaan tehtävää, jossa käytetään julkista valtaa, hoidetaan virkasuhteessa. Kun virka, jossa ei käytetä julkista valtaa, tulee avoimeksi, se lakkautetaan. Kuntalain yksiselitteisen säännöksen mukaan tulee kaikki ne 1.11.2003 avoimena olleet tai mainitun ajankohdan jälkeen avoimiksi tulevat virat, joissa ei käytetä julkista valtaa, lakkauttaa taikka ennen täyttömenettelyn käynnistämistä, muuttaa työsopimussuhteisiksi toimiksi.

Kuntalain säännösten tarkoituksena on virkasuhteen käytön rajaaminen niihin tehtäviin, joissa käytetään julkista valtaa. Muutos virkasuhteesta työsuhteeksi tapahtuu ensisijaisesti sopimalla eli työnantaja ja viranhaltija tekevät työsopimuslaissa tarkoitetun työsopimuksen ja sopivat työsuhteen ehdoista, työsopimuksen alkamisesta ja muista työsopimukseen kuuluvista asioista.

Yhteensä 134 virkasuhteista henkilöä on allekirjoittanut työsopimuksen jolla viranhaltija on antanut suostumuksensa sille, että virkasuhde, jonka vakituisena haltijana hän on, muutetaan nimikkeeltään vastaavaksi työsopimussuhteiseksi toimeksi.

Muutosajankohdassa kaikkien toimiksi muutettavien virkasuhteiden keskeiset palvelussuhteen ehdot (mm. työaika, työaikajärjestelmä, palkkaus, työtehtävät ja toimipaikka) säilyvät ennallaan.

Hallintosäännön 40 §:n mukaan sama viranomainen, joka päättää viran perustamisesta, päättää virkasuhteen muuttamisesta työsuhteeksi, ellei se ole siirtänyt päätösvaltaa asiassa muulle toimielimelle tao viranhaltijalle. Päätösvalta asiassa on kaupunginhallituksella.

Liite 1Luettelo viroista, jotka muutetaan 1.5.2016 lukien työsopimussuhteisiksi toimiksi

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että liitteessä 1 luetellut virat muutetaan 1.5.2016 lukien vastaaviksi työsopimussuhteisiksi toimiksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Yrttiahon seuraavansisältöinen lisäysehdotus raukesi kannatuksen puuttuessa:

” Lisäksi kaupunginhallitus päättää, että kaikkien toimiksi muutettavien virkasuhteiden keskeiset palvelussuhteen ehdot (mm. työaika, työaikajärjestelmä, palkkaus, työtehtävät ja toimipaikka) säilyvät ennallaan.”

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tpvKonsernihallinto, strateginen HR


Liitteet:

Kh § 158
Liite 1:Luettelo viroista, jotka muutetaan 1.5.2016 lukien työsopimussuhteisiksi toimiksi