Kauppakirja

 

Myyjä:

Turun kaupunki

Y-tunnus 0204819-8

 

Ostaja:

Motonet Oy

Y-tunnus 0699457-9

PL 169

80101 Joensuu

 

Kaupan kohde:

 

Turun kaupungin Mälikkälän kaupunginosan (77) korttelin 68 tontti 2 pinta-alaltaan 21556 m2 (kiinteistö 853-77-68-2). Tontin osoite on Pläkkisepänkatu 2, 20320 Turku.

 

Kaupan kohde on osoitettu kartalla M 90 / 4.3.2016.

 

Kaupan kohteesta käytetään jäljempänä nimitystä tontti.

 

Kauppahinta:

Miljoonaa kahdeksankymmentätuhatta (1.080.000) euroa.

 

Kaupan perusteet:

Kaupunginhallituksen päätös __.__.____ § ___

 

Muut kaupan ehdot:

Tämän kiinteistökaupan kaikki ehdot on esitetty tässä kauppakirjassa.

 

1. Kauppahinnan maksu

 

Kauppahinta maksetaan kokonaisuudessaan myyjän ilmoittamalle tilille

ennen kauppakirjan allekirjoittamista ja kuitataan maksetuksi tämän kauppakirjan allekirjoituksilla.

 

2. Omistus- ja hallintaoikeus

 

Ostaja saa tontin heti omistukseensa vapaana kiinnityksistä ja muista rasituksista ja maksuvelvoitteista kuin mitä tässä kauppakirjassa on mainittu. Todetaan, että tontti on jo ostajan hallinnassa 6.2.2012 allekirjoitetun maanvuokrasopimuksen perusteella ja että tontilla olevat rakennukset ovat ostajan omistuksessa.

 

Ostaja vastaa kaupanvahvistajan palkkiosta, saantonsa laillistamiskuluista sekä varainsiirtoverosta.

 

Kaupantekovuodelta tontin osalta määrättävästä kiinteistöverosta vastaa myyjä. Muista veroista ja maksuista osapuolet vastaavat omistus-

aikojensa mukaisesti.

 

Ostaja ja myyjä purkavat em. maanvuokrasopimuksen päättymään kaupan-tekopäivänä. Kaupunki palauttaa mahdollisesti liikaa maksetun tonttivuokran ostajalle ja ostaja sitoutuu maksamaan mahdollisesti maksamatta olevan vuokran kaupungille.

 

3. Kohteeseen tutustuminen ja asiakirjat

 

Ostaja on tutustunut tontin alueeseen ja rajoihin sekä maasto-olosuhteisiin. Ostaja on verrannut ko. seikkoja tonttia koskeviin asiakirjoihin, minkä johdosta ostajalla ei ole huomauttamista.

 

Ostaja on tutustunut tonttia koskeviin asiakirjoihin.

 

Ostaja on tutustunut tonttia ja ympäröiviä alueita koskeviin maankäyttömääräyksiin.

 

Tontti on 31.12.2011 voimaantulleen asemakaavan (32/2010) mukaista liike- ja toimitilarakennusten korttelialue, jolle saa sijoittaa myymälä- ja muita siihen verrattavia tiloja enintään 60 % kerrosalasta. Alueelle ei saa sijoittaa päivittäistavarakaupan suuryksikköä. (KTY-1).

 

Tontti rajoittuu suojaviheralueisiin EV, sekä Pläkkisepänkadun katualueeseen ja Rauman valtatien liikennealueeseen.

 

Kiinteistörekisterin mukaan tonttia rasittavat Turun kaupungille perustetut käyttöoikeudet (853-2012-K15-16 ja 853-2009-K31-32) sähkö- ja lämpöjohtojen sijoittamista varten.

 

Tontin kautta kulkee kartalla M 90 / 4.3.2016 likimäärin osoitettuja maanalaisia johtoja, joista Ostaja on tietoinen.

 

Tontilla on sitä palvelevia putki- ja johtolinjoja, joista Ostaja on tietoinen.

 

Ostaja on todennut kaupan kohteen vastaavan siitä esitettyjä asiakirjoja ja tietoja eikä ostajalla ole huomauttamista näiden seikkojen osalta.

 

4. Rakentamiskelpoisuus

 

Ostaja on vastuullinen kiinteistön perustamistavan valinnasta, rakennus-hankkeen suunnitteluun liittyvien maaperätutkimusten suorittamisesta, maaperän edellyttämistä hankkeen rakenteellisien ratkaisujen sekä mahdollisten maanalaisten johtojen sijainnin selvittämisestä.

 

5. Rakentamisvelvollisuus

 

Tontin rakentamisvelvollisuus todetaan tontilla olevan rakennuskannan johdosta täytetyksi.

 

6. Luovutusrajoitus

 

Tontin rakentamisvelvollisuuden ollessa täytetty tontilla ei ole luovutus-rajoitusta.

 

7. Sanktiot

 

Tontin rakentamisvelvollisuuteen ei liity sanktioita sen ollessa täytetty.

 

8. Luiskat

 

Mikäli katujen rakentaminen vahvistettujen suunnitelmien mukaan vaatii kadun ja tontin pihatason korkeuseroista johtuen joko penger- tai leikkausluiskan ulottamista tontille, tontinomistajan on sallittava tämä korvauksetta.

 

9. Rasiteoikeudet

 

Kiinteistönomistaja on velvollinen korvauksetta sallimaan kaupungin tai sen osoittamien yhdyskuntaa tai kiinteistöä palvelevien johtojen, laitteiden ja kiinnikkeiden sijoittamisen kiinteistölle, sen yli tai sillä oleviin rakennuksiin. Kiinteistönomistajalle korvataan em. toimenpiteistä mahdollisesti aiheutuvat suoranaiset vahingot ja haitat. Kaupungilla on oikeus merkitä em. oikeus rasitteena kiinteistörekisteriin kiinteistönomistajaa enempää kuulematta.

 

10. Pintavedet

 

Ostajan tulee huolehtia kustannuksellaan tonttiviemäröintinsä yhteydessä kiinteistön rajoittuvilta puistoalueilta tai muilta alueilta ja jalankulkupoluilta, joilla ei ole yleistä viemäriverkkoa, kiinteistölle mahdollisesti valuvien pintavesien poisjohtamisesta.

 

11. Lämpö- ja porakaivot

 

Kiinteistönomistaja on velvollinen toimittamaan Turun Kiinteistöliikelaitokselle tiedon, mikäli kaupan kohteen maaperään porataan lämpö- tai porakaivo. Tieto tulee toimittaa viipymättä toimenpiteen suorittamisen jälkeen.

 

12. Kunnallistekniikka ja liittymismaksut

 

Kaupunki rakentaa kustannuksellaan määräämänään aikana kiinteistön kohdalla sijaitsevat kadut katupiirustusten mukaisesti, yleiset sähkö-, vesi-, viemäri- ja kaukolämpöjohdot sekä katuvalaistukset.

 

Ostaja vastaa, kiinteistön kohdalla olevan kadun yleiseen käyttöön luovuttamisesta riippumatta, kadun kunnossa- ja puhtaanapidosta siten, kuin laissa kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta on säädetty. Tähän velvollisuuteen kuuluu myös kiinteistön katuosuudella mahdollisesti olevien istutusten ja nurmikon hoito.

 

13. Naapurin oikeudet ja velvollisuudet

 

Naapurikiinteistön omistajalla tai haltijalla on oikeus käyttää aluetta tarpeelliselta osalta tontin rajaan mahdollisesti ulottuvan seinän ja vesikaton rakentamis-, korjaus-, huolto- ym. töiden suorittamista varten. Naapuri on velvollinen korvaamaan ja korjaamaan aiheuttamansa vahingon.

 

Kiinteistönomistajalla on oikeus ulottaa tontin rajaan kiinni rakennettaessa räystäs- ja routalevy enintään 500 mm naapuritontin alueelle, mikäli Turun kaupunki omistaa kyseessä olevan naapurialueen. Naapurikiinteistön omistajalla tai haltijalla on puolestaan oikeus ulottaa tontin rajaan kiinni rakennettaessa räystäs- ja routalevy enintään 500 mm puheena olevalle alueelle.

 

14. Tontin käyttö

 

Tontti on pidettävä siistissä kunnossa ja vaadittaessa aidattava viranomaisten hyväksymällä tavalla.

 

15. Kauppaehtojen siirto

 

Edellä kohdissa 8 -14. mainitut määräykset tulee ottaa tonttia koskeviin vastaisiin luovutuskirjoihin.

 

16. Irtain omaisuus

 

Tällä kauppakirjalla ei luovuteta mitään irtainta omaisuutta eikä sellaisen luovuttamisesta ole tämän kaupan yhteydessä tehty eri sopimustakaan.

 

17. Ympäristönsuojelulain mukainen ilmoitus

 

Ympäristönsuojelulain 139 §:n mukaisesti kaupunki ilmoittaa, että myytävä tontti on ollut vuokrattuna ostajalle 1.3.2012 lukien. Kaupungin taholta ei ole tutkittu, onko alueella ympäristönsuojelulaissa tarkoitettuja jätteitä tai aineita, jotka saattavat aiheuttaa maaperän tai pohjaveden pilaantumista.

 

18. Maanvuokraoikeuden kuolettaminen ja kiinnitysten siirto

 

Maanvuokraoikeuteen kohdistuvat kiinnitykset ostaja sitoutuu kustannuksellaan kuolettamaan tai siirtämään ostettavaan tonttiin. Samoin vuokramies sitoutuu kustannuksellaan kuolettamaan erityisenä oikeutena kirjatun vuokraoikeuden.

 

Kaupunki antaa suostumuksensa edellisessä kappaleessa mainittujen toimenpiteiden suorittamiseen sekä kuolettamaan kaupungin hallussa olleet, maanvuokrasopimuksen vakuutena olleet panttikirjat.

 

19. Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Mahdolliset kauppakirjan tulkinnasta johtuvat erimielisyydet ja riidanalaiset korvaus- ja sopimussakkokysymykset ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

Tätä kauppakirjaa on tehty kolme yhtäpitävää kappaletta, yksi myyjälle, yksi ostajalle ja yksi julkiselle kaupanvahvistajalle.

 

Turussa . päivänä kuuta 2016

 

TURUN KAUPUNKI

 

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan puolesta:

 

 

Tämän kaupan hyväksyn ja sitoudun sen ehdot täyttämään.

 

Paikka ja aika edellä mainitut.

 

Julkisen kaupan vahvistajan todistus