Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus12429.03.201613

12486-2015 (649)

Eldor Oy:n anomus urheilupuiston kentistä DBTL-kaupunkifestivaalia varten

Tiivistelmä: -

Kh § 124

Johtaja Tuomas Heikkinen 23.3.2016:

Eldor Oy on pyytänyt Urheilupuiston kenttiä vuokrattavaksi DBTL-festivaalitapahtumaa varten.

Eldor Oy 10.2.2016 päivätty hakemus koskee urheilupuiston yläkenttää, ylähiekkakenttää, sekä välikenttää festivaalitapahtuma Down By The Laituria varten ajalle 24.7 klo 18 - 3.8.2016. Tapahtuma on jokavuotinen tapahtuma, joka normaalisti järjestetty jokirannassa kaupunginteatterin viereisellä alueella. Nyt alueella on työmaa-alue ja kontteja, eikä tilaisuutta pystytä siellä järjestämään.

Asia tuodaan kaupunginhallituksen päätettäväksi, koska kaupunginhallitus on päättänyt että DBTL yhteistyösopimus voidaan siirtää Eldor Oy:lle 25.5.2015 § 249 ja koska tapahtumalle joudutaan hakemaan periteisestä ”hämähäkkitontista” poikkeava sijoituspaikka. Lisäksi kun tapahtuma ollaan viemässä osittain liikuntapaikalle, joudutaan poikkeamaan liikuntapaikan normaalista hinnoittelusta. Tapahtuman kaupungilla aiemmin maksama vuokrahinta on ollut n. 1.400 €. 

Kaupungin ja Eldor Oy:n välisen sopimuksen mukaan DBTL-tapahtuma on vähintään neljänä perättäisenä päivänä järjestettävä kaupunkifestivaalitapahtuma, joka koostuu mm. päivittäin järjestettävistä ulkoilmakonserteista ja klubitapahtumista. Eldor on velvollinen hankkimaan kaikki tapahtumassa tarvittavat viranomaisluvat. Sopimuksen mukaan kaupunki osoittaa Eldorin käyttöön DBTL-tapahtumaa varten tarvittavia alueita mm. Aurajoen rannalta asianmukaista korvausta vastaan.

Vuoden 2016 tapahtuman vuokrahinnaksi esitetään 2.800 eur (sis. alv 10 %) Vuokrahintaa on korotettu tapahtuman vakiintuneen paikan, Teatterin rannan ja ns. ”Hämähäkkitontin” alueen aiemmasta vuokrasta koska tapahtumasta aiheutuu keskeytys liikuntapaikan käyttöön. Paikan vaihto ei johdu tapahtuman järjestäjästä vaan teatterin korjaustyömaasta, jonka vuoksi sovelletaan vakiintunutta hintatasoa liikuntalautakunnan vahvistaman hinnaston sijaan.

Tapahtuman ehdot on valmisteltu yhteistyössä konsernihallinnon, liikuntapalveluiden ja kiinteistötoimialan kesken. Vuokra-alueen ja sen lähialueen käytön ehdot on määritelty seuraavasti:

Kaupungin viranomaisilla on oikeus suorittaa katselmuksia ja tarkastuksia myös vuokra-aikana.

Oheismateriaali 1Muut käyttöehdot

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että urheilupuiston yläkenttä, ylähiekkakenttä, sekä välikenttä vuokrataan festivaalitapahtuma Down By The Laituria varten ajalle 24.7 klo 18 - 3.8.2016 ja että vuokra-alueesta peritään 2.800 € vuokra.

Vuokrauksesta laaditaan vuokrasopimus jossa huomioidaan esityksessä mainitut asiat koskien mm. lupia, puhtaanpitoa, viranomaisilmoituksia, järjestyksenvalvontaa ja muita toimenpiteitä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoEldor Oy
tpvKiinteistötoimiala
tiedKonsernihallinto
tpvLiikuntapalvelukeskus