___________ OY:N JA TURUN KAUPUNGIN VÄLINEN RAKENNUSAIKAINEN LUOTTOLIMIITTISOPIMUS

 

Osapuolet,

 

1) ______________Oy (jäljempänä Yhtiö - Luotonottaja)

 

Y-tunnus _________

 

ja

 

2) Turun kaupunki (jäljempänä Kaupunki - Luotonantaja)

 

Y-tunnus 0204819-8

 

ovat sopineet seuraavaa:

 

1 Luottolimiitti

 

Kaupunki myöntää Luotonottajalle neljän miljoonan viidensadantuhannen (4.500.000,00) euron luottolimiitin tämän sopimuksen mukaisin ehdoin.

 

Luottolimiitti liitetään Yhtiön pankkitiliin, joka on mukana kaupungin konserni-tilipalvelussa, tai sisäiseen pankkiin. Luottolimiitti voidaan liittää eli jakaa myös useaan pankkitiliin.

2 Korko

 

2.1 Viitekorko

 

Luotonottaja on velvollinen maksamaan luottolimiitistä vuotuista korkoa. Luoton koronlaskennassa käytettävä viitekorko on yhden (1) kuukauden euribor-korkonoteerausten aritmeettinen keskiarvo. Viitekorko lasketaan erikseen kultakin kalenterikuukaudelta jälkikäteen siten, että kalenterinkuukauden laskentaan otetaan huomioon myös edellisen kuukauden viimeisen pankki-päivän noteeraus ja pois lukien kuluvan kalenterinkuukauden viimeisen pankkipäivän noteeraus. Viitekorko on kuitenkin vähintään 0,00 %.

 

Euriborkorko on euroalueen rahamarkkinoiden viitekorko, jota hallinnoi luottosopimuksen allekirjoitushetkellä Euroopan Unionin pankkiyhdistysten liitto (FBE) ja Rahoitusmarkkinayhdistys (ACI). Arvon määräytyminen perustuu kulloinkin voimassa olevaan kansainväliseen käytäntöön.

 

Euriborkoron noteerauspäivä on päivä, jona sen arvo määräytyy kulloinkin voimassa olevan kansainvälisen käytännön mukaisesti. Luottosopimuksen allekirjoitushetkellä voimassa olevan käytännön mukaan euriborkorko notee-rataan viikonpäivinä maanantaista perjantaihin lukuun ottamatta päiviä, jotka eivät ole Target- järjestelmässä pankkipäiviä.

 

2.2 Limiittikorko

 

Limiitin käytöstä peritään korko, joka on viitekorko lisättynä 0,20 prosenttiyksikön suuruisella marginaalilla. Kaupungilla on oikeus tarkistaa limiitin marginaalia neljännesvuosittain ilmoittamalla siitä Luotonottajalle kirjallisesti vähintään 30 päivää ennen korkokauden alkua.

 

Korko lasketaan päivittäin käytössä olevalle pääomalle.

 

Luoton korko lasketaan todellisten päivien mukaan käyttäen jakajana lukua 360.

 

2.3 Koronmaksu

 

Koronmaksukausi on kolme kuukautta ja koronmaksupäivän arvopäivä on neljännesvuoden viimeinen pankkipäivä ja sen tapahtumapäivä on viimeistään seuraavan kuukauden 15. päivä.

 

3 Limiittiprovisio

 

Limiittiprovisio on 0,1 % vuodessa laskettuna voimassaolevalle luottolimiitin määrälle. Limiittiprovisio peritään 1.1.2018 alkaen. Limiittiprovisio lasketaan todellisten päivien (tod/360) mukaan ja veloitetaan kalenterivuosittain kulu-van vuoden joulukuussa. Mikäli limiitin määrää muutetaan vuoden aikana, huomioidaan muutos päiväkohtaisesti.

 

4 Muut maksut ja palkkiot

 

Luotonottaja ei maksa kohdassa 3 mainitun limiittiprovision lisäksi muita erillisiä palkkioita tai maksuja. Luotonottaja sitoutuu siihen, että Luotonottajan ti-lillä on edellä mainittuja maksuja varten riittävä kate. Kaupungilla on oikeus määrätä, missä järjestyksessä ja millä tavoin luotto sekä siihen liittyvät korot ja muut maksut suoritetaan Luotonottajalta.

 

5 Pankkipäivä

 

Tämän sopimuksen ehtojen mukaisia pankkipäiviä ovat viikonpäivät maanantaista perjantaihin pois lukien suomalaiset pyhäpäivät.

 

6 Maksupäivän siirtyminen

 

Mikäli tämän sopimuksen ehtojen mukaisen limiittikoron tai limiittiprovision arvopäivä ei ole pankkipäivä, maksetaan suoritus edeltävänä pankkipäivänä.

 

7 Luottolimiitin käyttö

 

Yhtiön on ilmoitettava limiitin käytöstä vähintään kolmea pankkipäivää aikaisemmin. Luoton nosto tai takaisinmaksu edellyttää lisäksi tapahtumapäivänä ennen klo 11.00 yhtiöltä sähköpostitse (rahoitus.talousasiat@turku.fi) tai puhelimitse annettua maksutietoa Turun kaupungin konsernihallinnon rahoitus ja sijoitus –yksikölle, missä yksilöidään maksettava tai hyvitettävä summa ja pankkiyhteys.

 

Yhtiön on toimitettava ennuste rahoitustarpeestaan vähintään seuraaville kolmelle kuukaudelle.

 

Kaupungilla on oikeus harkintansa mukaan kieltäytyä yksittäisestä luoton lisänostosta limiitin puitteissa, mikäli

 

osovittu luottolimiitti on ylittynyt tai ylittyy suunnitellun noston takia,

 

oYhtiö on laiminlyönyt joltakin osin tämän sopimuksen noudattamisen,

 

ooikeudelle on jätetty hakemus yhtiön asettamisesta saneerausmenettelyyn, selvitystilaan tai konkurssiin tai yhtiö on ilmoittanut olevansa tai sen havaitaan muutoin olevan kykenemätön vastaamaan taloudellisista sitoumuksistaan,

 

okaupungin omassa varainhankinnassa tai rahamarkkinoilla ilmenee odottamaton häiriö, joka nostaa kaupungin varainhankinnan kustannuksia kohtuuttomasti,

Kaupunki ei vastaa vahingosta, joka yhtiölle mahdollisesti aiheutuu kaupungin kieltäytyessä edellä mainituilla perusteilla yksittäisistä luoton lisänostoista.

 

8 Luottolimiitin voimassaolo

 

Luottolimiitti astuu voimaan sopimuksen allekirjoituspäivänä ja on voimassa toistaiseksi.   

 

9 Luottolimiitin irtisanominen

 

Luottolimiitin irtisanominen on mahdollista, jos Kaupunki ja Luotonottaja siitä erikseen sopivat tai jos luotto irtisanotaan tämän sopimuksen ehtojen perusteella.

 

10 Sopimuksen ja luottolimiitin erityiset erääntymisperusteet

 

10.1 Sopimuksen ja luottolimiitin erityinen erääntyminen

 

Kaupungilla on oikeus irtisanoa tämä sopimus heti päättyväksi ja vaatia sopimuksen puitteissa käytetyn limiitin heti takaisinmaksettavaksi,

 

ojos Luotonottajan tai Luotonottajaan olennaisessa taloudellisessa etuyhteydessä olevan yhtiön, yhteisön tai henkilön taloudellinen asema heikkenee huomattavasti, tai

 

ojos Luotonottaja

 

oviivästyy tämän sopimuksen puitteissa nostetun luoton koron tai muun maksun maksamisessa Kaupungille eikä Kaupungin siitä huomautettua korjaa laiminlyöntiään kolmen (3) pankki-päivän kuluessa, tai

 

olaiminlyö riittävän katteen varaamisen tililleen tämän sopimuksen puitteissa nostetun luoton koron tai muun maksun maksamisessa Kaupungille eikä Kaupungin siitä huomautettua korjaa laiminlyöntiään kolmen (3) pankkipäivän kuluessa, tai

 

olaiminlyö tämän sopimussuhteen muun kuin rahasuoritusta koskevan velvoitteen täyttämisen eikä Kaupungin siitä huomautettua korjaa laiminlyöntiään, tai

 

olopettaa liiketoimintansa, olennaisesti supistaa tai muuttaa sitä tai jos Luotonantajan määräysvalta päättyy Luotonottajasta, tai

 

oon antanut Kaupungille harhaanjohtavia tietoja tai salannut tietoja, jotka ovat voineet vaikuttaa luoton myöntämiseen tai sen ehtoihin, tai

 

oyhtiön ja kaupungin välinen sijoitustilisopimus on irtisanottu, tai

 

ohaetaan konkurssiin tai selvitystilaan, todetaan maksukyvyttömäksi, hakee konkurssia tai selvitystilaa, tai jos Luotonottajalle haetaan tai on haettu yrityksen saneerauksesta annetun lain mukaista saneerausmenettelyä.

 

Yhtiöllä on oikeus kalenterivuosittain irtisanoa tämä sopimus päättymään 31.12. edellyttäen, että irtisanominen toimitetaan kirjallisesti Luotonantajalle viimeistään 30.6. ja että Yhtiö on viimeistään 30.11. hoitanut kaikki tähän sopimukseen perustuvat velvoitteensa Luotonantajalle. Ilman näiden edellytysten täyttymistä Yhtiön yksipuolinen irtisanominen on tehoton. Irtisanomisilmoituksen vastaanottamisen jälkeen Yhtiöllä ei ole oikeutta käyttää lisää tämän sopimuksen mukaisesti muutoin mahdollisesti Yhtiön käytettävissä olevaa luottolimiittiä.

 

11 Oikeudesta luopuminen

 

Mikäli Kaupunki ei käytä jotakin sille tämän sopimuksen perusteella syntynyttä oikeuttaan, Kaupunki ei ole luopunut tästä oikeudesta, vaan se voi halutessaan myöhemmin käyttää tätä oikeutta.

 

12 Viivästyskorko

 

Mikäli luottoa tai muuta erääntynyttä saatavaa ei makseta siten, että se on viimeistään eräpäivänä Kaupungin määräämällä pankkitilillä, on Kaupungilla oikeus periä viivästyneelle erälle viivästyskorkoa eräpäivästä siihen päivään, jolloin maksu on ollut Kaupungin määräämällä pankkitilillä. Viivästyskorko on korkolain mukainen.

 

13 Sopimuksesta aiheutuvat veroseuraamukset

 

Luotonottaja vastaa tästä luottosopimuksesta ja sen ehtoihin mahdollisesti tehtävistä muutoksista aiheutuvista veroista ja veronluonteisista maksuista mahdollisine viivästysseuraamuksineen ja veronkorotuksineen. Mikäli Kaupunki joutuu maksamaan kyseisiä veroja, Luotonottaja on velvollinen korvaamaan Kaupungille sen maksamat määrät kohdan 12 mukaisine vuotuisine korkoineen Kaupungin esittämästä maksuvaatimuksesta lukien.

 

14 Perimiskulut

 

Luotonottajan on korvattava luoton perimisestä Kaupungille aiheutuvat kustannukset ja palkkiot.

 

15 Luotonottajan tiedonantovelvollisuus

 

Luotonottajan on toimitettava Kaupungille tilinpäätöksensä liitetietoineen 30 päivän kuluessa kirjanpitolain edellyttämästä tilinpäätöksen valmistumisajan-kohdasta, samoin kuin välitilinpäätöksensä pyydettäessä tai erikseen sovitulla tavalla.

 

Luotonottajan on ilmoitettava Kaupungille viivytyksettä nimensä ja osoitteensa muutoksista.

 

Luotonottajan on annettava Kaupungille pyynnöstä taloudellista asemaansa koskevia tietoja, jotka ovat Luotonantajalle tarpeellisia. Lisäksi Luotonottajan tulee ilmoittaa Kaupungille välittömästi liiketoiminnassaan tapahtuneista olennaisista muutoksista. Tällaisia muutoksia ovat muun muassa:

 

-yritysmuodon tai toimialan muutos

 

-liiketoiminnan lopettaminen, sen olennainen laajentaminen tai supistaminen

 

-Luotonottajan omistukset ja Luotonottajan olennaiset sitoumukset muissa yrityksissä.

 

16 Ilmoituksen tiedoksiantopäivä

 

Kaupunki ilmoittaa luoton irtisanomisesta ja muista luottoa koskevista muu-toksista Luotonottajalle viimeksi Kaupungille ilmoitettuun osoitteeseen lähetettävällä kirjeellä. Luotonottajan katsotaan saaneen Kaupungin lähettämät kirjeet seitsemäntenä (7) päivänä niiden lähettämisestä.

 

17 Ylivoimainen este

 

Sopijapuoli ei vastaa vahingosta, joka aiheutuu ylivoimaisesta esteestä tai vastaavasta syystä aiheutuvasta sopijapuolen toiminnan kohtuuttomasta vaikeutumisesta.

 

Sopijapuoli on velvollinen ilmoittamaan toiselle sopijapuolelle niin pian kuin se on mahdollista häntä kohdanneesta ylivoimaisesta esteestä.

 

 

18 Sovellettava laki ja oikeuspaikka

 

Tätä sopimusta tulkitaan Suomen lain mukaan.

 

Tästä sopimuksesta aiheutuvat riidat ratkaistaan käräjäoikeudessa. Oikeus-paikkana on Turku ja kielenä suomi.

 

19 Sitoumus

 

Luotonottaja sitoutuu maksamaan tämän luottolimiittisopimuksen ja sen ehtojen mukaiset ja muut velkasuhteesta johtuvat maksuvelvoitteet Kaupungille tai sen määräämälle.

 

Tämä luottolimiittisopimus on laadittu ja allekirjoitettu kahtena kappaleena, yksi kummallekin osapuolelle.

 

Tämä luottolimiittisopimus korvaa aiemmat Luotonottajan ja Luotonantajan välillä allekirjoitetut luottolimiittisopimukset.

 

Paikka ja aika

 

Turussa, ________kuun. ____.päivänä 2016

 

Luotonottaja

 

 

_____________Oy (TVT Asunnot Oy:n perustettava tytäryhtiö)

 

 

 

 

________________    ________________

 

Luotonantaja

Turun kaupunki

 

 

 

_________________   _________________