Mäntymäen sairaala-alueen varasto-, sisäkuljetus- ja postituspalvelujen liikkeenluovutus


 

Mäntymäen sairaala-alueen varasto-, sisäkuljetus- ja postituspalvelujen liikkeenluovutus

Mäntymäen sairaala-alueen varasto-, sisäkuljetus- ja postituspalvelujen liikkeenluovutus    3

1   Osapuolet   3

2   Sopimuksen tausta ja tarkoitus   3

3   Luovutettava toiminta   3

3.1   Luovutettava toiminta   3

3.2   Käyttöomaisuus   3

3.3   Leasing-oikeus   4

3.4   Rakennukset ja rakennelmat   4

3.5   Osakkeet ja osuudet   4

3.6   Rahoitusomaisuus ja vaihto-omaisuus   4

3.7   Keskusvaraston toimintaan liittyvät sopimukset ja muut oikeudet   4

4   Henkilökunta   4

5   Vuokratut tilat   5

6   Luovutushetki   5

7   Kauppahinta   5

7.1   Kauppahinnan maksaminen   6

8   Muut luovutukseen liittyvät ehdot   6

8.1   Eläkemenoperusteiset maksut   6

8.2   Keskusvaraston toimintaan liittyvät asiakirjat ja tiedot   6

8.3   Vakuutukset   6

8.4   Kiinnitykset, pantit ja vakuudet   6

9   Verotus   7

9.1   Arvonlisävero   7

10   Tulkintajärjestys   7

11   Oikeuspaikka ja sovellettava laki   7


Mäntymäen sairaala-alueen varasto-, sisäkuljetus- ja postituspalvelujen liikkeenluovutus

1Osapuolet

1)Turun kaupunki (y-tunnus 0204819-8) toimintojen luovuttajana ja

2)Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (y-tunnus 0828255-9, jäljempänä myös VSSHP), toimintojen vastaanottajana.

 

Turun kaupunki ja VSSHP ovat jäljempänä yhdessä mainittuina osapuolet.

2Sopimuksen tausta ja tarkoitus

Turun kaupunginhallitus on 6.10.2015 tekemällään päätöksellä § 410 päättänyt, että Turun kaupunki käynnistää asiassa yhteistoimintamenettelyn ja ryhtyy valmistelemaan liikkeenluovutusta VSSHP:lle.

 

Turun kaupunginhallitus on pp.kk.2016 tekemällään päätöksellä päättänyt… [ODOTTAA PÄÄTÖSTÄ] Mäntymäen sairaala-alueen varasto-, sisäkuljetus- ja postituspalvelujen liikkeenluovutuksesta. Tällä sopimuksella Turun kaupunki ja VSSHP sopivat näiden toimintojen ja omaisuuden luovuttamisesta VSSHP:lle.

 

Tämän sopimuksen tarkoituksena on siirtää liikkeenluovutuksena Turun kaupungilta seuraavat palvelukokonaisuudet/toiminnot VSSHP:lle:

 

-   keskusvarastotoiminta

-   Mäntymäen alueen jakelupalvelut

-   keskitetyn postikeskuksen toiminta

-   varasto- ja jakelutoimintaan liittyvät hyllytyspalvelut

-   hoitotarvikkeiden jakelupiste

 

Toiminnan luovutus käsittää edellä mainitun toiminnan sekä jäljempänä yksilöidyt varat, velat ja vastuut ja oikeudet sekä konsernihallinnon palveluksessa olevan henkilöstön tässä sopimuksessa määritellyssä laajuudessa.

 

Tämä sopimus ja liikkeenluovutus eivät koske seuraavia toimintoja:

 

-   kilpailutuspalvelut

- terveydenhuollon ammattihenkilöiden tekemä hoitotarvikkeiden jakeluun liittyvä työ

3Luovutettava toiminta

3.1 Luovutettava toiminta

Luovutuksen kohteena on Turun kaupungin Mäntymäessä sijaitsevan keskusvaraston toimintaan liittyvät jäljempänä yksilöidyt omaisuuserät, varat, velat, vastuut ja oikeudet sekä varaston palveluksessa oleva henkilöstö siinä laajuudessa kuin liitteenä olevat asiakirjat per 31.3.2016 [ODOTTAA TÄSMENNYSTÄ] osoittavat tässä asiakirjassa yksityiskohtaisemmin eriteltynä sekä tässä mainituin poikkeuksin.

 

Omaisuuserät luovutetaan VSSHP:lle vapaina rajoituksista, rasituksista ja rasitteista tai kolmansien osapuolten oikeuksista muuten kuin tässä sopimuksessa sovituin osin.

 

VSSHP:lle ei siirry muita omaisuuseriä tai vastuita kuin mitä lainsäädännön perusteella tai tässä sopimuksessa ja sen liitteissä on lueteltu.

3.2 Käyttöomaisuus

VSSHP:lle luovutettava käyttöomaisuus sisältää:

 

i)keskusvaraston toimintaan 31.3.2016 kuuluvan ja vain liitteessä 1 yksilöidyn käyttöomaisuuden (irtaimen omaisuuden ja kaluston) työasemat ja muut IT-laitteet tai puhelimet eivät kuulu liikkeen luovutuksen piiriin

ii)kohdassa 3.3. mainitun käyttöomaisuuden, joka kuuluu leasingvuokrasopimuksella rahoitusyhtiölle, leasingsopimus ko. käyttöomaisuuteen siirretään VSSHP:lle liiketoimintakaupan osana.

 

Käyttöomaisuus on yksilöity liitteessä 1 [TÄSMENTYY]

3.3 Leasing-oikeus

Turun kaupunki on tehnyt Kuntarahoitus Oyj:n kanssa vuokrasopimuksen frankeerauslaitteen hankkimisesta rahoitusleasingjärjestelyllä. Leasingvuokraoikeus ko. laitteeseen, oikeuksineen ja velvollisuuksineen, siirretään VSSHP:lle, kun siirrosta on ensin sovittu Kuntarahoitus Oyj:n kanssa. VSSHP.n tulee omalta osaltaan huolehtia sopimuksen siirron edellyttämistä tehtävistä.

 

Leasingsopimukset yksilöity liitteissä 2a ja 2b.

 

3.4 Rakennukset ja rakennelmat

VSSHP:lle ei siirry rakennuksia tai rakennelmia.

3.5 Osakkeet ja osuudet

VSSHP:lle ei siirry osakkeita tai osuuksia.

3.6 Rahoitusomaisuus ja vaihto-omaisuus

VSSHP:lle siirtyy liitteessä 3 yksilöity keskusvaraston toimintaan liittyvä vaihto-omaisuus.

VSSHP:lle ei siirry rahoitusomaisuutta, rahaa tai saamisia.

3.7 Keskusvaraston toimintaan liittyvät sopimukset ja muut oikeudet

Turun kaupunki vastaa sellaisten siirron edellyttämien tietojärjestelmämuutosten kustannuksista sekä tietoliikenneyhteyksien toteuttamiskustannuksista sekä Tilaajan että Tuottajan tietojärjestelmiin, jotka ovat välttämättömiä tämän sopimuksen tarkoittamien palveluiden tuottamiseksi siltä osin, kuin sanotut muutokset hyödyttävät Turun kaupunkia. Tietoliikenneyhteydet toteuttaa terveydenhuollon alueellinen tietohallintoyhtiö Medbit Oy.

 

Turun kaupunki ei vastaa sopimusten siirrettävyydestä eikä sopimusten tai tarjousten kannattavuudesta eikä sopimuskumppanien maksu- tai suorituskyvystä.

 

Turun kaupungin toimintaan liittyvät sopimukset eivät siirry VSSHP:lle, ellei niitä ole tässä sopimuksessa erikseen todettu.

 

Turun kaupungin toiminnan yhteydessä syntyneet tai sille luovutetut immateriaalioikeudet sekä niitä koskevat sopimukset eivät siirry VSSHP:lle, ellei niitä ole tässä sopimuksessa erikseen todettu.

 

4Henkilökunta

Työsopimuslain 1 luvun 10 §:n 2 momentin mukaisesti liikkeen luovutuksessa työnantajan luovutushetkellä voimassa olevista työsuhteista johtuvat oikeudet ja velvollisuudet sekä niihin liittyvät työsuhde-etuudet siirtyvät liikkeen luovutuksessa VSSHP:lle.

 

Turun kaupunginhallitus on 4.10.2010 ja 25.10.2010 tehnyt päätöksen liikkeenluovutuksessa noudatettavista periaatteista henkilöstön osalta. Tämän lisäksi VSSHP:n ja siirtyvän henkilöstön välillä on tehty 16.11.2015 henkilöstösopimus (keskusvaraston toimintaa hoitavien henkilöiden siirtymisestä VSSHP:n palvelukseen. Listaus VSSHP:iin siirtyvästä henkilöstöstä on Henkilöstösopimukseen liitteenä 1 (Henkilöstöliite).

 

Liitteen 1 sisältö vastaa sopimuksen allekirjoitushetken tilannetta. Osapuolet päivittävät yhteistyössä liitteen 1 vastaamaan 31.3.2016 tilannetta. VSSHP huomioi KVTES:n mukaiset yleiskorotukset 1.2.2016 jotka puuttuvat liite 1:n palkkatiedoista.

 

VSSHP:lla on oikeus pyydettäessä saada tarvittava dokumentaatio ja muut tiedot Turun kaupungilta tässä sopimuskohdassa mainittuihin oikeuksiin ja velvollisuuksiin liittyen ottaen huomioon mahdollisesta pakottavasta lainsäädännöstä johtuvat rajoitukset tietojen luovuttamiselle.

 

VSSHP:n palvelukseen siirtyvät Henkilöstösopimuksen liitteessä 1 yksilöidyt henkilöt siten, että Turun kaupunki vastaa siirtyvien henkilöiden lomakorvauksista, lomapalkasta, lomarahasta, eläke- ja sosiaaliturva- yms. maksuista siltä osin kuin ne kohdistuvat ja perustuvat aikaan ennen Luovutushetkeä. Luovutushetkellä suorittamattomat vastuut lasketaan siirtyvälle henkilökunnalle tosiasiallisesti suoritettavien määrien perusteella 29.4.2016 mennessä.

 

Turun kaupunki vastaa toiminnan luovutuksen ja työntekijöiden siirtämisen edellyttämistä toimenpiteistä ennen Luovutushetkeä ja VSSHP Luovutushetken jälkeen.

 

Eläkemenoperusteisista maksuista ja vastuista sovitaan erikseen tämän sopimuksen kohdassa [8.1].

 

5Vuokratut tilat

VSSHP:lle ei siirretä tilojen vuokrasopimuksia. Hankinta- ja logistiikkakeskus luopuu keskusvaraston käyttämistä tiloista vuokrasopimuksen irtisanomisajan puitteissa.

 

VSSHP.n vastaa siitä, että tilat ovat tyhjät 1.4.2016 mennessä ja mikäli eivät ole, vastaa mahdollisesta vahingosta, jonka hankinta- ja logistiikkakeskus on velvollinen korvaamaan vuokranantajalle sellaisesta vahingosta, jonka VSSHP olisi velvollinen korvaamaan, jos vuokranantaja olisi vuokrannut huoneiston tai sen osan VSSHP:lle.

6Luovutushetki

Turun kaupungin tällä sopimuksella VSSHP:lle luovutettavan omaisuuden ja toiminnan omistus-, hallinta ja käyttöoikeudet siirtyvät VSSHP:lle 1.4.2016 (Luovutushetki).

 

VSSHP:n edustaja vastaanottaa ja kuittaa tämän sopimuksen tarkoittaman luovutuksen tämän sopimuksen allekirjoituksin.

7Kauppahinta

Tällä kauppakirjalla luovutettavan toiminnan kauppahinta on _______ euroa [ODOTTAA VAHVISTUSTA] ilman arvonlisäveroa.

 

Kauppahinta vastaa vaihto ja yksilöidyn käyttöomaisuuden käypää arvoa. Kauppahinta määräytyy perustuen pysyvien vastaavien sekä saamisten ja velkojen arvioituihin kirjanpitoarvoihin per. pp.kk.vvvv [ODOTTAA VAHVISTUSTA], jotka osapuolten käsityksen mukaan vastaavat siirtyvien varojen ja velkojen käypää arvoa.

7.1 Kauppahinnan maksaminen

VSSHP maksaa kauppahinnan Turun kaupungille yhdessä erässä Turun kaupungin osoittamalle pankkitilille viimeistään 29.4.2016. Viivästyneelle kauppahinnalle tai sen osalle maksetaan korkolain 4 §:n 1 momentin mukaista viivästyskorkoa.

 

8Muut luovutukseen liittyvät ehdot

8.1 Eläkemenoperusteiset maksut

Eläkemenoperusteinen maksu siirretään VSSHP:lle ja kaupunki tekee VSSHP:n kanssa sopimuksen eläkemenoperusteisten maksujen siirtämisestä VSSHP:n vastuulle. VSSHP:lle siirrettävä eläkemenoperusteinen maksu vastaa lähtökohtaisesti Kuntien eläkevakuutuksen laskuttamia, Turun kaupungin palveluksesta karttuneista eläkkeistä maksettavia eläkemenoperusteisia maksuja [euromäärä halokelta] Muista Luovutushetkeä edeltävistä maksuista vastaa Turun kaupunki.

8.2 Keskusvaraston toimintaan liittyvät asiakirjat ja tiedot

Luovutuksen yhteydessä Turun kaupunki luovuttaa VSSHP:lle kaikki olennaiset keskusvaraston toiminnan harjoittamiseen liittyvät inventaario- ja varastoluettelot.

 

Mikäli tietojen luovuttaminen ei ole mahdollista, Keskusvaraston toiminnan harjoittamiseen liittyvä, Turun kaupungin hallussa oleva data seulotaan ja luovutetaan VSSHP:lle.

8.3 Vakuutukset

Luovutettavan omaisuuden ja toiminnan vahingonvaara siirtyy VSSHP:lle Luovutushetkellä.

 

Luovutettavaan toimintaan kohdistuvat Turun kaupungin ottamat vakuutukset päättyvät omaisuuden Luovutushetkellä. VSSHP vastaa siitä, että Luovutushetken jälkeen VSSHP:n henkilöstö ja omaisuus on asianmukaisesti vakuutettu ja että vakuutukset ovat voimassa.

 

Vakuutuksista aiheutuvista kustannuksista vastaa vastaanottava VSSHP Luovutushetkestä lukien.

8.4 Kiinnitykset, pantit ja vakuudet

Varaston vaihto-omaisuuteen ei ole vahvistettu kiinnityksiä eikä varaston vaihto-omaisuutta ole annettu pantiksi tai vakuudeksi millään muulla tavalla eikä varaston vaihto-omaisuuteen kohdistu muitakaan kolmansien osapuolien kiinnitys-, saamis- tai vakuusoikeuksia.

 

8.5 Ostajan tietoisuus

 

VSSHP vakuuttaa tuntevansa luovutettavan toiminnan ja siihen kuuluvan omaisuuden. VSSHP on saanut tutkia kaikki siirtyvään toimintaan liittyvät seikat haluamassaan laajuudessa.

 

8.6 Vastuunrajoitus

 

VSSHP:n on ilmoitettava kaikista virheistä ja puutteista kaupan kohteessa kirjallisesti viimeistään 30.6.2016 uhalla, että se menettää oikeutensa vedota virheisiin ja puutteisiin mainitun ajankohdan jälkeen. Turun kaupungin vastuu on kaikissa tilanteissa rajattu tämän sopimuksen kohdassa 7 mainittuun kauppahinnan määrään, eikä Turun kaupunki vastaa VSSHP:lle mahdollisesti aiheutuvista epäsuorista tai välillisistä vahingoista.

 

Mitä tässä kohdassa on sanottu, ei estä palvelusta suoritettavan hinnan muutoksia sovitun mukaisesti.

9Verotus

9.1 Arvonlisävero

[ODOTTAA TALOUSASIOIDEN/HALOKEN TILAAMAA SELVITYSTÄ]

 

9.2   Varainsiirtovero

 

Siirrossa ei ole kysymys varainsiirtoverolain 1 §:ssä tarkoitetusta kiinteistön tai arvopaperin luovutuksesta.

10Tulkintajärjestys

Tulkintaristiriidassa sovelletaan ensisijaisesti tätä sopimusta ja sen jälkeen sen liitteitä alla esitetyssä järjestyksessä siten, että järjestysnumeroltaan pienempi on tulkintaetusijalla ennen suurempinumeroista.

11Oikeuspaikka ja sovellettava laki

Tähän luovutukseen sovelletaan Suomen lakia.

 

Tätä sopimusta on laadittu kaksi (2) samasanaista kappaletta, yksi VSSHP:lle ja yksi Turun kaupungille.

 

Turussa PP. päivänä _________kuuta 2016

 

 

Turun kaupunki      Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä

 

 

 

___________________      __________________

 

 

 

 

 

 

Liitteet:

 

Liitteen nro

Liitteen nimi

1.

Käyttöomaisuus

2.

Leasingsopimukset 2a ja 2 b

3.

Vaihto-omaisuus

4.

Henkilöstösopimus