Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus56317.12.20154

4836-2015 (059)

Talousarvion vuoden 2016 kaupunginhallituksen avustukset

Tiivistelmä:

Kaupunginhallituksen hyväksymän talousarvion täytäntöönpanoa

Kh § 563

Hallintolakimies, avustustoimikunnan sihteeri Marjo-Riitta Pihlajamäki 10.12.2015:

Avustustoimikunta antoi lausuntonsa talousarvion avustuksista 17.9.2015 § 144.

Lausuntoon sisältyi joitakin esityksiä määrärahojen siirtämisestä kaupungin talousarviossa muualla päätettäviksi, mutta siirtoja ei ole sisällytetty hyväksyttyyn talousarvioon.

Maksamisen suhteen toimikunta esitti, että taiteen perusopetusta antaville tahoille varataan tilakustannuksiin avustukset, mutta maksaminen edellyttäisi kulttuurilautakunnan kannanottoa tahojen statukseen ja avustustarpeeseen, jottei makseta päällekkäistä tai perusteetonta tukea.

Kaupunginhallitus ja kaupunginvaltuusto hyväksyivät avustustoimikunnan avustuksia koskevat määrärahaehdotukset sellaisinaan hyväksymällä avustusmäärärahojen suuruuden esitetyn mukaisena paitsi tilojen vuokriin ja käyttökorvauksiin varatun määrärahan osalta, josta leikattiin 26.233 euroa. Leikkaus perustui toimikunnan lausunnon jälkeisiin vuokrien muutoksiin.

Åbo Svenska Teaterförening ry on anonut vuoden 2016 avustuksensa maksamista heti vuoden 2016 alussa ja siihen kaupunginhallituksen tulisi ottaa kantaa.

Kaupunginhallituksen käsittelyssä on 17.12.2015 Turun kaupungin ja Aboa Vetus & Ars Nova –museota koskeva sopimuksen jatkaminen vuosille 2016-2018. Mikäli kaupunginhallitus hyväksyy ehdotuksen, tulee avustustoimikunnan suorittaa harkinnanvaraisista sitomattomista määrärahoistaan sopimuksessa mainittu 50.000 euron summa Matti Koivurinnan säätiölle, koska sille ei ilman sopimusta ole voitu talousarviovalmistelun yhteydessä esittää yksilöityä määrärahaa avustusmäärärahoista.

Kaupunginhallituksen tulisi päättää, että

- vuoden 2016 kaupunginhallituksen avustusmäärärahat jaotellaan ja avustukset myönnetään liitteen mukaisesti.

- kaupunginjohtaja päättää taiteen perusopetusta antavien tahojen tilakustannusten maksamisesta saatuaan asiasta kulttuurilautakunnan lausunnon.

Liite 1Avustusmäärärahat  vuonna 2016

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että vuoden 2016 kaupunginhallituksen toimielimen talousarvion avustukset jaotellaan ja myönnetään liitteen 1 mukaisesti.

Taiteen perusopetusta antavien tahojen tilakustannusten maksamisesta päättää kaupunginjohtaja saatuaan asiasta kulttuurilautakunnan lausunnon.

Edelleen kaupunginhallitus päättää, että Åbo Svenska Teaterförening ry:lle myönnettävä toiminta-avustus maksetaan yhdistykselle heti, kun se teknisesti on mahdollista taloushallintojärjestelmällä vuoden 2016 alussa.

Lisäksi kaupunginhallitus päättää, että Aboa Vetus & Ars Nova –museota koskevan sopimuksen mukainen summa Matti Koivurinnan säätiölle maksetaan kaupunginhallituksen sellaisista avustusmäärärahoista, jotka avustustoimikunnan liitteenä olevassa esityksessä ovat sitomatta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Eklund ilmoitti olevansa esteellinen Turun Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n, Työväen Sivistysliiton Turun opintojärjestö ry:n, Ruissalon kansanpuistosäätiön ja Turun Pyrkivän Urheilutalosäätiön ry:n osalta eikä osallistunut näiltä osin asian käsittelyyn.

Yrttiaho ilmoitti olevansa esteellinen Turun Lähiradioyhdistys ry:n osalta eikä osallistunut tältä osin asian käsittelyyn.

Jakelu

aoMuut avustuksen saajat ja hylätyt
aoÅbo Svenska Teaterförening rf
tpvAvustustoimikunta
tpvKulttuurilautakunta
tpvRandell Aleksi
tpvSalminen Terttu


Liitteet:

Kh § 563
Liite 1:Avustusmäärärahat vuonna 2016