Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus53207.12.20158

12211-2015 (011)

Kiinteistöosakeyhtiö Turun Yli-Maarian koulun perustaminen

Tiivistelmä: -

Kh § 532

Konsernihallinto, kaupunginlakimies Pauliina Ahlas 24.11.2015:

Kaupunginvaltuusto on 26.10.2015 (§ 179) päättänyt hyväksyä Yli-Maarian koulun ja päiväkodin hankesuunnitelman siten, että hankkeen kattohinnaksi asetetaan 22 M €, hanke toteutetaan allianssimallilla, ja hanke toteutetaan yhtiömuotoisesti.

Jotta allianssiurakan kilpailutus voidaan käynnistää perustetun yhtiön nimissä, on yhtiön perustamistoimiin perusteltua ryhtyä viipymättä.

Yhtiön perustamisessa on tarkoitus toimia samojen kaupunginhallituksen hyväksymien periaatteiden mukaisesti, joita noudatettiin perustettaessa Kiinteistö Oy Turun kaupunginteatteria ja Kiinteistö Oy Turun Syvälahden koulua (Kh 3.3.2014 § 91). Näitä periaatteita ovat:

Kiinteistö Oy Turun Yli-Maarian koulu perustetaan konsernihallinnon taseeseen. Yhtiön osakepääoma on 2.500 euroa. Yhtiö rekisteröidään sen jälkeen, kun tilintarkastaja on allekirjoituksellaan vahvistanut osakepääoman maksetuksi. Yhtiön perustamisasiakirjat ovat liitteenä.

Yhtiö perustetaan keskinäiseksi kiinteistöosakeyhtiöksi, mutta sen huoneistoselitelmä täsmentyy vasta allianssin kehitysvaiheen päätyttyä, kun rakennuksen tarkat suunnitelmat ovat valmistuneet.

Yhtiön perustamisen jälkeen kaupunki myöntää erillisellä päätöksellä yhtiölle limiittilainan rakentamisaikaisten kulujen kattamiseksi. Urakan valmistuttua kaupunki sopii yhtiön kanssa erillisellä päätöksellä lainan muuttamisesta pitkäaikaiseksi lainaksi.

Kaupunki tekee yhtiön kanssa erillisellä päätöksellä maanvuokrasopimuksen tontista, jolle koulu rakennetaan (kiinteistötunnus 853-097-132-1).

Liite 1Kiinteistö Oy Turun Yli-Maarian koulun perustamissopimus

Liite 2Kiinteistö Oy Turun Yli-Maarian koulun yhtiöjärjestys

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että liitteinä 1 ja 2 olevat Kiinteistö Oy Turun Yli-Maarian koulun perustamissopimus ja yhtiöjärjestys hyväksytään ja

että hankkeessa voidaan edetä esittelytekstissä mainituin tavoin.

Lisäksi kaupunginhallitus oikeuttaa kaupunginjohtajan hyväksymään vähäiset tai teknisluonteiset muutokset yhtiön perustamisasiakirjoihin.

Päätös pannaan täytäntöön lainvoimaa odottamatta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKonsernihallinto
tpvKonsernihallinto, lakiasiat
tiedRandell Aleksi


Liitteet:

Kh § 532
Liite 1:Kiinteistö Oy Turun Yli-Maarian koulun perustamissopimus
Liite 2:Kiinteistö Oy Turun Yli-Maarian koulun yhtiöjärjestys