Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus52323.11.20152

5398-2015 (642, 641, 021)

Palloiluhallin vuokratarjouskilpailun voittajan valinta ja tontin myynti

Tiivistelmä: -

Kh § 523

Va. tilajohtaja Tuomas Koskiniemi, kaupunginlakimies Jukka Vanto ja tilacontroller Nora Hilden 19.11.2015:

Turun palloiluhallihankkeesta on ilmoitettu 8.6.2015 julkaistulla hankintailmoituksella. Tarjousten vastaanottamisen määräaika oli 28.9.2015 klo 12.00. Määräaikaan mennessä vastaanotettiin kolme tarjousta. Tarjoajat olivat Kiinteistö Oy Kaarinantie 700, Turun Teknologiakiinteistöt Oy ja sijoittajaryhmä Salama eli Antero, Erkko ja Jori Salama perustettavan kiinteistöyhtiön lukuun.

Tarjoajien soveltuvuuden arviointi ja neuvottelumenettelyyn siirtyminen

Turun kaupunginhallitus on 26.10.2015 tekemällään lainvoimaisella päätöksellä § 462 valinnut julkisista hankinnoista annetun lain (hankintalaki) 25 §:n 1 momentin mukaisesti neuvottelumenettelyn, kun avoimessa menettelyssä oli saatu tarjouksia, jotka eivät sisällöltään vastanneet tarjouspyyntöä.  Neuvottelumenettelyyn otettiin mukaan kaikki edellä mainitut tarjoajat, joiden katsottiin täyttävän asetetut vähimmäisedellytykset ja jotka olivat edeltävässä menettelyssä tehneet tarjousmenettelyn muotovaatimusten mukaisen tarjouksen.

Tarjouspyynnön mukaisia sopimusehtoja ei olennaisesti muutettu. Vaatimus projektiorganisaation ja suunnittelijoiden ajankäyttöselvityksestä poistettiin tarpeettomana ja tulkinnanvaraisessa ajankäyttöilmoituksissa oli kaikilla tarjoajilla puutteita. Asetettuun määräaikaan mennessä vastaanotettiin kolme uutta tarjousta.

Uudet tarjoukset avattiin suljetussa tilaisuudessa 13.11.2015.

Kaikki kolme tarjoajaa oli todettu soveltuviksi jo tarjousmenettelyn aiemmassa vaiheessa.

Tarjousten arviointi

Tarjousten tarjouspyynnönmukaisuuden arviointiin ovat osallistuneet edustajat kiinteistöliikelaitoksen tilapalveluista, ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelusta, vapaa-aikatoimialan liikuntapalveluista sekä konsernihallinnon lakiasioista ja strateginen tilojen ohjaus -vastuualueelta.

Arvioinnissa todettiin kaikkien kolmen uuden tarjouksen olevan tarjouspyynnön mukaisia.

Tarjousvertailu

Tarjouspyynnön kohdan 8 mukaisesti tarjousvertailussa edullisin vertailuhinta valitaan tarjouskilpailun voittajaksi. Vertailuhinta = kokonaisvuokra vuodessa (alv 0 %).

Liitteenä 1 olevassa vertailulomakkeessa on esitetty vastaanotettujen tarjousten mukaiset kokonaisvuokrat vuodessa (alv 0 %). Liitteen 1 mukaisesti tarjouskilpailun voittaja on Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n tarjous.

Jokaisen tarjoajan hintatarjous säilyi muuttumattomana aiempien, 28.9.2015 mennessä vastaanotettujen sekä uusien neuvottelumenettelyn tuloksena vastaanotettujen tarjousten välillä.

Palloiluhallitontin myynti

Turun kaupunginvaltuusto on 20.4.2015 tekemällään päätöksellä § 65 muun ohella päättänyt valtuuttaa kaupunginhallituksen päättämään Lemminkäisenkatu 32a -tontin (853-21-2.31) myynnistä ja hyväksymään hankkeeseen liittyvät kilpailutusasiakirjat.

Turun kaupunginhallitus on 18.5.2015 tekemällään päätöksellä § 229 muun ohella hyväksynyt palloiluhallihankkeen tarjouspyyntöasiakirjat, joissa määriteltiin, että vuokranantajan tulee ostaa palloiluhallitoteutukselle määritetty tontti osoitteessa Lemminkäisenkatu 32a arviokirjan mukaisella 2.400.000 €:n myyntihinnalla. Tontin 853-21-2-31 kauppakirjaluonnos on liitteenä 2. Kaupunginhallitus oli lisäksi oikeuttanut kaupunginjohtajan tekemään tarvittavia muutoksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

Liite 1Vertailulomake

Liite 2Palloiluhallitontin 853-21-2-31 kauppakirja

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää suoritetun tarjousvertailun perusteella valita palloiluhallin vuokratarjouskilpailun voittajaksi Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n tarjouksen.

Lisäksi kaupunginhallitus päättää myydä palloiluhallitoteutukselle määritetyn tontin 853-21-2-31 osoitteessa Lemminkäisenkatu 32a 2.400.000 euron kauppahinnalla ja muutoin liitteenä 2 olevan kauppakirjaluonnoksen mukaisin ehdoin. Kaupunginhallitus päättää valtuuttaa kiinteistötoimialan toimialajohtajan tekemään pieniä muutoksia kauppakirjaan.

Kaupunginhallitus vielä toteaa, että hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella sopimuksella. Hankintasopimus voidaan tehdä aikaisintaan 21 päivän kuluttua siitä, kun ehdokas tai tarjoaja on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen ja valitusosoituksen tiedoksi (odotusaika).

Kaupunginhallitus päättää valtuuttaa kaupunginjohtajan allekirjoittamaan palloiluhallin hankintasopimuksena toimivan vuokrasopimuksen sekä tekemään siihen tarvittavia täsmennyksiä.

Päätös pannaan täytäntöön lainvoimaa odottamatta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Heikkinen ja Lehtinen ilmoittivat olevansa esteellisiä, eivätkä osallistunut asian käsittelyyn.

Jakelu

aoAntero, Erkko ja Jori Salaman perustettavan yhtiön lukuun
aoKiinteistö Oy Kaarinantie 700
aoTurun Teknologiakiinteistöt Oy
tiedKonsernihallinto, strateginen tilojen ohjaus
tiedVirtanen Jarkko


Liitteet:

Kh § 523
Liite 1:Vertailulomake
Liite 2:Palloiluhallitontin 853-21-2-31 kauppakirja