Kaupunginhallituksen kokous 9.11.2015         Liite 4

 

Asia 4: Vuoden 2016 talousarvioehdotus ja vuosien 2016-2019 taloussuunnitelmaehdotus

 

Kaupunginhallituksen käsittelyssä oleviin strategisiin sopimuksiin sekä talousarvio- ja taloussuunnitelmaehdotuksiin tulee tehdä täsmennyksiä. Täsmennykset ilmenevät alta siten, että täsmennykset on jaoteltu strategisiin sopimuksiin tehtäviin täsmennyksiin sekä talousarvioon ja taloussuunnitelmaan tehtäviin täsmennyksiin.

 

Kaupunginjohtaja tulee kaupunginhallituksen kokouksessa 9.11.2015 tarkistamaan päätösehdotustaan siten, että muutokset huomioidaan strategisissa sopimuksissa sekä talousarvio- ja taloussuunnitelmaehdotuksessa.

 

Strategisiin sopimuksiin tehtävät täsmennykset

 

Kj-toimiala:

 

1.Strategista sopimusta on korjattu kohdassa 2.2 Määrärahat palvelualueittain (kh), jossa kuluissa ja katteissa on korjattu euroja sekä kh-tasolla että palvelualueittain.

2.Strategisessa sopimuksessa on korjattu kohtaa 2.7 Kaupunginhallituksen omarahoitusosuudet (kh). Taulukkoon on lisätty eläkkeet.

3.Lisätty toimintasuunnitelmaan kohtaan Strategiset tavoitteet sekä strategisen sopimuksen kohtaan ”4.1 Strategiset tavoitteet, kv” seuraavat mittarit:

 

Kokonaisasiakasmäärä, tavoitearvo 3 000 henkeä vuonna 2016

Uusien asiakkaiden määrä, tavoitearvo 2 000 henkeä vuonna 2016

Palvelun päättäneistä asiakkaista työssä tai päätoimisessa koulutuksessa, tavoitearvo vähintään 30 % eli 600 henkeä vuonna 2016

 

Vesiliikelaitos:

 

1.Strategisen sopimuksen kohtaan 4.1 Strategiset tavoitteet, kv on lisätty toimintasuunnitelmassa 2.11. oleva tavoite ”Toimialojen yhteiset asuntotuotannon tavoitteet”.

2.Tehty vähäinen korjaus strategisen sopimuksen kohtaan 5.1 Henkilöstön työhyvinvointi (kh).

 

Aluepelastuslaitos:

 

1.Tehty vähäinen korjaus strategisen sopimuksen kohtaan 5.1 Henkilöstön työhyvinvointi (kh).

 

Hyvinvointitoimiala:

 

1.Toimialan toimintasuunnitelmaan on täydennetty puuttuneita mittariarvoja kohtaan ”Strategiset tavoitteet, kv”, jotka olivat merkitty oikein strategiseen sopimukseen 2.11.15

a. Mittariarvot täydennettiin kohdissa Terveysasemien asiakkaat/työvoima, Suun terveydenhuollon asiakkaat/työvoima, Lasten ja nuorten mielenterveysongelmista johtuvien perusterveydenhuollon kontaktien osuus kaikista ikäryhmän kontakteista.

2.Tehty vähäinen korjaus strategisen sopimuksen kohtaan 5.1 Henkilöstön työhyvinvointi (kh).

 

Sivistystoimiala:

 

Ei korjauksia.

 

Vapaa-aikatoimiala:

 

1.Tehty vähäinen korjaus strategisen sopimuksen kohtaan 5.1 Henkilöstön työhyvinvointi (kh).

 

Ympäristötoimiala:

 

1.Tehty korjaus strategiseen sopimukseen kohtaan 2.2 Investoinnit, jossa oli merkitty kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnalle 100 000 euroa kohtaan ”Muut investoinnit” vuodelle 2016, joka on nyt poistettu. Summa on merkitty oikein toimintasuunnitelmaan 2.11.15.

2.Tehty vähäinen korjaus strategisen sopimuksen kohtaan 5.1 Henkilöstön työhyvinvointi (kh)

 

Kiinteistötoimiala:

 

1.Lisätty strategisen sopimuksen kohtaan 4.1 Strategiset tavoitteet, kv toimintasuunnitelmassa 2.11.15 ollut tavoite ”Toimialojen yhteiset asuntotuotannon tavoitteet”.

2.Tehty vähäinen korjaus strategisen sopimuksen kohtaan 5.1 Henkilöstön työhyvinvointi (kh).

 

Talousarvio- ja taloussuunnitelmaehdotukseen tehtävät täsmennykset

 

Sisäisen vuokrajärjestelmän muutokset Arkea Oy:n ateriahinnoitteluun tulee kompensoida hyvinvointitoimialalle ja sivistystoimialalle. Kompensointi katetaan ulkoisten vuokrien nousulla.

 

Sosiaali- ja terveyslautakunta   Palvelujen ostot, lisäys 47.531 euroa

Kasvatus- ja opetuslautakunta   Palvelujen ostot, lisäys 172.865 euroa