Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus40806.10.20153

2682-2013 (000, 041)

Uudistamisohjelmien 1 ja 2 sekä toimintoanalyysin toimenpiteiden yhdistäminen ja poistaminen

Tiivistelmä: -

Kh § 408

Johtaja Tuomas Heikkinen 30.9.2015:

Kaupungin strategiakokonaisuus koostuu kaupunkitason päästrategiasta sekä siihen kuuluvasta kahdesta strategisesta ohjelmasta: Kilpailukyky ja kestävä kasvu –ohjelma sekä Hyvinvointi ja aktiivisuus –ohjelma. Strategisissa ohjelmissa tehdään linjaukset kehittämisen keinoista, joilla kaupunkistrategian päämääriä toteutetaan. Linjaukset jalkautuvat kaupungin toimielimissä ja tytäryhtiöissä toiminnallisiksi tavoitteiksi. Pääosin tämä toteutetaan sopimusohjausmallin avulla, jossa kirjataan tavoitteet, käytännön toimenpiteet ja niitä kuvaavat mittarit.

Turun kaupungissa kuntalain mukainen talousarvio ja -suunnitelma laaditaan toimialoilla ja konsernihallinnossa osana sopimusohjausprosessia. Sopimusohjaus tarkoittaa kaupunginhallituksen toimielimen osalta tavoitteiden asettamista kahdelle tasolle, kaupunginhallituksen ja kaupunginjohtajan välille (strateginen sopimus) sekä kaupunginjohtajan ja palvelukeskusten sekä konsernihallinnon ryhmien välille (operatiivinen sopimus).

Strategisen sopimuksen valmisteluprosessin kanssa on rinnakkain käsitelty uudistamisohjelmien 1 ja 2 sekä toimintoanalyysin toimenpiteiden yhdistämistä. Uudistamisohjelmat on hyväksytty kaupunginvaltuustossa ja kaupunginvaltuusto myös päättää niiden mahdollisista muuttamisista. Uudistamisohjelmien ja toimintoanalyysin kaupunginjohtajan toimialaa koskevien toimenpiteiden yhdistämisistä tuodaan kaupunginhallitukselle siksi erillinen esitys.

Uudistamistoimenpiteiden tavoitteiden asettamisen ja seurannan on tarkoitus tapahtua jatkossa osana sopimusohjausprosessia eli uudistamistoimenpiteitä sisällytetään joko strategiseen sopimukseen tai operatiivisiin sopimuksiin. Yhtenäistämisen toivotaan selkeyttävän ja yksinkertaistavan suunniteltujen toimenpiteiden valmistelua ja seurantaa sekä virkamiesten että luottamushenkilöiden näkökulmasta.

Liite 1Uudistamisohjelmien yhdistäminen kehittämismalliin

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää yhdistää ja poistaa uudistamisohjelmien 1 ja 2 sekä toimintoanalyysin toimenpiteet liitteen 1 mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHankinta- ja logistiikkakeskus
tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tpvHyvinvointitoimiala
tpvIT-palvelut
tpvKiinteistötoimiala
tpvKonsernihallinto
tpvMatkailun palvelukeskus
tpvRevisiotoimisto
tpvSivistystoimiala
tpvTurun Seudun Kehittämiskeskus
tpvTurun Työterveystalo
tpvTyöllisyyspalvelukeskus
tpvVapaa-aikatoimiala
tpvVarsinais-Suomen aluepelastuslaitos
tpvVelkaneuvonta
tpvVesiliikelaitos
tpvYmpäristötoimiala


Liitteet:

Kh § 408
Liite 1:Uudistamisohjelmien yhdistäminen kehittämismalliin