Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus33617.08.201512

6917-2015 (114)

Erityissosiaalityöntekijän viran (vak.nro 300213) tehtävänimikkeen ja kelpoisuusvaatimuksen muuttaminen

Tiivistelmä:

Erityissosiaalityöntekijän viran tehtävänimike esitetään muutettavaksi johtavaksi sosiaalityöntekijäksi. Esityksellä ei ole kustannusvaikutuksia.

Kh § 336

Hyvinvointitoimialan vammaispalveluiden sosiaalityön esimiehen viran (300213) nimike on tällä hetkellä erityissosiaalityöntekijä. Vammaispalvelun johtaja sosiaalityöntekijä Kaisa Kiiski esittää, että vakanssin nimike muutetaan johtavaksi sosiaalityöntekijäksi.

Esitetty nimike kuvaa paremmin työn sisältöä, johon kuuluu mm. esimiestehtävät. Ko. työntekijällä on alaisuudessaan kuusi sosiaalityöntekijää. Erityissosiaalityöntekijä vastaa vammaispalveluiden sosiaalityön toimivuudesta ja toimintojen kehittämisestä. Erityissosiaalityöntekijän nimike ei kuvaa esimiesvastuuta eikä se muutenkaan sovi nykyiseen tehtäväkuvaan. Tehtäväkuva on päivitetty vuonna 2011. Lisäksi esitetään, että vakanssin kelpoisuusvaatimus muutetaan vastaamaan muiden johtavien sosiaalityöntekijöiden kelpoisuusvaatimusta. Muutoksella ei ole kustannus- eikä työvoimavaikutuksia.

Liite 1                                  Esitys viran muuttamisesta

Palvelualuejohtaja Sari Ahonen puoltaa esitystä. Ennen päätöksentekoa asiasta on pyydettävä Strategisen HR:n lausunto.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 16.6.2015:

Ehdotus:        

Esitän, että 1.8.2015 lukien

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen 17.6.2015:

Hyvinvointitoimialan toimialajohtaja on esittänyt, että erityissosiaalityöntekijän viran vakanssinumero 300213 tehtävänimike muutetaan johtavaksi sosiaalityöntekijäksi ja samassa yhteydessä muutetaan viran kelpoisuusvaatimusta.

Toimialan muiden vastaavassa asemassa ja vastaavanalaisia tehtäviä tekevien sosiaalityöntekijöiden tehtävänimike on johtava sosiaalityöntekijä. Vammaispalveluiden erityissosiaalityöntekijän tehtävien vaativuus on jo aiemmin arvioitu samantasoiseksi kuin useimmilla toimialan johtavilla sosiaalityöntekijöillä. Tehtävänimikkeen muutoksella ei siis ole vaikutusta viran tehtäväkohtaiseen palkkaan.

Tehtävänimikkeen ja kelpoisuusvaatimuksen muuttaminen esitetyllä tavalla on perusteltua ja tarkoituksenmukaista. Konsernihallinnon strategisella HR:llä ei ole huomauttamista toimialajohtajan esitykseen.

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että erityissosiaalityöntekijän viran vakanssinumero 300213 tehtävänimike on 1.9.2015 lukien johtava sosiaalityöntekijä ja viran kelpoisuusvaatimus määräytyy sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun lain (272/05) 10 § 2 mom. mukaan.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHyvinvointitoimiala
tiedKonsernihallinto, strateginen HR