Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus31610.08.20155

6589-2015 (111)

Ympäristötoimialan jätehuoltoasiamiehen viran perustaminen 1.9.2015 lukien

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että ympäristötoimialalle perustetaan 1.9.2015 lukien jätehuoltoasiamiehen virka.

Kh § 316

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen 22.6.2015:

Ympäristötoimialan toimialajohtaja on esittänyt, että ympäristötoimialalle perustetaan 1.9.2015 lukien jätehuoltoasiamiehen virka, jonka tehtäväkohtainen palkka on 3.418,91 €/kk ja kelpoisuusvaatimus soveltuva korkeakoulututkinto.

Jätehuoltoasiamiehen tehtäviin kuuluu jätelaissa kunnan jätehuoltoviranomaiselle annettujen tehtävien valmistelu seudullisen jätehuoltoviranomaisen alueella.  Näitä ovat seudullisten jätehuoltomääräysten, jätehuoltomääräyksistä tehtyjen poikkeuspäätösten, yhdyskuntajätehuollosta poikkeamista koskevien päätösten, jätetaksoja koskevien päätösten sekä maksumuistutuksista ja kohtuullistamishakemuksista tehtävien päätösten valmistelu yhdessä jäteasiain valmistelijan kanssa.

Jätehuoltoasiamiehen tehtäviin kuuluu myös maksujen määräämisten ja ulosottoasioiden valmistelu, jätteenkuljetusjärjestelmiä koskevien päätösten valmistelu, kunnan jätehuollon palvelutasoa koskevien päätösten valmistelu sekä jätteenkuljetusrekisteriin siirrettävien tietojen kerääminen kuljetusyrittäjiltä. Lisäksi jätehuoltoasiamiehen tehtäviin kuuluu seudullisen jätepolitiikan valmistelu, viranomaisen asiakaspalvelutehtävät sekä yhteistyö jäteyhtiön kanssa.

Viran perustaminen ei aiheuta ympäristötoimialan budjettikasvua. Jätehuoltoviranomaisen kustannukset mukaan lukien henkilöstökustannukset laskutetaan jätehuoltoyhtiöltä kaksi kertaa vuodessa. Esityksen kustannusvaikutus vuositasolla on 57.896 euroa.

Kaupunginhallitus on kokouksessaan 8.6.2015 § 277 hyväksynyt Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan perustamista koskevan sopimuksen, jonka kohdassa 8. on todettu, että Salon kaupungin virassa toimiva jätehuoltoasiamies siirtyy Turun kaupungin jätehuoltoasiamiehen virkaan 1.9.2015 lukien.

Toimialan esityksen mukaan viran perustaminen voidaan toteuttaa toimialan työvoiman käytön tavoitetason puitteissa. Jätehuoltoasiamiehen viran perustamista voidaan pitää esityksestä ilmenevin perustein tarkoituksenmukaisena. Strategisella HR:llä ei ole muutoinkaan huomauttamista toimialan esitykseen.

                            

Liite 1     Viran perustamislomake

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin ensimmäisenä sijoituspaikkana ympäristötoimiala, perustetaan 1.9.2015 lukien jätehuoltoasiamiehen virka, jonka tehtäväkohtainen palkka on 3.418,91 €/kk ja kelpoisuusvaatimuksena soveltuva korkeakoulututkinto.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKonsernihallinto, strateginen HR
tpvYmpäristötoimiala


Liitteet:

Kh § 316
Liite 1:Viran perustamislomake