Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta11816.06.20159
Kaupunginhallitus30517.06.20151

4304-2015 (035)

Kuolinpesien säästörahaston vuoden 2014 tuoton käyttäminen vanhustenhuollon kalusteiden ja apuvälineiden hankkimiseksi

Tiivistelmä: -

Sosterla § 118

Vanhus- ja vammaispalvelujen palvelualuejohtaja Sari Ahonen, avopalvelujen johtaja Anne Vuorinen, asumispalvelujen johtaja Kirsi Kiviniemi 4.6.2015:

Turun kaupungilla on rahasto, jonka tarkoituksena on valtioneuvoston tai valtiokonttorin päätöksillä kaupungille luovutettujen kuolinpesien säästöjen kokoaminen ja käyttö luovutuspäätöksissä mainittuihin tarkoituksiin.

Kaupungille luovutettujen kuolinpesien säästörahaston toiminnallinen ylijäämä vuodelta 2014 oli 511.295,08 euroa eli laskettuna vuoden 2014 alun pääomalle 7,06 %.

Konsernihallinnon Talous- ja strategiaryhmä suosittelee jakamaan rahaston jakokelpoisesta tuotosta enintään 250.000 euroa.

Hyvinvointitoimialan vanhus- ja vammaispalvelujen palvelualueella on tavoitteena vanhusten voimavaralähtöinen hoito ja huolenpito. Hoito ja huolenpito kattavat niin fyysisen, sosiaalisen, kognitiivisen kuin psyykkisen toimintakyvyn tukemisen. Asuinympäristöllä on tärkeä merkitys toimintakyvyn parantamisessa. Asuinympäristön tulee kannustaa liikkumaan ja yhteisölliseen toimintaan niin sisätiloissa kuin piha-alueellakin.

Ympärivuorokautisessa hoidossa tavoitteena on tukea vanhusten jäljellä olevia voimavaroja ja mahdollistaa yhteisölliset, virikkeelliset ja mielihyvää tuottavat tuokiot. Tätä tarkoitusta tukevat mm erilaiset liikkumisen apuvälineet ja kuntoilulaitteet sekä sisä- että ulkokäyttöön ja piha-alueiden kalusteet.

Avopalvelujen tulosyksikön alaisen päiväkuntoutustoimintaan esitetään hankittavaksi asiakastilojen kalusteita, kuntoutuksen apuvälineitä, kuntosalilaitteita ja pihakalusteita sekä tasapainoharjoitteluvälineistöä. Kotihoidon kenttätyöhön esitetään erilaisia siirto- ja nostovälineitä. Lisäksi tuotolla rahoitetaan psykososiaalisten kuntoutusryhmien, päihteitä käyttävien ikääntyneiden ryhmäkuntoutusta sekä omais- ja asiakastilaisuuksien toimintaa.

Hankintojen yhteisarvo tulee olemaan korkeintaan 250.000 euroa ja yksikkökohtaisista hankinnoista tehdään päätökset hallinto- ja talousjohtajan toimesta.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle, että Kaupungille luovutettujen kuolinpesien jakokelpoisesta tuotosta vuodelta 2014 myönnettäisiin sosiaali- ja terveyslautakunnan talousarvioon 250.000 euroa vanhuspalvelujen avopalvelujen ja asumispalvelujen tulosyksiköille ikäihmisten kuntoutumista edistävään ja toimintakykyä ylläpitävään toimintaan.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kh § 305

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että kuolinpesien säästörahastosta myönnetään sosiaali- ja terveyslautakunnan vuoden 2014 talousarvioon 250.000 euroa vanhuspalvelujen avopalvelujen ja asumispalvelujen tulosyksiköille ikäihmisten kuntoutumista edistävään ja toimintakykyä ylläpitävään toimintaan.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKonsernihallinto, talous- ja strategiaryhmä
tpvSosiaali- ja terveyslautakunta